27 травня — останній дзвоник у всіх школах Закарпаття

Газета «Закарпатська правда» подає остаточну інформацію про порядок закінчення навчального року, про конкретні дати проведення ЗНО та підсумкових державних атестацій

27 травня — останній дзвоник у всіх школах Закарпаття

Отже, у цьому навчальному році навчальні заняття у 1–10 класах завершуються 26 травня 2011 р. , а в 11 класах – 18 травня. Проте останній дзвоник для всіх школярів прозвучить в один день у всіх школах – 27 травня. Про це розповіла "Закарпатці" заступниця начальника управління освіти й науки Закарпатської ОДА Ганна СОПКОВА.

За даними "Закарпатки", відповідно до листа Міносвіти, державна підсумкова атестація проводиться у 9-х класах з 31 травня до 18 червня 2011 року, у т.ч. з української мови (диктант) – 31 травня.

Для 11-класників – інші дати – з 20 до 26 травня 2011 року. У т.ч.: з укрмови (переказ, обов'язково) – 20 травня; з історії України або математики (обов'язково для учнів класів універсального профілю) або профільного предмета (для учнів класів з профільним навчанням) – 23 травня; з предмета за вибором – 26 травня.

Також управлінням освіти й науки Закарпатської ОДА затверджені такі строки проведення державної підсумкової атестації в основній школі (9 клас): з біології – 4 червня; з математики – 7 червня; з іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу (у загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено; у загальноосвітніх навчальних закладах (класах) з навчанням мовами нацменшин – мова навчання) – 11 червня; з географії – 15 червня.

До речі, згідно з наказом управління освіти, Закарпатському інституту післядипломної педагогічної освіти було доручено розробити і в установленому порядку подати на затвердження Міносвіти і науки, молоді та спорту білети з інтегрованих курсів "Література" (рідна і світова) за курс основної та старшої школи для навчальних закладів з угорською, румунською та словацькою мовами навчання. Відтак до 10 квітня білети із зазначених курсів уже передали в школи з мовами викладання нацменшин для підготовки учнів до атестації. Також для цих шкіл інститут розробив варіанти завдань з угорської, румунської, російської та словацької мов: 9 клас – диктант, 11 клас – переказ. А вже до 1 травня був здійснений переклад контрольних робіт з математики та історії України для учнів 5-8 класів, які навчаються в школах із навчанням мовами нацменшин. До речі, з усіх предметів атестація проводиться письмово за збірниками, рекомендованими МОН України. Результати державної підсумкової атестації враховуються при визначенні середнього балу атестата.

І кілька слів про ЗНО

Щодо ЗНО, то проводитимуться вони за таким графіком: українська мова та література – 2,3 червня; іноземні мови – 6 червня; математика – 8 червня; російська мова – 10 червня; біологія – 14 червня; історія України – 16 червня; фізика – 20 червня; географія – 22 червня; хімія – 24 червня.

До речі, на сайті Українського центру оцінювання якості освіти відкрито доступ до персональних сторінок абітурієнтів ЗНО-2011. На персональній сторінці абітурієнти можуть перевірити свої реєстраційні дані. Також на сторінці вказані предмети, на тестування з яких зареєстрований абітурієнт, дати складання тестів та адреси пунктів тестування. Абітурієнтам слід звернути увагу на те, що складання тестів з різних предметів може відбуватися у різних пунктах тестування, особливо у великих містах.

У Закарпатті, до речі, тестування проводитиметься в Ужгороді (5 шкіл), Мукачеві (6 шкіл), Хусті (5 ЗОШ), Тячеві, Виноградові й 1 день у Сваляві (тестування з історії України). В управлінні освіти Закарпатської ОДА кажуть, у нашій області кожна дитина, яка зареєструвалася, отримала запрошення на ЗНО. Але про всяк випадок випускникам слід знати таку важливу інформацію: ті, хто не отримав запрошення на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, можуть роздрукувати запрошення-перепустку з персональної сторінки абітурієнта. Доступ до неї – http://testportal.gov.ua/index.php/reginvite/reginvite/.

Додаткова сесія ЗНО пройде 27 червня – 5 липня     

Міносвіти і науки, молоді та спорту видало наказ про терміни проведення додаткової сесії ЗНО в 2011 році (текст – на офіційному сайті МОН). Таким чином Українському центру оцінювання якості освіти доручено забезпечити проведення в поточному році додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання з російської мови – 27 червня (10.00); укрмови та літератури – 29 червня (10.00); математики – 30 червня (10.00); іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська) – 1 липня (10.00); біології – 1 липня (14.00); історії України – 4 липня (10.00); фізики – 4 липня (14.00); географії – 5 липня (10.00); хімії – 5 липня (14.00).

Інформування учасників додаткової сесії ЗНО про місце та час проходження ЗНО здійснюватиметься через офіційні веб-сайти Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

"Закарпатська правда", KARPATNEWS.in.ua

22 травня 2011р.

Теги: останній дзвоник, ЗНО, атестація

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 8
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини