Медведчук хоче балотуватися по закарпатському округу Віктора Балоги?

Розгадкою медіа-активності Медведчука можуть бути парламентські вибори, що відбудуться у 2012 році за змішаною системою

Медведчук хоче балотуватися по закарпатському округу Віктора Балоги?

П'ять років тому, у 2006 році після поразки на парламентських виборах Віктор Медведчук зник з публічного простору. З того часу коментарі та інтерв'ю екс-глави адміністрації Кучми можна перерахувати на пальцях.

Проте в останні кілька місяців ситуація змінилася. Колишній "сірий кардинал Банкової" став усе активніше нагадувати про себе.

Як виявила "Українська правда", за квітень і травень Медведчук різко збільшив дозу своєї присутності у медіапросторі. Якщо за минулі роки він лише кілька разів оприлюднював свої месиджі, то тепер це відбувається з завидною регулярністю.

Перша ластівка повернення Медведчука у медіа з'явилася на початку квітня. Тоді прес-служба очолюваного ним центру "Правова держава" поширила коментар Медведчука на заяву радника президента Ганни Герман щодо вимоги до журналістів оприлюднювати свої видатки. 

У ньому Медведчук, якого за часів Кучми пов'язували з темниками, давав поради Банковій, як треба чемно поводитися з журналістами.

Наприкінці квітня Медведчук опублікував колонку у журналі "Корреспондент" щодо інтеграції України до Митного союзу з Росією.

А зовсім нещодавно у пресі з'явилася ціла порція думок Медведчука на цю ж тему.

У кількох виданнях була опублікована однакова стаття за авторством Медведчука "Навіщо нам потопаючий Євросоюз", яка є фактичною рекламою вступу України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

У цьому матеріалі Медведчук, який має в кумах Володимира Путіна та дружину Дмитра Медведєва, пропонує керівництву України відмовитися від євроінтеграції та піти на зближення зі східним сусідом.

Вперше це стаття вийшла 20 травня у київській газеті "Факти та коментарі". Протягом кількох наступних днів її масово передрукували регіональні видання. Місцеві газети публікували статтю Медведчука без жодних змін чи передмов, з однаковими заголовками - як правило, у рубриках "Точка зору" або "Думка".

 

Стаття Медведчуках у "Фактах". 20 травня 2011 року

Так, за даними "Української правди", статтю Медведчука було розміщено у сумських газетах "Панорама" та "Ваш шанс", чернігівській "Деснянка вільна", у хмельницькому "Подільському кур'єрі", у кіровоградській газеті "21 канал" і у виданні "Рівне Вечірнє". 

Така синхронна зацікавленість до персони Медведчука з боку місцевої преси вражає.

"Українська правда" вирішила з'ясувати, на яких умовах цей матеріал розміщувався у газетах.

 

Та ж стаття Медведчука у чернігівській газеті "Деснянка вільна" 26 травня

Прес-секретар Медведчука Михайло Ілларіонов стверджує, що його шеф підготував статтю на прохання київської газети.

"Так, це Медведчук написав для газети "Факти", вони це вивісили в інтернет, а потім всі це передрукували", - так, за версією речника Медведчука, його думка масово оволоділа регіональними шпальтами.

Тож логічним було наступне запитання - чи впливала прес-служба на розміщення цього матеріалу у обласних газетах. Ілларіонов відповів: "Прес-служба не займалася розміщенням цієї статті. Це газета "Факти" попросила...".

 

 

Прес-секретар також стверджує, що Медведчука по всій Україні друкували задарма - він не оплачував ні копійки за надання площі у газетах.

"Абсолютно безкоштовно! Розумієте, ми зараз пишемо статті, пропонуємо деяким виданням, а вони беруть. Ви напишіть будь-яку фігню з прізвищем Медведчук, і вас відразу процитують як мінімум 20 видань", - сказав він.
 

Медведчук у регіонах - на старих контактах

Водночас, за інформацію "Української правди" від колег з регіональних ЗМІ, стаття Медведчука з'являлася у них невипадково.

