У Хусті пограбували магазин

ЗОЛОТА РИБКА» НЕ ПРИНЕСЛА ЗЛОДІЄВІ БАГАТСТВА На одного з вранішніх пасажирів, котрий сідав у Хусті з двома великими напакованими сумками у маршрутне таксі, що прямувало до Виноградова, ніхто не звернув увагу. Ну, їде собі чоловік, можливо, до родичів, везе їм гостинці або щось інше… Попутники й не здогадувалися, що поруч – звичайнісінький злодій, котрий повертався після чергової виконаної нічної «роботи». А крадії, особливо зі стажем, зазвичай так і поводяться – зухвало, відкрито, намагаючись розчинитися у натовпі.

У Хусті пограбували магазин

Однак недарма міліціонери-практики стверджують, що кожного злодія характеризує його так званий "злодійський почерк". Отож, коли  зранку у чергову частину Хустського міськвідділу міліції звернувся власник крамниці з промовистою назвою "Золота рибка" і розповів, що вночі хтось вибив скло у нижній частині вхідних дверей магазину, проникнув через отвір усередину і виніс майже весь товар,  стражі порядку вирішили перш за все переглянути свою картотеку. Але серед підоблікового елементу спритників з подібним "почерком" не було. Довелося розпочати пошуки зухвальця за ретельно відпрацьованою схемою: на місце пригоди виїхали, окрім співробітників карного розшуку і слідчих, експерти, кінологи, словом, підняли на ноги ледь не весь особовий склад Хустського міськвідділу УМВС.  Опитування продавців і мешканців сусідніх з крамницею будинків бажаного результату не дало.  Магазин – місце загальнодоступне, тому тут за день буває чимало людей.  До того ж, настало літо, а в цьому торговельному закладі продається специфічний товар – усе для риболовлі, тож покупців останнім часом, зрозуміло,  побільшало. За всіма не вслідкуєш.

 З місця пригоди стражі порядку зняли кілька відбитків, задокументували залишені зловмисником сліди і... все. Для успішного продовження розслідування цього було явно замало. Тоді хустські міліціонери розділилися на групи і працювали за кількома напрямами. Правоохоронці добре розуміли: час грає не на  їхню користь, а сума, на яку зухвалець поцупив товар із "Золотої рибки", вражала – близько сімдесяти тисяч гривень. Скоріш за все,  крадій  поспішатиме збути цей крам.  Частина міліціонерів перевіряла усі ринки і аналогічні магазини як у самому райцентрі, так і в ближніх селах. Інші стражі порядку тим часом зв'язалися зі своїми колегами із сусідніх районів. Тут виноградівські міліціонери зауважили, що у них був подібний випадок. Місяць-два тому 32-річний раніше судимий виноградівець обікрав тамтешній продуктовий магазин і також проникнув усередину через невеликий отвір, вибивши скло на вхідних дверях. Як і в хустському випадку, виноградівська крамниця не була обладнана сигналізацією. Але того злодія спіймали, він перебував на підписці про невиїзд. Навряд чи той чоловік відважився б, засумнівалися міліціонери, у такій ситуації піти на скоєння нового злочину.

На це, як пізніше з'ясувалося,  й розраховував зловмисник. Він сподівався, що нікому і в  голову не прийде шукати злодія в іншому районі та ще й у числі тих, хто "покірно" очікує вироку суду. Однак хустські розшуковики таки вирішили перевірити свою версію про імовірну причетність цього "гостя" до крадіжки із "Золотої рибки". І не помилилися – в оселі підозрюваного міліціонери виявили дві згадані злощасні сумки з награбованим. Діватися було нікуди – проти речових доказів, як кажуть, не попреш.

Сам зловмисник розповів, що крамницю із рибальськими снастями вибрав не випадково. Такий товар зараз користується попитом. Мав на меті збути крадене своєму знайомому, котрий торгує на ринку. Але проколовся – цей чоловік відмовився пристати на пропозицію спритника, добре відаючи про його кримінальне минуле і здогадуючись про походження товару.  Насправді злодій виніс з магазину три  великі сумки поцупленого краму. Одну торбу, аби не привертати зайвої уваги,  заховав у Хусті під мостом у кущах, з двома подався на автовокзал. Каже: не чекав, що його так швидко "вирахують".

Як повідомив помічник начальника Хустського МВ УМВС по зв'язках з громадськістю капітан міліції Сергій Шимон, злодій затриманий і наразі перебуває в ІТТ. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею 185 (частина 3) ККУ "Крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення, що завдала значної шкоди", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Однак, враховуючи його "походеньки", стражі порядку не виключають, що зловмисник може бути причетний до скоєння інших злочинів на території сусідніх районів.

Ігор СТЕФАНЕЦЬ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

07 червня 2011р.

Теги: магазин, крадіжка, міліція

НОВИНИ: Кримінал

15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
» Всі новини