Визначилися фіналісти Закарпатської ліги КВН

Дім - це те місце, в якому нас завжди приймають. Зустрічають з відвертими усмішками, дружніми порадами та зауваженнями. Закарпатська ліга КВН – насправді дім для багатьох людей, родина, у якій, незважаючи на деякі непорозуміння, невеличкі сварки, все будується на підтримці. Тут завжди знайдуться люди, які готові виручити у, здавалося б, безвихідній ситуації. Тут щиро радіють друзям, тепло зустрічають гостей. Як і у будь-якій родині, підрахунки супроводжуються буркотінням, невдоволенням та певним розчаруванням. Але за кілька хвилин образи випаровуються і виникає новий привід для дискусій.

Визначилися фіналісти Закарпатської ліги КВН

Навіть за нетривалий період спілкування, "заходження в гості" розумієш, що всі команди стали рідними і улюбленими, тому виділити когось не те що не маєш права, але і не можеш...
На такі роздуми надихнув 3-й тур Закарпатської ліги КВН, загальна тема якого -- "Наш дім".

Півфінальні ігри складалися з 5 конкурсів – "Візитка" ("Доброго ранку!"), "Розминка" ("Бабусі біля під'їзду"), відео ("Санта-Барбара. Одна серія нескінченного серіалу"), "Капітанський" та "Домашнє завдання" ("Сімейне свято").

У першій грі туру глядачі хоч і "підкачали", а от КВНщики показали приклад справжньої дружньої допомоги. До двійки півфіналістів "Хватіло нє фантазії" та "Foofick", замість донецької команди "Пляши, Лариса!" (яка у підсумку взагалі не приїхала на тур) долучилися "Орігамі". Хлопці погодилися виступати у перший день та гідно представили своє бачення теми туру. У конкурсі відео історики показали як би Беар Грілс виживав у 4 гуртожитку; далі капітан команди Олександр Шершун перетворився на "капітана Корупцію"; а "Сімейне свято" "Орігамі" зустрічали у відділку міліції ("Бо поливанки були такі, що аж общагу спалили"). Підсумкове третє місце (22.2) і "їм ще грати у фіналі Кубку".

"Хватіло нє фантазії" - досвідчена команда з Мукачева показали свою дотепність та хорошу акторську гру, щоправда трохи "переполиванкались". Проте розсмішили власною "озвучкою" відео "Якби американці знімали Санту-Барбару на Закарпатті", мюзиклом в терористично-диктаторському стилі "Міцний горішок V: Місія Пасха", а у капітанському Олександр Загоруйко вдало перевтілився у продавця "всякими потрібностями". Що ж, 27.0  і ювілейний, п'ятий для "ХНФ", фінал Кубку – це теж не абищо.

А першим фіналістом стала команда "Foofick ІІ".  Хлопці – це треш 1 півфіналу. Олександр Свергун, капітан команди, нестандартно підійшов до конкурсу капітанів і весь виступ "розмовляв лобом". При цьому зазначив, що всі виголошені ситуації "могли виникнути тільки в його уяві". Відео було анонсом ужгородських серіалів ("Сложно Мария", "Фильм 3-Г"), а також документальним серіалом "Хроники Серого", де хлопці показали новий символ Закарпаття. "Домашку" провели як "паті на хаті": "Мама fashion week", "Все в сборе.. и как я с вами познакомился", падіння зі сцени ("С батей все нормально") і , звичайно, ванна на сцені стала "родзинкою" виступу. 28.4 – загальні бали 1 фіналіста.

Наступна гра зібрала вже більше прихильників КВНу, атмосфера пожвавішала. Команда "Коліжанки" (Львів) – єдина команда не із Закарпаття, яка показала, що таке відрепетируваний КВН. Дівчата задали ритм гри і заслужено стануть прикрасою фіналу. "Коліжанки" звозили нас на швидкісну екскурсію Львовом та показали серіал про рідне місто, продемонстрували "Сімейне свято" в українських традиціях (любов Марічки та Івана), а Христина Гапонюк стала окрасою капітанського конкурсу. Майже за всі конкурси максимальні оцінки і фінальні 32 бали – "Коліжанки" другі фіналісти.

Друге місце у грі посіла команда "Молодости нашей" (29.2). Валерій Костинський у капітанському, неперевершений документальний серіал "Не реви мне" (колоритні головні герої Габріелла і Йончі), двоє "незнайомих" людей, які співають "Чіп і Дейл" та світло в холодильнику розсмішили ледь чи не кожного глядача. Не вистачило зовсім трохи до фіналу Ліги, але сильна команда "Молодости нашей" задасть жару на фіналі Кубку.

На почесному третьому місці  мукачівська "Восьмиклассница". Команда – дебютант ліги дала достойний бій більш досвідченим суперникам. Глядачі реготали над фільмом про паранормальне у Мукачеві, сміялися з жартів капітана Романа Петраша ("Если у вас недоремонтированный ремонт, я его доремонтирую"), та усміхалися з одного тільки вигляду "хлопчика з баскетбольним м'ячем під резиновою шапочкою на голові". Але справжній фурор викликала фіналка на "домашці". Невмирущий "Ветер с моря дул" у виконанні "Восьмиклассницы" - це щось незабутнє. І нехай лише 24.6! Вони ще поборяться за Кубок.

Найспекотнішою, іншою за емоціями, найбільш щільною за результатами виявилась третя гра. Повний зал, багато вболівальників з різноманітними кричалками – ідеальні умови, атмосфера для КВНу. Оскільки донецька команда не приїхала на тур взагалі, виручати лігу взялися хлопці з "Тяп-Ляпа". Вони склали компанію двом іншим півфіналістам – "От Фонаря" та "Безумной молодёжи".
"Тяп-Ляп" упевнено перемогли у перших двох конкурсах; у капітанському Олексій Клімов переміщував декорацію ЗЛКВН у часі, а відео презентувало "УжНУ. The game" (5 сезонов жизни – на образование). Словом, хлопці просто класні. Вони виступали поза конкурсом, хоча глядачі про це до останнього не здогадувалися і щиро обурювалися з непристойно низьких оцінок за "домашку" - всі члени журі поставили трійки.

По суті, у третій грі боротьба за останню путівку у фінал велася між ужгородською та мукачівською командами.

"БУМ" побачили серіал у фільмі "Начало" і смішно, на свій лад озвучили відео, а Рудольф Білак, капітан команди, переніс нас у сучасність (тобто, у майбутнє з погляду минулого).

"От Фонаря" показали основну мильну оперу вітчизняного телебачення – рекламу ("Top Shop" і 500 доларів). На капітанському Олександр Ганусин описав кібербабулю майбутнього біля під'їзду і став капітаном команди "От Светлодиода". 

 І у "От Фонаря", і у "БУМа" перед останнім конкурсом були однакові бали – по 23.8. Все вирішувалося на "домашці". Тут Колумб від мукачівської команди програв Астероїду від "От Фонаря". З відривом в 1 бал (30.8) "фонарі" посіли 1 місце у грі і стали третіми фіналістами ліги. А "Безумная молодежь" ще покаже, на що здатна.

Щодо конкурсу "Розминка", то тут влучно зазначив один із членів журі Ростислав Буланов: "Розминку выиграл Коля". Микола Анброх, ведучий КВН, усі три дні найсмішніше імпровізував, часом затьмарюючи відповіді команд.

Що ж, трьох фіналістів визначено. Це команди "Foofick II", "Коліжанки" і "От Фонаря". Вітаємо їх з перемогами!

Фінал відбудеться у вересні. Але остаточний склад фіналістів, найімовірніше, визначиться влітку на Літньому кубку ЗЛ КВН.
 

Продовження туру сьогодні - ½ Кубку. Приходьте і смійтеся разом з нами!
Не прощаємось!

Олександра Артюхіна

29 квітня 2011р.

Теги: КВН, Закарпатська ліга

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини