В Ужгороді до Дня Матері відбувся святковий концерт "Берегиня – мати" (ФОТО)

«Берегиня - мати» - під такою назвою 15 травня 2011 року у обласному центрі Закарпаття відбувся святковий концерт приурочений до Дня Матері. Спонсорами та організаторами якого виступили місцеві організації політичних партій: Народного Руху України, Української Народної Партії, Української республіканської партії «Собор», Конгресу українських націоналістів та громадські організації: «Бойківщина ХХІ століття», Союз Українок, Товариство «Просвіта», а надійним партнером Управління освіти Ужгородської міської ради.

В Ужгороді до Дня Матері відбувся святковий концерт "Берегиня – мати" (ФОТО)

У цей святковий вечір, матір-неньку  найщирішими словами і талановитими художніми номерами вітали: вихованці ЦТР "Едельвейс" (керівники Галина Ігнацевич, Тетяна Стегней), "Зефірчик" (керівник Тетяна Ардельянова), вокальний ансамбль хлопчиків "Бетяри" - переможці вокального конкурсу народної пісні (ЗОШ № 5, керівник Віктор Колодій), зразкові танцювальні колективи  "Престиж" (гімназія, керівник Кароліна Левенець), "Лілея" (АНВК, керівник Людмила Федьо), оркестр народних інструментів ДШМ, керівник п. Олеся, інструментальне тріо ДШМ, бандурист – Юрій Добрий, Олеся Жовтані з піснею "Супер Мама", гумористичний дует "Кумасі", вокальний дует Юліани Волошин та Крістіни Філіпчик (НВК "Престиж"), Анна Ігнацевич з піснею "Мама" із репертуару А. Приходько та вокалом від Марії Доброї (БПЛ "Лідер"), Андреї Мешкової (БПЛ "Інтелект"), Уляни Степаненко (гімназія) та маленькі виконавці із своїми оригінальними індивідуальними номерами. З емоційно наповненими віршованими рядками до гостей звернулись відомі крайові поетеси Ірина Гармасій та Лідія Повх.

Програма виступів колективів складалась з трьох блоків: класичного народного та сучасного. Класичний блок представили Ірина Даньків – методист управління освіти та вихованці ЦТР "Едельвейс" Юліана та Даніїл; народний – Галина Ігнацевич з донькою Анною та ведучими Таєю Чушкіною та В'ячеславом Стецишиним. Уособленням сучасної жінки була Півуш Оксана, а сучасну дитину представляла її донька Агнеса. У кожному з них значне місце відводилось їх тематиці. Охочих привітати своїх любих матусь виявилось чимало.  Насиченість танцями, піснями та віршами свято присвячувалось, звісно ж одній темі – Маминому Дню. "Всі ми виростаємо, починаємо ростити власних дітей, але назавжди залишаємось дітьми для своїх батьків, тому цю глибоку шану та любов до рідних потрібно плекати змалечку та хоча б раз на рік влаштовувати справжнє свято своїм матерям", - наголошують організатори дійства. Адже це свято поєднало лідерів національно-демократичних сил міста та громадських організацій.

Спільно працювали над програмою Олександр Черепаха – заступник голови ЗОО НРУ, Євген Ясінський – голова УРП "Собор", Ольга Курнат – голова міської організації КУН, Оксана Люта - член правління  ВУТ "Просвіта"  ім. Т. Шевченка, Олена Федорова – заст. голови обл. організації Союзу Українок, Марія Воробець (студентка УжНУ).

Постановку концертного дійства забезпечили Галина Ігнацевич (методист управління освіти) та Оксана Півуш – представник Народного Руху України, секретар міської організації Союзу Українок. Бездоганне медійне забезпечення від Павла Зуєва – голови управи обласної організації УНП. Адміністрація (директор Василь Чайкович та заступник Любов Кажоцина) та працівники лялькового театру з задоволенням надали для щорічного традиційного свята теплу та затишну залу, де спільними зусиллями була створена  гарна родинна атмосфера.

Згадавши у своїх виступах ніжні мамині руки, її клопітку щоденну працю, ласку та тепло, малеча не могла не викликати радісних сліз у матерів. "У цей день, матусі щиро раділи за своїх діток, адже вони так самовіддано та чуйно готувались кожен вітати найріднішу особу на землі", - розповідають організатори концерту.

Дітвора намагалась донести присутнім в залі, що "День матері" для них це —справді свято любові і пошани, донести взаємну любов дітей та матерів. "У цілому світі мірою гідності людини вважається її подяка матері за життя, за всі її старання, виховання і самопожертву. Всі ми з дитинства і до останніх своїх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ своєї мами, яка все зрозуміє і пробачить", - підсумовували учасники свята.

Окрім маси задоволення від виступів малечі, всі присутні в залі дівчата та високошановані жінки-матері отримали у подарунок квіти, а також мали змогу поласувати великим святковим короваєм від організаторів свята.

18 травня 2011р.

Теги: День Матері, концерт, берегиня

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини