Відбулося пленарне засідання ІV сесії Закарпатської облради VІ скликання (ОГЛЯД)

Сьогодні, 26 травня, під головування Івана Балоги відбулося пленарне засідання ІV сесії Закарпатської облради VІ скликання. На її розгляд було винесено низку актуальних питання щодо різних сфер соціально-економічного та культурного життя області.

Відбулося пленарне засідання ІV сесії Закарпатської облради  VІ скликання (ОГЛЯД)

Участь у пленарному засіданні взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида, його заступники, голови РДА та районних рад, міські голови, керівники правоохоронних органів, окремих управлінь ОДА, установ і організацій області, а також представники ЗМІ.
Насамперед головуючий привітав депутатів іменників, які святкували свій день народження у міжсесійний період, а таких було 29 осіб, і вручив відзнаки Верховної Ради України заступнику голови ОДА Володимиру Гоблику та раднику голови облради Івану Діусу.

Іван Балога також інформував про нові кадрові призначення, які відбулися за період, що минув. Таким чином, заступником голови – керівником апарату ОДА став Антон Громовий, головою Ужгородської РДА - Руслан Чорнак, начальником управління капітального будівництва ОДА - Степан Бордаш, начальником управління з питань майна комунальної власності ОДА- Віктор Лущак, начальником управління у справах молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан.

Після чого депутати перейшли до затвердження порядку денного сесії, до якого увійшли питання, затвердженні рішенням обласної ради від 28 грудня 2010 року №129 "Про орієнтовний план роботи обласної ради на 2011 рік", а також інші питання, ініційовані обласною державною адміністрацією, що потребують розгляду.

До слова, згідно з регламентом роботи обласної ради на засіданнях постійних профільних комісій, які працювали 23 - 24 травня, а також на засіданні президії 25 травня, всі питання були детально розглянуті та опрацьовані. Тому депутати взяли за основу запропонований порядок денний пленарного засідання та затвердили регламент його роботи.

Оголосив Іван Іванович і депутатські запити, зокрема, два запити Віктора Трикура до обласної державної адміністрації щодо виділення коштів з обласного бюджету для капітального ремонту даху спортивного та актового залів багатопрофільного ліцею "Лідер" м. Ужгород, а також щодо виділення коштів з обласного бюджету для видання авторської книги завідувача дитячого садка Вірою Жменяк для дітей дошкільного та молодшого віку "У світ прийшло мале дитя". Та інформував про хід виконання попередніх запитів (звернень) і протокольних доручень, даних керівником облради та підтриманих обласними парламентарями. Кілька депутатських запитів надійшло у ході пленарного засідання сесії. Кожен був поставлений головуючим на голосування. У підсумку, всі депутатські запити були підтримані обласними парламентарями.

Далі депутати перейшли до безпосереднього розгляду питань порядку денного і більшістю голосів ухвалили низку рішень: "Про Програму забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин області на 2011 – 2015 роки","Про Програму оптимізації теплопостачання населених пунктів області на 2011 рік", "Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 квітня 2009 року № 849 "Про проведення щорічного обласного конкурсу "Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку" (зі змінами та доповненнями від 22 грудня 2009 року)", "Про погодження Змін та доповнень № 1 до Плану перспективного розвитку магістральних нафтопроводів ВАТ "Укртранснафта" на 2010 – 2015 роки", "Про внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" на 2009-2012 роки (зі змінами від 5 листопада 2009 року","Про внесення змін до Програми зміцнення матеріально – технічної бази закладів охорони здоров'я комунальної власності області на 2011 - 2016 роки".

Було підтримано у сесійній залі й інші важливі проекти рішень, серед яких – "Про внесення змін до Програми протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2007 - 2011 роки (зі змінами від 17 травня, 29 листопада 2007 року, 23 травня 2008 року, 27 лютого 2009 року, 7 травня 2010 року)"," Про внесення змін до обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року", "Про внесення змін до Програми розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва в області на 2010 – 2015 роки (зі змінами від 25 лютого 2011 року)", "Про використання у 2011 році коштів, що надходять до обласного бюджету в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва","Про внесення змін до рішення обласної ради від 7 листопада 2001 року № 340 "Про створення обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород", "Про внесення змін та доповнень до Програми реалізації природоохоронних заходів на 2011 рік (зі змінами та доповненнями від 25 лютого 2011 року)", Про перейменування об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення області".
 
Схвальну оцінку отримали і наступні проекти рішень, а це – "Про створення позашкільного навчального закладу – Закарпатського обласного палацу дітей та юнацтва "Падіюн", "Про присвоєння імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв Закарпатському обласному українському музично - драматичному театру", "Про присвоєння імені Федора Потушняка Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці", "Про зміни та встановлення меж населеного пункту с. Нижня Апша Тячівського району Закарпатської області".

Прокурор області Анатолій Петруня з трибуни облради інформував присутніх про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території нашого краю протягом 2010 року.

Погодили обласні депутати і ряд рішень про надра та майно, а також підтримали ініціативи Львівської облради щодо реалізації Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства.

На завершення депутати скерували відповідні звернення до вищих державних органів влади. Зокрема, звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України (щодо вирішення соціальних проблем громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), звернення до Президента України стосовно відновлення авіасполучення Ужгород-Київ-Ужгород, а також клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України нейрохірурга, депутата облради Володимира Смоланки, вчительки Ужгородської ЗОШ№15 Ольги Рогач, керівника ЗАТ "Котнар" Володимира Маргітича.

Коментуючи перебіг подій на сесії обласної ради Іван Балога відзначив, що засідання сесії пройшло оперативно та конструктивно. "Насамперед народні обранці внесли зміни до бюджету. Зокрема, більше 8,5 мільйона гривень буде виділено на реконструкцію будівлі обласного центру нейрохірургії, півмільйона на капітальний ремонт школи у селі Свобода Берегівського району. Інша частина коштів направлена на співфінансування проектів, які реалізуються спільно з краєм Височіна (Чехія). Зокрема, на добудову дитсадків у с. Запереділля Міжгірського району та у с. Стужиця Великоберезнянського району.

З ініціативи депутатів та управлінь адміністрації вносилися зміни до обласних програм. Також прийнято дві нові обласні програми –програму забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин області на 2011-2015 роки та програму оптимізації теплопостачання населених пунктів області.
  
Звернення депутатів до центральних органів влади носили переважно соціальний характер. Зокрема, щодо вирішення соціальних проблем громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Депутатський корпус також звернувся до уряду з проханням підвищити мінімальну норму споживання електроенергії для населення зі 150 кВт/год. на місяць до 250 кВт/год. Також депутати звернулися Президента країни щодо відновлення авіасполучення Київ-Ужгород.

Щодо звернень до парламенту, то народні обранці пропонують нагородити почесними грамотами відомого далеко за межами краю нейрохігірурга Володимира Смоланку та керівника одного із закарпатських підприємств Володимира Маргітича. Також запропоновано нагородити премією Верховної Ради Ольгу Рогач, вчительку однієї з ужгородських шкіл.
 
Я дякую депутатському корпусу злагоджену роботу, це свідчить й про те, що народні обранці плідно попрацювали в комісіях та на президії. Прийняті рішення будуть оперативно підписані та оприлюднені", – резюмував Іван Балога.

Прес-служба Закарпатської облради

26 травня 2011р.

Теги: сесія, депутати, Балога

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини