В Ужгороді затримали електромонтера, який обкрадав трансформаторні підстанції, гаражі та магазини

Співробітники Ужгородського міського управління УМВС України в Закарпатській області в черговий раз відзначилися. Цього разу вони затримали електромонтера, який обкрадав не тільки трансформаторні підстанції, але й гаражі та магазин.

В Ужгороді затримали електромонтера, який обкрадав трансформаторні підстанції, гаражі та магазини

У минулому році та на початку цього року до ужгородських правоохоронців, як повідомила начальник міського відділу Ужгородського МУ УМВС України підполковник міліції Катерина Кийович, неодноразово зверталися із ВАТ "Закарпаття обленерго". Дирекція цього акціонерного товариства інформувала, що невідомі особи, шляхом демонтажу трансформаторних підстанцій, в Ужгороді викрадали рубильники та кабель. Загалом таких звернень до ужгородської міліції надійшло 10.

Над розкриттям цих злочинів працювали працівники карного розшуку. Знайти винних довго не вдавалося. Але, на щастя, оперативна вдача та пильність оперативників не підвели і заяви не перетворилися на "глухарів".

Так, у минулому місяці на вул. Другетів вночі невідомий пограбував магазин "АВС". З відти зникли харчі, гроші із касового апарату, наручний годинники та мобільний телефон. Розкрити цю крадіжку доручили старшому оперуповноваженому карного розшуку капітану міліції Сергію Савченку та оперуповноваженому карного розшуку капітану міліції Григорію Мовчану. Не розкриваючи оперативної кухні, скажемо, що оперативники швидко вийшли на слід ймовірного крадія. У скоєні цього злочину правоохоронці запідозрили непрацюючого 25-річного ужгородця. Однак зустрітися із підозрюваним міліціонери не могли кілька тижнів: чоловік переховувався. Цей факт ще більше вселяв впевненість у причетності ужгородця до скоєння цього злочину. Урешті-решт, оперативники знайшли чоловіка і привели до міського управління.

Під час бесіди з міліціонерами чоловік довго не зізнавався у причетності до крадіжки магазину. Але пильні оперативники у ході розмови із затриманим, розгледіли на зап'ястку ужгородця годинник, який був схожий на той, що фігурував у справі крадіжки магазину "АВС". Не заперечним фактом вини підозрюваного став телефон, який був при чоловіку. Як з'ясувалося, це був той самий мобільний, який викрали з крамниці. Зрозумівши, що далі продовжувати "каламутити воду" не має сенсу, ужгородець перестав опиратися і зізнався у тому, що це саме він обікрав магазин.
До речі, підозру в оперативників викликав і вміст кулька чоловіка. – динамометричний ключ. На запитання міліціонерів: для чого ужгородцю цей ключ, – підозрюваний відповів, що це його річ, яку він несе продати. Але відповідь чоловіка не викликала довіри. Сергій Савченко здогадався, що цей ключ дуже схожий на той, що проходить по одному із нерозкритих злочинів. Піднявши старі нерозкриті справи, оперативник з'ясував, що річ чоловіка фігурує в одній із крадіжок, яка була скоєна в гаражі, що на вул. Електрозаводській. Як повідомили міліціонери, усього таких злочинів було скоєно аж сім.

"Приперши до стінки" підозрюваного беззаперечними доказами, правоохоронцям вдалося "розкусити" чоловіка і той зізнався, що і в гаражах "хазяйнував", і магазин обікрав, і навіть вкрав багатометровий кабель, який знаходився на підйомному крані.

Під час санкціонованого обшуку працівниками карного розшуку дому підозрюваного, оперативники знайшли ключі та цікаву копію карти міста Ужгорода, в якій були зазначені всі трансформаторні підстанції. Така знахідка викликала підозри в правоохоронців, що ужгородець причетний і до 10 епізодів крадіжок з трансформаторних підстанцій. Більше того, підозрівання підсилив і той факт, що чоловік з 2007 по 2010 роки працював у "Закарпаття обленерго" Ужгородського району електромереж на посаді електромонтера IV групи. Працюючи в тій установі, він обслуговував лінії електропередач. А саме, під час аварій в Ужгороді він з бригадою здійснювали виїзди на місце неполадок.

Як повідомив затриманий ужгородець, у черговій аварійній машині знаходилися ключі від трансформаторних підстанцій і до них мали доступ усі працівники бригади. Маючи вільний шлях до ключів, чоловік зробив їх дублікат. Не забув також зробити і копію карти міста.

На злочинну ж стежку став ужгородець, коли залишився без роботи З того часу він почав грабувати гаражі, магазини та трансформаторні підстанції. Отож, коли в молодого чоловіка закінчувалися гроші, він брав копію карти і виходив на "полювання" за кольоровим металом. Зокрема, за словами затриманого, його злочинна операція проходила за подібною схемою. Взявши ключ, портфель з інструментами, він вирушав до підстанції. Відкривши її, ужгородець розбирав рубильник і забирав тільки ту його частину, яка була виготовлена з міді. До прикладу, у пункті прийому металу за такий товар, вагою майже у 8 кілограм, чоловік отримував 300 гривень.

Але скільки дорога не в'ється, рано чи пізно вона закінчується. Наразі усі кримінальні подвиги затриманого горе-чоловіка документує слідчий слідчого  відділу ужгородської міліції лейтенант В'ячеслав Сотник. Правоохоронець повідомив, що чоловік в усіх своїх злочинах зізнався, а матеріали справи направлені до суду і розглядатимуться в одному впроваджені.

Тетяна Горянка, Вікторія Попович

05 травня 2011р.

Теги: міліція, крадіжка, електромонтер

НОВИНИ: Кримінал

19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 3
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 7
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
11:22
/ 1
На Закарпатті передали до суду справу ОЗУ, що ввозило з-за кордону наркотики та торгувало ними в області
10:59
У Вонігові на Тячівщині житель Буштина під час пиятики штрикнув ножем у живіт приятеля по чарці
» Всі новини