Місцеві журналісти стверджують, що цей матеріал має всі ознаки так званої "джинси".

"Згадана стаття була розміщена у нас на сторінці "реклама"... Я думаю, що на газету виходила прес-служба Медведчука. Вони розміщували матеріали про Медведчука у газеті тривалий час - і у 2003, і у 2004 році. Мабуть, у них збереглася стара база регіональних видань", - розповів співрозмовник "Української правди" у кіровоградській газеті, яка розмістила роздуми Медведчука.

Водночас, в рекламному відділі відповіли, що статтю публікували не через них, а рішення приймав заступник головного редактора. "Це не була рекламна стаття. Вона була розміщена на рекламно-інформаційній сторінці. У нас там на одній сторінці і реклама, і інформація", - розповіла співробітник відділу.

У газеті "Ваш шанс", що виходить в Сумах, "Українській правді" також підтвердили, що стаття Медведчука вийшла у їхньому виданні минулого тижня.

Проте від будь-яких інших коментарів відмовилися: "Ми - комунальне видання, і самі вирішуємо, що ставити, а що - ні. Таку інформацію вам ніхто не надасть", - відповіли на прохання прокоментувати, на яких підставах була розміщена стаття Медведчука.

Натомість співробітник редакції чернігівської газети "Деснянка вільна", яка не захотіла представитися, розповіла, що стаття була надрукована у виданні "за погодженням" з невідомими посередниками.

"Ми вже багато років працюємо через свої канали в Києві... Це не зовсім прес-служба - ми працюємо з нашими партнерами, - сказала жінка, але відмовилася називати конкретні прізвища. - Я би не хотіла розкривати свої канали. Це не зовсім прес-служба і не зовсім рекламне агентство, щось середнє".

На питання, чи зв'язувалася з ними прес-служба Медведчука з проханням розмістити матеріал, вона відповіла: "Ні, але було узгодження".

Розгадкою такої медіа-активності Медведчука можуть бути парламентські вибори, що відбудуться у 2012 році за змішаною системою. Це означає, що багато хто з "героїв минулого" можуть знову опинитися у Верховній Раді, пройшовши до парламенту за "мажоритаркою".

Прес-секретар Медведчука Ілларіонов відкинув намір свого шефа балотуватися за округом. "Ні, таких планів немає", - сказав він.

Водночас джерела розповідають про роздуми Медведчука над одним із мажоритарних округів - наприклад, на Закарпатті, де він перемагав у 1998 році. У цьому ж регіоні розташований розкішний маєток Медведчука, закамуфльований під нерухомість футбольного клубу "Динамо" (Київ).

Щоправда, якщо Медведчук балотуватиметься на Закарпатті, то перемога йому не гарантована. Виставитися за цим самим округом обіцяє неформальний "господар" цього регіону і його затятий ворог Віктор Балога, який має з Медведчуком давні рахунки.

Водночас Медведчук може сподіватися на допомогу своїх московських родичів, які на рівні Януковича порушили би питання про усунення перешкод для свого кума при обранні до Верховної Ради.

Анна Григораш, "Українська правда"

30 травня 2011р.

Теги: Медведчук, Балога, вибори

Коментарі

КУКА 2012-10-10 / 11:16:44
ГОЛОСУЙ ЗА "ЛЮДЯНОЛЮБА" БАЛОГУ. БУДУЧИ МІНІСТРОМ МНС ВИДАВ НАКАЗ № 898 МНС України від 13.06.2012 року та штатний розклад ЗГІДНО ЯКОГО СТВОРЕНО наказ № 60 від 26.06.2012 року ГТУ МНС України у Харківській області ПО ЯКОМУ ЗВІЛЬНИЛИ БІЛЯ СОТНІ ВІЛЬНОНАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ, ТА НАБРАЛИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ВСУПЕРЕЧ нормі ст. 24 Конституції України згідно якої незалежно від соціального статусу в суспільстві – атестований чи працівник вільного найму, всі рівні перед законом, в тому числі рівні права на працю – норма ст.43 ч.1, ч.2, ч.4, ч.6 Конституції України. ТАК, ЩО МІРКУЙ, КОЛИ БУДЕШ ЗА НЬОГО ГОЛОСУВАТИ. МІЙ ТЕЛ- 0994353709

irshava 2011-08-05 / 16:08:00
добре шо Медведчук повертається бо ції вже завидівські злодії дуже нам надоїли, а ко проти Медведчука тут пише сам в засосах із Балогами і крадуть і землі заберають і як почули про повернення Медведчука всі обісрались

