У виноградівському чемпіонаті з міні-футболу перемогла «Зірка»

Минулої суботи відбулися ігри заключного туру першого в історії Виноградова міського чемпіонату з міні-футболу. Нагадаємо, що одразу шість команд із восьми учасників першості прийшли до кінця змагань з реальною можливістю виграти головний приз чемпіонату. Кому ж він дістанеться? Інтрига зберігалася практично до фінального свистка останнього матчу.

У виноградівському чемпіонаті з міні-футболу перемогла «Зірка»

А перед тим педантичний "Автомотив" миром розійшовся з футбольними підприємцями, чи то пак підприємливими футболістами "Сатурна" – 5:5. Причому, підопічні Василя Мелая, виглядали на полі більш налаштованими на перемогу. Однак далекі родичі німецької бундес ліги встояли перед дрібним натиском місцевих бізнесменів, забезпечивши собі почесне третє місце і бронзові медалі чемпіонату. У цьому немала заслуга тренера команди "Автомотив" Андрія Гафинця та її капітана Мирослава Пантя.  Із таким же рахунком закінчилася у цей день зустріч аутсайдерів змагання "Енергії" і "Динамо" – 5:5. Утім, це жодним чином не впливало на становище команд у турнірній таблиці.

Чого не скажеш про  поєдинок між чомусь принциповими суперниками – "Пожежником" і "Піонером". Одразу зазначимо, що команда Олександра Гала в гарячому змаганні на футбольному полі на цей раз виявилася більш успішною, загасивши палкі піонерські надії на трофеї чемпіонату. 7:4 –  результат цього двобою, і    Пожежник знову вирвався в лідери. І тепер все залежало від останнього матчу туру, в якому вояцька "Зірка" зустрічалася з амбітним  "Метеором" СЕС.

Команда офіцерів і прапорщиків місцевої військової частини з перших хвилин захопила ініціативу і вже у першому таймі вела з рахунком 2:0. "Метеори" схаменулися і забігали швидше  тільки після третього пропущеного м"яча. Їм навіть удалося змусити вояків двічі розпочинати гру з центру поля. Та команда Андрія Шаповала виявилася краще підготовленою до гри і фізично,  і в психологічному плані.

"Зірка" перемогла і стала переможцем першого виноградівського чемпіонату з міні-футболу. Друге і третє місця відповідно розділили  "Пожежник" та "Авто мотив". Кубок, грамоти та медалі переможцю і призерам  особисто вручав міський голова Степан Бочкай, що засвідчувало престиж і високий статус щойно проведеного чемпіонату. Подяки мерії дісталися також суддям Степанові Шубі та Василю Бігуну.

Після церемонії нагородження  прокоментувати хід чемпіонату і його підсумки  ми попросили одного з  ініціаторів та організаторів цього спортивного дійства,  депутата міської ради Івана Матрунича:

-У керівництві футбольного клубу "Севлюш" з президентом Іваном Бушком ми вже давно обговорювали можливість організації подібної першості. Адже за межами нашого клубу знаходиться чимало молодих людей, які не просто люблять футбол, але й самі знаються на цій грі, мають певні задатки і охоче проводять вільний час, ганяючи м"яча.

Грати на великому полі непідготовленим, нетренованим футболістам, згодьтеся,  незручно і виснажливо. А міні-футбол -це саме той формат , що потрібно. Тому як тільки у місті відкрився спортивний майданчик із штучним покриттям, ми майже одразу взялися за реалізацію цього задуму. При міській раді створили оргкомітет, який розробив Положення і узгодив усі технічні нюанси проведення першості.

Федерація футболу допомогла із суддями, які, на мій погляд, чітко і професійно працювали на кожному матчі. Хочу зазначити, що  кожен тур змагань був проведений на хорошому організаційному рівні, а присутність практично на всіх поєдинках чималої кількості уболівальників – це явна ознака спортивної інтриги та азарту, що в цілому характерні для футболу. Не обійшлося, звичайно, без погрішностей, певної некоректності  і так званих довколафутбольних балачок.

Особисто мені неприємно було чути під час гри на полі і за його межами якісь  образливі вислови, які інколи звучали на адресу гравців або тренерів. На жаль, брак спортивної культури характерний не тільки для великих футбольних полів, але й для малих  майданчиків. Над цим ще треба працювати, пам"ятаючи, що футбол – найулюбленіша гра не лише дорослих, але, передусім, дітей.

Перший міський чемпіонат з міні-футболу завершився. А що ж далі? Як стало відомо, більше десяти команд уже подали заявки на участь у кубкові Германа Розенталя. Він ось-ось має розпочатися. Організатори турнірів уже зараз задумовуються над формуванням збірної команди Виноградова з міні-футболу, яка би виступала у міжміських і навіть міжобласних змаганнях.

Василь Кіш, Новини Виноградівщини. Фото Михайла Івегеша

29 червня 2011р.

Теги: футбол, Зірка, військові

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини