На Воловеччині спортсмени торгували наркотою

Воловеччина ще недавно вважалася порівняно спокійним краєм в плані наркоманії. Ситуація з розповсюдження «наркоти» тут не викликала тривоги. Хіба що могли потрапити у поле зору міліції якісь приїжджі. На жаль, ця біда дісталася і гірських районів. Так, воловецькі міліціонери отримали інформацію, що в райцентрі та найближчих його околицях реалізовується «наркота».

На Воловеччині спортсмени торгували наркотою

Начальник райвідділу Людвіг Файт зв'язався з керівником служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС Олександром Маслюком і вирішили проводити спільну операцію за участі обласних "вбнонівців", воловецьких оперативників та бійців спецпідрозділу. Спершу стражі порядку вивчили коло осіб, причетних до нечестивих справ, здійснили оперативну закупку кількох доз відбірного "товару". Таким чином вони вийшли на продавців, якими виявилися... місцеві спортсмени.

Заняття спортом неабияк вітається у наш час. Адже таким чином молодь залучається до здорового способу життя, відволікається від згубних звичок. Серед сучасних юнаків особливо популярними, окрім ігрових видів, залишаються бокс, важка атлетика, боротьба, пауерліфтинг тощо. У Воловці група молодих людей також тривалий час займалася пауерліфтингом. Варто зауважити, що хлопці з гірської глибинки добилися добрих результатів, систематично виступали на змаганнях різного рівня, навіть з чемпіонату України привозили нагороди. Здавалося б, залишається тільки радіти успіхам наших краян на спортивній стезі та вболівати за них... Але хлопці захопилися іншою діяльністю, що підпадає під кримінальну статтю.

Діяли вони, мов у детективі. Наприклад, для конспірації продавець надавав продукцію у поліетиленових пакетиках, які використовуються однією з місцевих релігійних громад для розповсюдження літератури відповідного змісту. Схема була доволі простою: спортсмени, якими керував 28-річний житель райцентру Віктор, продавали "білу смерть" спочатку посередникам, а ті вже доставляли її споживачам, то ж на кінцевому етапі ціна становила 150 гривень за грам.

Отож двох гірських "кротонів" оперативники нещодавно затримали. А ось Віктора вдома не застали, і взагалі в його квартирі нікого не було. Згодом знайшли дружину, яка була у своєї матері. Але та навідріз відмовилася відчинити помешкання, мовляв: нічого не відаю, ключі -- в чоловіка. А де він – невідомо. Оскільки працівники прокуратури видали ордер на проведення обшуку, то міліціонери залучили робітників із відповідним реманентом, а це лом, флекс тощо. Зрозумівши, що діватися нікуди, адже люди в погонах і так увійдуть у помешкання, дружина Віктора відчинила. Під час санкціонованого обшуку у підозрілій квартирі правоохоронці вилучили згадану гідропоніку, приготовлену для реалізації, та пістолет травматичної дії "ZORAKКI" з обоймою, зарядженою 9-ма патронами, на які господар не мав необхідного дозволу. Серед вилученого опинилися й терези, на яких можна було до міліграма зважити "товар". А ще тут виявили пачки грошей, серед яких знаходилися помічені купюри. Усе це стражі порядку направили на дослідження в НДЕКЦ при УМВС. Віктор кинувся "в біги". Хоча, найімовірніше, уникати зустрічей з міліціонерами йому навряд чи вдасться довго. Встановлюються шляхи надходження наркозілля. Найчастіше до нас воно потрапляє з-за кордону, зокрема Угорщини, Чехії та навіть Голландії. Окрім цього, стражі порядку мають підозри, що згадані воловецькі спортсмени могли також застосовувати свою фізичну підготовку не лише на турнірах та змаганнях, а й на інших – далеко не спортивних поприщах.

-- Цю операцію вдалося провести завдяки налагодженій чіткій співпраці між відомствами, -- зауважує начальник ВБНОН УМВС Олександр Маслюк.

До речі, з'ясувалося, що Віктор – неабиякий відчайдух. Зрозумівши, що запахло смаленим, він пробував навіть проникнути у власну квартиру, розташовану на четвертому поверсі, через сусіднє помешкання, щоб забрати речові докази. Та це йому не вдалося.

"Грішать" торгівлею "наркоти" і в селах, і в містах. Днями попався наркоторговець в Ужгороді, він продавав метамфетамін. Вилучено речовину теж направили на дослідження в НДЕКЦ при УМВС. У сільській місцевості в основному вирощують "урожай" снодійного маку. Зокрема, 38-річна жителька Лохова культивувала на своїй присадибній ділянці понад 120 таких рослин, а 67-річна пенсіонерка з Кольчина, що на Мукачівщині, виростила їх майже чотири сотні. Також попалися на цьому 78-річна жителька Кленовця та 35-річна сільчанка із Станова. Відзначилися й кілька господарів на Хустщині, тут у селах Данилово, Липча, Кошелево і Ракош міліціонери вилучили майже 700 стебел снодійного маку. Потрапила у "чорний список" стражів правопорядку і 34-річна жителька високогірного Лопухова, що на Тячівщині. На її городі правоохоронці зрізали понад 200 наркотичних рослин. Операція "Мак-2011" триває.

 Михайло Пискач, м. Ужгород

 

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

29 червня 2011р.

Теги: наркотики, кримінал, торгівля

НОВИНИ: Кримінал

11:58
/ 1
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
11:22
/ 1
На Закарпатті передали до суду справу ОЗУ, що ввозило з-за кордону наркотики та торгувало ними в області
10:59
У Вонігові на Тячівщині житель Буштина під час пиятики штрикнув ножем у живіт приятеля по чарці
11:02
/ 4
В Ужгороді на площі Петефі "п'яний" Seat розтрощив 3 припарковані авто
11:02
Жителя Великої Паладі Пийтерфолвівської громади затримали біля угорського кордону з пакунками наркотика
22:44
/ 2
У Мукачеві в лікарні померла жінка, яку жорстоко, зі знущаннями, побив колишній чоловік
» Всі новини