гуцул 2011-06-19 / 11:06:00
Закарпаття зустріне Мудьведьчука сокирами і вилами за все вкрадене в Закарпатців через фонд в Іршаві Дудки "СЛАВУТИЧ"!!

тарас 2011-06-03 / 23:14:00
що балога, що медведчук - вихідці з одного жидовського болота - сдпу(обр)

Западенець 2011-06-02 / 19:23:00
Гнати перешиванців рижих балог. Дорогу Віктору Володимировичу.

Коваль Онуфрій 2011-06-02 / 18:46:00

А медветчука ******* ******* *******?

Дикый гуцул 2011-06-02 / 18:42:00
А що з того буде мати злодій балега?

гуцул 2011-06-01 / 04:46:00
ЗУСТРИНЕМЕ ФАЙНО МЕДЬВЕДЬЧУКА!!СОКИРОЮ В ПЛЕЧИ !!!

DemonKiller 2011-06-01 / 00:13:00
Медведчук, звичайно, органічно вписується в один ряд з Шуфричем, Ратушняком, Едуардом Матвійчуком та іншими "достойними закарпатцями". Згадаймо ще одного - Суркіса (він теж у нас балотувався в пору розквіту СДПУ(о)) - може, хто забув. Але питання інше: а що, Віктор Балога вже заявив про своє балотування по конкретному округу? Чи, може, округ за ним закріплено законодавчо? Чому такі феодальні заголовки?

Василь 2011-05-31 / 15:24:00
Пощастило Закарпаттю, що такі Люди балотуються. Щасти Вам Вікторе Володимировичу.

2011-05-31 / 10:46:00
Медведчук хочет быть оригинальным, но увы, его критика ЕС поверхностна без понимания глубинных процессов происходящих в ЕС, а в Украине он вообще не живет. Медведчук говорит, что в Украине безработица составляет 2,1%, а в Испании 20,7%.
Ну сразу видно, "марсианин", понятия не имеющий о том какова реальная жизнь.
Со своими "промосковскими" сказками Медведчуку нечего искать на Закарпатьи, вот лучше бы "родичи" подсобили на близких им по духу "грядках" в Крыму или Донбассе, там Медведчук наверняка найдет благодарного слушателя, а может и избирателя.

Lesiki 2011-05-31 / 10:26:00
Ласкаво просимо на Закарпаття Віктор Володимирович! Вили дістанемо скоро, коси якраз нагострені, так шо зустрінемо достойно...

Вова 2011-05-31 / 08:03:00
Балогу гнати в шию

Юрій Лівак 2011-05-30 / 22:52:00
)) І то правда - Воловеччина) Пізно вже)
Зійдемся на тому, що село – на Верховині) А перемагав Медвед таки в Іршавському районі.

Вася Правак 2011-05-30 / 22:35:00
Юрику, неборе, Жденієво знаходиться на Воловеччині. вчи геграфію

Юрій Лівак 2011-05-30 / 21:34:00
Для УП все Закарпаття - один округ? Маєток, який, до речі, вже навіть по документах не має стосунку до ФКДК, знаходиться в Жденієві на Міжгірщині, а перемагав Медведчук у 98-му році на Іршавщині. Менше з тим, він дійсно почав таку-сяку діяльність в Іршаві, тож, можливо, я має плани на мажоритарку-12

2011-05-30 / 21:10:00
по округу Івана Балоги

справедливість 2011-05-30 / 21:05:00
молодець Медведчук, ми його будемо підтримувати, скільки він хорошого зробив для Закарпаття !!!!!!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини