Майже 1 тисячу нелегальних працівників виявлено на Закарпатті протягом І кварталу ц.р.

Робота по виявленню найманих працівників, які працюють без укладання трудових угод та відповідно одержують доходи без утримання з них податку нині є одним із важливих напрямків боротьби з тіньовою економікою. У здійсненні в цьому напрямку відповідних заходів податкові органи діють спільно з інспекціями по праці та органами Пенсійного фонду, органами місцевого самоврядування.

Лише у І кварталі нинішнього року в ході таких спільних заходів виявлено 975 найманих осіб, задіяних в господарській діяльності СПД без відповідного оформлення. Це у 4,2 рази більше відповідного періоду 2006 року. Вказаним особам протягом поточного року суб'єктами господарювання було виплачено понад 245 тис.грн. доходу.

За результатами контрольно-перевірочної роботи 840 осіб офіційно оформили свої трудові відносини із суб'єктами господарської діяльності. Це дало змогу уже поповнити місцеві бюджети податками на суму майже 84 тис.грн.

З метою ефективного контролю, спрямованого на виявлення та легалізацію найманої робочої сили суб'єктів підприємницької діяльності, запобігання виплат у “конвертах” найманим працівникам, сплатою податків до бюджету суб'єктами господарювання-фізичними особами, підрозділами оподаткування фізичних осіб ОДПС області розроблено ряд заходів, спрямованих на активну взаємодію та координацію дій з іншими структурними підрозділами податкової служби, зокрема з податковою міліцією. Так, наприклад, на виконання вищенаведених заходів, підрозділом УПМ до ВОФО облДПА надано інформацію про викриття та припинення діяльності підпільного столярного цеху.

Згідно наданої інформації, на момент перевірки в столярному цеху працювало троє найманих працівників, трудові угоди з якими не були укладені. Підпільний цех знаходився за адресою: с. Баранинці, Ужгородського району. Незаконною діяльністю без дозвільних документів на право розпочати та здійснювати деревообробну діяльність та висновків відповідних компетентних державних органів, займався місцевий підприємець Хома Петро За результатами проведеної роботи виявлених найманих працівників залучено до оподаткування. в тому числі доплачено за них суми єдиного податку.

Також, підрозділами УПМ та ОФО ДПА надано виявлено та припинено діяльність 2 підпільних цехів по виготовленню металевих виробів та меблів у м. Ужгороді. На момент перевірок в них працювало без укладання трудових угод 8 чоловік.

Працівниками податкової міліції на місці події виявлено, вилучено та передано на відповідальне зберігання товарно – матеріальні цінності, які використовувалися у здійсненні діяльності, вартістю 60,0 тис.

Окрім цього, внаслідок проведеної відповідальними працівниками ДПІ у Міжгірському районі роботи, спільно з Управлінням праці та центру зайнятості Міжгірського району, було виявлено діяльність незареєстрованого швейного цеху у смт. Міжгір”я, де на момент перевірки працювало 20 найманих працівників, трудові угоди з якими не були укладені. У процесі перевірки встановлено, що діяльність вказаного швейного цеху здійснюється ТОВ “Вімарк”, зареєстроване на податковому обліку в іншому районі Закарпатської області. Жодних дозвільних документів, які стосуються проведення у Міжгірському районі вказаної діяльності,ТОВ “Вімарк” не було надано. У результаті проведених заходів вищенаведеним підприємством перераховано податку з доходів фізичних осіб із виплаченого доходу найманих працівників без належної реєстрації в сумі 1,6 тис. грн.
Офіційний сайт ДПА в Закарпатській області
20 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини