В Ужгороді відбулася українсько-угорська зустріч з питань водного господарства (ФОТО)

16 - 17 травня в Ужгороді відбулась чергова зустріч Заступників Уповноважених Урядів України і Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах, повідомили Закарпаття онлайн у Закарпатському облводгоспі.

В Ужгороді відбулася українсько-угорська зустріч з питань водного господарства (ФОТО)

Українську делегацію на зустрічі очолював Заступник Уповноваженого Уряду України з питань водного господарства на прикордонних водах, начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак, угорську делегацію - Заступник Уповноваженого Уряду Угорської Республіки, директор Верхнє-Тисайської Дирекції охорони довкілля і водних справ Гашпар Боднар. У складі делегацій також були Заступник Уповноваженого Уряду України з питань водного господарства на прикордонних водах Валерій Касьянчук та керівники робочих груп обох Сторін.

Учасники зустрічі проаналізували хід виконання завдань, визначених на XV нараді Уповноважених Урядів обох країн, обговорили завдання щодо підвищення надійності захисту населення і спільних прикордонних територій від шкідливої дії вод, здійснення оперативного інформування Сторін про стан гідрологічної і метеорологічної ситуації в регіоні, забезпечення належної якості вод на спільних водотоках.

Заступники Уповноважених Урядів обох країн констатували, що з часу проведення їх останньої зустрічі регулярно та згідно плану проводились огляди технічного стану проротипаводкових споруд та об'єктів захисту від внутрішніх вод, відбори проб і оцінки якості прикордонних вод, а також діяльність у галузі гідрометеорології і водних ресурсів.

Сторони відзначили, що водозахисні споруди з обох боків українсько-угорського кордону знаходяться у задовільному технічному стані і здатні забезпечити належний захист прикордонних територій та населення від шкідливої дії вод.

Сторони обговорили проблемні питання, пов'язані з методикою розрахунків проектування і будівництва водозахисних споруд на території України та Угорщини. При цьому було приділено особливу увагу врегулюванню проблемних питань пов'язаних з фінансуванням проектних робіт, здійсненням геодезичних вимірювань та моделюванням паводкової ситуації.

Заступники Уповноважених Урядів розглянули проект актуалізованого тексту та оновлених додатків "Порядку співробітництва по захисту від шкідливої дії вод на прикордонних водах між Україною і Угорською Республікою" та актуалізованого "Порядку експлуатації спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи (АІВС - "Тиса")" і передадуть їх для погодження Уповноваженим Урядів на черговій XVI нараді.

Сторони відзначили, що під час паводків, які відбулися на протязі 2010 - 2011 років на території України та Угорщини, спільна АІВС-"Тиса" функціонувала ефективно та надійно, забезпечувала паводковий моніторинг ситуації басейну р. Тиса. Переведення системи на нові діапазони частот 450 Мгц позитивно вплинуло на її діяльність.

Заступники Уповноважених Урядів та експерти Сторін обговорили питання, пов'язані з ліквідацією наслідків засмічень р. Тиса твердими побутовими відходами, що мали місце після проходження паводків в останні роки і зазначили, що дане питання до остаточного його вирішення залишається актуальним і потребує додаткового розгляду як на урядовому, законодавчому, так і місцевому рівнях.

Учасники зустрічі також обговорили хід реалізації проектів Програм транскордонного співробітництва Європейської Комісії і домовилися про подальшу співпрацю з реалізації спільних українсько-угорських міжнародних проектів на прикордонних територіях обох країн.

За результатами проведення зустрічі Заступників Уповноважених Урядів України і Угорської Республіки керівники делегацій підписали відповідний Протокол.

 

20 травня 2011р.

Теги: зустріч, прикордонне, річка, водне господарство

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини