Іршавська райрада надала згоду на взяття у комунальну власність вузькоколійки

У п''''ятницю, 10 червня, відбулася шоста позачергова сесія Іршавської районної ради. Спочатку голова райради Станіслав Сухан представив депутатам новопризначених керівників райдержадміністрації та ряду структур району.

Іршавська райрада надала згоду на взяття у комунальну власність вузькоколійки

Районний відділ міліції очолив Володимир Лізанець. Заступником голови райдержадміністрації став Володимир Мошкола, управлінням агропромислового розвитку РДА керуватиме Микола Кудрей.

Відтак, як і планувалося, депутати розглянули більше десятка питань. Заслухали інформацію про літнє оздоровлення школярів, затвердили Програму медикаментозного забезпечення дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит на поточний рік та районний план заходів з виконання загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року. Народні обранці внесли і зміни в статут комунального підприємства по водопостачанню райради, районний бюджет, затвердили звіт про його виконання за І квартал, а також проект землеустрою щодо встановлення межі населених пунктів сіл Брід та Дешковиця Брідської сільради.

Прийнято рішення про надання згоди взяти у комунальну власність району відрізок вузькоколійної залізничної дороги Іршава-Кушниця, майно Імстичівської спеціалізованої школи-інтернат. Комунальне ж підприємство по водопостачанню передали місту. Окрім керівників та представників районних служб і установ, участь у сесії взяв голова обласної ради Іван Балога, керуючий справами облради Михайло Попович.

Пленарному засіданню передувала напружена робота в постійних комісіях та президії райради, де й були скрупульозно опрацьовані всі питання. Тому на сесії майже всі рішення прийняли без обговорення. Дискусії все-таки виникли навколо передачі місту підприємства по водопостачанню, прийняття в комунальну власність району вузькоколійки та спеціалізованої школи-інтернат в с. Імстичово.

Як повідомив директор згаданого підприємства Юрій Фельцан, майже 300 тисяч гривень боргують району електромереж. На 70 тисяч гривень ще не виплатили зарплатні. Коли очолив підприємство, борг по цій захищеній статті становив у три рази більше, -- підсумував Юрій Фельцан.

Що стосується школи-інтернату, то звернуться в управління капітального будівництва ОДА із листом щодо перспектив використання довгобуду. В управлінні освіти і науки ОДА проситимуть гарантії фінансування реорганізованого закладу у цьому та наступних роках.

Відрізки вузькоколійки Іршава-Кушниця, Іршава-Ільниця прийматимуть у комунальну власність. Територіально-галузевому об'єднанню "Львівська залізниця" пропонуватимуть забезпечити незмінне функціонування ділянки залізничної колії Хмільник-Іршава. З'ясовуватимуть і правомірність демонтажу вузькоколійки ТзОВ "ЕНО-Меблі" на відрізку Довге-Кушниця, Хустською дистанцією колії – Іршава-Ільниця. Підтримано звернення до Президента, Прем'єр-міністра, Генерального прокурора України, голів облдержадміністрації та облради, прокурора області, начальника регіонального відділення Фонду держмайна України в області. У зверненні депутати просять зупинити дії з демонтажу вузькоколійної залізничної дороги, вжити заходів щодо збереження Боржавської вузькоколійки та недопущення її закриття, вивчити законність проведення приватизації державного майна і відреагувати в інтересах держави.

Голова облради Іван Балога довів до відома районних депутатів і сільських голів, які брали участь у сесії, позицію обласної влади щодо підходу до збору та утилізації побутових відходів. На сесії райради прозвучало звернення до депутатського корпусу, сільських голів, щоби вони активно підтримали залучення інвестиції по збору сміття.

Аналізуючи стан співпраці з компанією AVE на Закарпатті можна констатувати – це відповідальні інвестори. Всі технології, які ними використовуються – надсучасні. В цьому могла переконатися закарпатська делегація, яка нещодавно побувала в центральному офісі компанії в австрійському Лінці. Сьогодні цей проект успішно реалізується на Виноградівщині, в Мукачеві та районі, Хусті. АVЕ планує вже цього року налагодити збір сміття в Ужгороді та районі. Іршавщина також має перспективи долучитися до цього проекту. Для початку необхідно провести слухання в кожній громаді, в кожному колективі, необхідно почути думку кожного мешканця району, опісля формувати юридичну базу для того, щоби інвестор "зайшов" в район. Іршавщина як перлина Закарпаття заслуговує на те, щоб бути чистою та охайною", – резюмував Іван Балога.

Іршавська районна рада

14 червня 2011р.

Теги: сесія, вузькоколійка, Балога

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини