Очільник Берегівської міліці вперше прокоментував трагічне ДТП за його участі

Кілька місяців зі шпальт закарпатських газет та інтернет-видань не сходить інформація про фатальне ДТП за участі міліцейського чиновника, в результаті якого загинув 21-річний студент Микола Товтин.

Очільник Берегівської міліці вперше прокоментував трагічне ДТП за його участі

Батьки та друзі загиблого намагались апелювати до громадськості з проханням допомогти встановити істинні причини дорожньо-транспортної пригоди. На їх думку, слідство навмисно спотворює факти, щоб винним у ДТП визнали покійного Миколу, а начебто справжні винуватці, прикриваючись "мундирами", хочуть уникнути відповідальності.

І от цього тижня на сторінках газет "Новини Закарпаття" та "Старий замок" вперше з'явилась реакція одного з учасників ДТП, начальника Берегівського РВВС Олександра Яцканича. Пропонуємо Вашій увазі повний текст цього звернення.

"Я ЩИРО СПІВЧУВАЮ РОДИНІ ТОВТИНІВ"

В органах внутрішніх справ я дослужився до полковника, очолював ряд райвідділів й обласну ДАІ, однак ніколи нічого не робив, що називається, з-під палиці. Та й зараз пишу цього листа не за чиєюсь підказкою, не примусово, а з власної волі, розуміючи, що трагедія, яка сталася у переддень великодніх свят на трасі Берегово – Мукачево, де загинув молодий берегівець Микола Товтин, – це неймовірна біда, велика втрата, незгасимий біль для цієї родини. Нині, коли пристрасті дещо вляглися, і собі з цього приводу дозволю висловити кілька міркувань.

Найперше, як людина, що має в грудях серце, а не камінь, я також глибоко сумую з приводу смерті 21-річного Миколи Товтина. Щиросердно жалкую, що гарне молоде життя обірвалося так раптово. Тож зі сторінок газети висловлюю щире співчуття всій його родині, близьким і друзям, а сира земля нехай пухом стане загиблому в автоаварії. Розділяю непоправиме горе з тими, хто знав цього молодого чоловіка, хто з ним спілкувався, кому за життя він був однокласником, другом і товаришем. Молю Господа, аби смуток ніколи більше не огортав цю сім'ю.

Але разом з тим усі ми маємо розуміти, що ходимо під богом, ніхто з нас не знає, що трапиться за годину-другу, завтра-післязавтра. Тим паче, коли сідаєш за кермо. Невже я чи мій водій винні, що стали безпосередніми учасниками дорожньо-транспортної пригоди того злощасного ранку 20 квітня? Очевидно, так розпорядилася доля, а вона в кожного своя. Не хотів би зараз вдаватися в подробиці трагічного зіткнення, але в ньому жертв могло бути й більше. А з чиєї вини сталася аварія – покаже слідство. Заради справедливості відзначу: нас із водієм від смерті врятували подушки безпеки, які спрацювали під час удару. Але травм і переломів ми отримали стільки, що їх вистачить до кінця життя.

Чому взявся за перо зараз? Я, мої рідні, друзі, колеги з неприхованим почуттям жалю до родини Товтинів та певним нерозумінням спостерігали, як розгортаються події довкола цієї ДТП. Масла у вогонь підлили шквал необ'єктивної, на мою думку, критики, публікації у ЗМІ (електронних у тому числі), найперше у газеті "Дзеркало тижня", яку передрукували й місцеві видання ("РІО", "Вісник Берегівщини"). Усе це не тільки не вгамувало, але й підігріло пристрасті довкола тої "чорної" квітневої середи. Найбільше здивував тенденційний підхід до висвітлення автоаварії. Гадаю, що якби там був не я, як високопоставлений міліцейський офіцер, то й ажіотаж був би не такий. Але я вистояв і, повірте, з неприхованим почуттям жалю все почув, перечитав, побачив, а головне –усвідомив, наскільки важке горе спіткало чужу мені сім'ю. А тепер настав той час, коли через засоби масової інформації також можу викласти свою точку зору, оприлюднити своє бачення тої прикрої пригоди. Чому не зробив цього раніше? Річ у тім, що тоді, одразу після аварії, мене ніхто б не почув.

Я, до речі, зустрічався з батьками загиблого, його бабусею, спілкувався зі слідчими прокуратури, усі вони запитували, чому сталося те, що сталося, чому загинула молода людина? Повірте: аварії могло не бути за однієї обставини – якби ми не були водіями та не перебували того дня в машинах. А так ніхто з нас не застрахований від подібних трагедій, і неважливо, чи сідаємо за кермо, чи їдемо в ролі пасажирів. Того ранку машина "Нива-Шевроле" рухалася в бік Мукачева, а ми – у сторону Берегова. Авто молодого берегівця з незрозумілих причин розвернуло перед самісіньким передком нашої іномарки, тож загальмувати, аби врятувати ситуацію, не зумів би навіть найпершокласніший водій.

...Наприкінці хочу сказати що переживаю цю біду, як свою власну. Ще раз висловлюю співчуття родині загиблого та сподіваюся, що за різних життєвих обставин подібних трагедій нам усім більше не доведеться переживати.

Олександр Яцканич,

начальник Берегівського РВВС, полковник міліції, депутат Закарпатської обласної ради

Інтернет-видання "Панорама Мукачева"

20 червня 2011р.

Теги: Яцканич, Товтин, міліція

Коментарі

Адвокат 2011-06-23 / 14:53:00
Я як особа яка знається на слідстві, хотів би побачити схему дорожньо-транспортної пригоди, позаяк пан Яцканич О. стверджує, що Нива різко розвернулась перед їх автівкою. Мене цікавить чи бачили поняті, або слідчий на асфальному покритті цей розворот, а саме сліди шин від автомашини Нива і чи відображено це в протоколі огляду ДТП ? Я на фотографіях не бачив, щоб з автомашини Нива, а саме з дисків повиривало автошини, повірьте мені, що працюючи довгий час в слідстві я бачив не одну аварію і мене лякає позиція Яцканича. На мою думку це вигадки самого Яцканича так як він та його водій намагаються уникнути відповідальності.

знаю 2011-06-21 / 22:53:00

що ви пристали до чоловіка. він за рульом не був, ви краще розберіться як в мукачівському міськвідділі на день дільнічних інспекторів на визниці два *********-молоді мусора в пристуності бобика і бешеного жорстоко бьють третього дільничного інспектора, а потім все це прикривається і пугають декого, а як нам жити простим людям і що ми можемо зробити, коли самі мусора безпределять зі своїми, начальник управління розберіться будьте добрі!

Istvan 2011-06-21 / 09:15:00
Врет

Іван 2011-06-21 / 09:04:00
І він ще начальник?

rysak 2011-06-20 / 21:31:00
та то не він писав, бо там не правильно вказана його посада. правильно начальник Берегівського РВ УМВС у Закарпатській області. Аможе він не знає ким працює

2011-06-20 / 19:51:00
Підпису "Олександр Яцканич" у цьому "щирейшому" співчутті автору видалося замало. Для більшої "щирості" знадобилися титули і регалії. Перелік грамот, подяк, премій та державних нагород не вказав, а тому не зачепило якось.

Читатель 2011-06-20 / 19:44:00
Искренне горюющий горюет только в одиночестве, а не в Интернете на всю страну!

прол 2011-06-20 / 19:40:00
тварь

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини