У закарпатському Пацканьові пройшов регіональний фестиваль «Червона черешня–2011» (ФОТО)

У неділю в Пацканьові вже вдруге «на ура» пройшов регіональний фестиваль народної творчості «Червона черешня–2011». Зважаючи на рекламну кампанію, розгорнуту головними інформаційними спонсорами – першим розважальним радіоканалом «Люкс FM» й нашими «Вістями», та обіцянки організаторів про цікаву розважальну програму, на фесті було таки велелюдно.

У закарпатському Пацканьові пройшов регіональний фестиваль «Червона черешня–2011» (ФОТО)

І близько четвертої свято душі та шлунку стартувало. Заспів усьому дійству дали гурт "Газдині" будинку культури села Пацканьово (кер. Марія Панько), дует Тетяни і Сергія Раховських "Рідна Пісня" Ужгородського РБК та Анастасія Січка й Анастасія Павлишинець, які виконали гімн села "Високе село" (слова Ю. Шипа, муз. Т. Раховської). За цим ведуча святкового концерту – редактор радіо "Тиса" Ольга Донецька запросила на сцену організаторів та гостей.

До присутніх із вітаннями та побажаннями звернулися заступники голів райдержадміністрації – Володимир Химинець, районної ради – Віра Данко, районний депутат, директор КРТП "Ужгородщина" Василь Ковач, голова правління Закарпатського обласного центру розвитку сільського зеленого туризму Богдан Пранничук, спеціаліст відділу культури і туризму РДА, творчий продюсер та головний режисер-постановник фестивалю Василь Клочуряк та засновник і головний продюсер фестивалю – голова Пацканівської сільради Юрій Бонь, який, до того ж, одразу щиро подякував генеральним спонсорам свята – будівельному гіпермаркету "Епіцентр" та першому розважальному радіоканалу "Люкс FM".

Відтак сцену передали артистам та учасникам художньої самодіяльності села. Протягом двох годин односельчани, не шкодуючи власних долонь, підтримували оплесками як і грандів сцени – гурт "Газдині", так і наймолодших – вихованців садочка "Гроно" та хореографічний колектив "Радуга" місцевого БК (кер. О. Ільченко).

Допоки тривали виступи, на кількох столах господині села змагалися в конкурсі на краще тісто. Від розмаїття та фантазії пацканівських господарок очі роз- бігалися. Журі у складі Марії Панько та Магдалини Гебур було таки важко вибрати, але вони не розгуби-лися – взяли й нагородили всіх, придумавши окрему номінацію для кожного кулінарного шедевру та господині. А за десяток метрів від сцени кухар Олександр Палушка з помічниками чаклував над трьома 100-літровими казанами з суто угорською стравою, яку так полюбляють усі – бограчем, а поряд над шашликом і печеною картоплею – Володимир Дидин. Забігаючи наперед, скажу: шашлик був смачнючий.

Але повернімося до концерту. Оскільки організатори запрошували до участі у фесті всіх бажаючих артис-тів, їх приїхало чимало. Близько п'ятої стартувала шоу-програма за участю гостей фестивалю та зірок української естради. Гала концерт розпочався виступом дитячого вокального ансамблю "Василечки" Вишківської ДШМ (кер Світлана Шовак). Протягом кількох годин свою майстерність продемонстрували: вихованці медико-соціального реабілітаційного центру "Дорога життя" м. Ужгород, гості з Чабанівки – танцювальний колектив клубу та народний вокальний ансамбль "Зустріч", самодіяльний театр "Яроцькі куми" ГО "Наше село" у складі Наталії Левчак та Віталії Макогін, вокалістка Наталія Гелеш, гуморист Роман Васько, студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв, гурт "Гудацька тайстра", руськокомарівчанка Юлія Варцаба, ужгородка Вікторія Пінзель, Яна Островка, зразковий шоу-гурт "Атас" міського БК м.Берегово, Владислав Товт, учасник "Х-фактора" Юрій Каналош, Яна Йосипчук із м.Великий Бичків, мукачівка Ада Гирб, Ірина Юращук, народний гумористичний театр "КУМ" з Івано-Фраківська, фольк-рок гурт "Рокаш" з Мукачева.

Допоки на сцені тривали виступи, організатори почали проводити чемпіонат із "черешневих" видів спорту, черешневий ярмарок, майстер-клас від Закарпатської ковальської громади "Клепачі", дитячі атракціони тощо. Загалом кожен, хто цього дня завітав у Пацканьово, знайшов заняття до душі. У цьому переконалися працівники райради та РДА – Галина Барканова та Йосип Мадяр із дружиною, Володимир Химинець із родиною, Роман Малко, сільські голови Віталій Білак із Р. Комарівців та Михайло Лаба з Невицького. Останній, між іншим, на фестиваль привіз і своїх друзів із Німеччини на чолі з головою товариства "Допомога народам України" Віктором Крігером, який подарував голові села Юрію Боню сорочку-вишиванку.

Насамкінець, після концертної програми, всіх учасників нагородили пам'ятними грамотами, сувенірами та призами від організаторів, спонсорів та меценатів. Але на цьому свято не скінчилося. Його продовжила шоу-дискотека від діджеїв "Люкс FM".

"Вісті Ужгородщини"

12 червня 2011р.

Теги: Червена черешня, фестиваль, Пацканьово

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини