Іршавські депутати незадоволені роботою начальника філії «Іршавський райавтодор»

Днями відбулося засідання 5 сесії Іршавської районної ради. На порядок денний винесли понад два десятка питань, повідомили Закарпаття онлайн у Іршавській райраді.

Іршавські депутати незадоволені роботою начальника філії «Іршавський райавтодор»

На постійних комісіях та президії райради висловилися за низку змін до нього. Зокрема, було запропоновано зняти з розгляду інформації головного міліціонера району, директора НПП "Зачарований край", а також звіт директора районного будинку культури та проект землеустрою щодо встановлення межі населених пунктів Брід і Дешковиця. Натомість порядок денний доповнили питаннями про збільшення статутних фондів комунальних підприємств "Друкарня", "Водопостачання" та внесення змін у структуру виконавчого апарату райради.

Про те, які автодороги на території району за якістю, не говорить тільки лінивий. Зазвичай земляки не вдаються у тонкощі питання і винуватцями вважають районне керівництво та очільника райавтодору. В чому ж справа, з'ясовували на сесії райради. Для цього запросили першого заступника начальника Служби автомобільних доріг в області Василя Зайця, який і доповів про стан справ. За його словами, фінансування на ремонт та утримання доріг зменшилося вдвічі у порівнянні з минулим роком. Цьогоріч на такі потреби району зі спецфонду обласного бюджету виділили 850 тисяч гривень. Окрім цього, за майже чотири мільйони гривень покращуватимуть стан комунальних доріг. Ще за два з половиною мільйони гривень ремонтуватимуть дороги району по лінії Укравтодору

Очевидно, дехто мав сподівання, що все закінчиться доволі звично: чиновник бідкається на хронічну нестачу коштів, йому співчувають і просто кивають головами в різні боки. У кінцевому підсумку дороги від цього маємо далеко не європейського рівня, якого так прагнемо. Та на цей раз депутати райради були нещадними. Стан доріг визнали передкатастрофічним, а роботу начальника філії "Іршавський райавтодор" та Служби автомобільних доріг в області -- незадовільною. Порушили народні обранці і питання відновлення роботи заводу з виробництва асфальту, розташованого в с. Підгірне. Чи змінить це ситуацію на краще, покаже час. Але депутати райради на чолі з керівництвом району налаштовані рішуче і триматимуть питання стану доріг на жорсткому контролі. 
 
Прокурор району Віталій Роман інформував про стан законності та заходи щодо її зміцнення. Як розповів доповідач, рівень злочинності протягом минулого року збільшився на 23, 7 %. Зокрема, зріс в Іршаві, Довгому, Ільниці. Залишається високим у Кушниці, Білках, Великому Раківці, Осої. Основна причина – неналежне виконання законодавства, спрямованого на профілактику злочинності та правопорушень. На думку Віталія Романа, суттєвого покращення потребує робота районного відділу УМВС України в області. Слід покращити взаємодію райвідділу міліції з органами місцевого самоврядування тощо. Інформацію прокурора району взято до відома.

Заслухали депутати й інформацію голови районної ради Українського товариства мисливців та рибалок Василя Павлищі. За його словами, організація складається з 22 низових колективів, які об'єднують 450 мисливців і 70 рибалок. Має основні засоби, мисливсько-риболовну базу "Собатин", на якій розміщені штучні водойми, господарські структури, інвентар. Всі мисливські угіддя закріплені за первинними організаціями. Наразі не вирішеним для них залишається питання про виділення земельних ділянок для посадки сільськогосподарських культур, сінокосів для підгодівлі фауни в зимовий період. Наступного року відбудеться перезакріплення мисливських угідь. Стан справ у мисливсько-рибальському господарстві депутати визнали задовільним та наголосили на необхідності надання більших повноважень низовим колективам. Також народні обранці акцентували увагу голови райради УТМР на обов'язковому створенні постійної мобільної бригади з боротьби із браконьєрами, впровадженні заходів зі збільшення чисельності тварин, ставкових та річкових риб, виготовленні проекту упорядкування мисливського господарства до кінця року, пожвавленні роботи зі створення вольєрних господарств, посиленні боротьби з пожежами на околицях населених пунктів, які здебільшого відносяться до мисливських угідь. Голова райдержадміністрації Віктор Феєр запропонував попрацювати над ефективністю господарювання, адже за минулий організація відрахувала до райбюджету лише 40 тисяч гривень, а використовує 70 відсотків мисливських угідь району, рекомендував більш предметно займатись прямими обов'язками – розвитком мисливства і рибальства в районі. 

Як  наголосив голова райради Станіслав Сухан, ніхто нікого не бажає звільнити, коли виносять на розгляд депутатів звіти чи інформації керівників структур району. Лише ставлять за мету дізнатися про реальний стан речей в тій чи іншій сфері. Це дасть можливість в подальшому напрацювати стратегію та заходи з усунення недоліків. Від такого підходу район тільки виграє, -- переконаний голова райради.

Відтак депутати райради затвердили 5 бюджетних програм, внесли зміни до районного бюджету, розглянули питання, що стосуються комунального майна. Зокрема, списали будівлі Іршавської дитячої школи мистецтв, передали в оренду ряд нежилих приміщень у будівлях спільної власності територіальних громад сіл, міста району для надання послуг з організації гарячого харчування. Районній раді дозволили продати автомобілі.

Жваве обговорення у депутатів викликали питання поповнення статутних фондів комунальних підприємств "Водопостачання", "Друкарня", надання останньому дозволу на отримання кредиту, повернення у власність громади Заріччя старої будівлі школи І-ІІ ступенів, а також внесення змін у рішення райради щодо ефективності використання комунального майна. З врахуванням пропозицій та зауважень рішення стосовно них таки прийняли, а відчуження адмінбудинку паливного складу в Білках вирішили довивчити.       

У "Різному" народні обранці внесли зміни і в структуру виконавчого апарату райради. 

Активну участь у роботі сесії взяли депутати райради: Олександр Барна, Юрій Фельцан, Євген Свириденко, Петро Король, Петро Станко, Михайло Менчук, Іван Боднар, Михайло Ісак, Василь Ледней.

06 травня 2011р.

Теги: сесія, депутати, дороги, бюджет

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 7
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини