У Мукачівському профліцеї витратили понад 2,2 млн. грн. на підготовку учнів, які так і не були працевлаштовані

Згідно з планом контрольно-ревізійної роботи ГоловКРУ України на І квартал 2011 року працівники контрольно-ревізійного відділу у місті Мукачеві та Мукачівському районі провели ревізію фінансово-господарської діяльності в Державному навчальному закладі "Мукачівський професійний ліцей" за період з 1 січня 2009 по 31 грудня 2010 року.

У Мукачівському профліцеї витратили понад 2,2 млн. грн. на підготовку учнів, які так і не були працевлаштовані

Як повідомили Закарпаття онлайн у Контрольно-ревізійному управлінні в Закарпатській області, загальна сума виявлених порушень складає на суму 366,9 тис. грн., в тому числі операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат, встановлені на загальну суму 138,4 тис. грн.; дії, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів - на загальну суму 46,28 тис. грн.; інші порушення фінансової дисципліни встановлені на загальну суму 182,27 тис. грн. Крім того, ревізори виявили непродуктивни витрат, зщо виникли внаслідок неефективних управлінськи дій, на суму майже в 2,2 млн. грн.

З-поміж основних порушень, як з'ясували ревізори, насамперед неналежний внутрішній контроль за дотриманням порядку проведення операцій з бюджетними коштами, установленого чинним бюджетним законодавством. Це призвело до проведення передоплати (авансових платежів) без відображення в обліку та в звітності дебіторської заборгованості з порушенням законодавства на суму 35,11 тис. грн.

Окрім того, ревізією дотримання законодавства з оплати праці встановлено низку порушень за період, охоплений контролем, на загальну суму 107,09 тис. грн. Так, за результатами ревізії, зайво нараховано та виплачено матеріальних допомог працівникам, які не обіймають посади педагогічних чи науково-педагогічних працівників на загальну суму 53,8 тис. грн. (до того ж, відповідно, зайво нараховано та перераховано внесків до державних цільових фондів на суму 18,8 тис. грн.).

У той же час, коли працівникам ліцею переплачували - студентам недоплачували. За матеріалами ревізії, учням навчального закладу недонараховано передбачену законодавством суму індексації стипендії, яка підлягала виплаті, на суму 34,6 тис. грн.

У ході ревізії встановлено інші порушення фінансової дисципліни та бюджетного законодавства. Так, ліцеєм не використовується у виробничій діяльності приміщення трьох будівель (навчальний корпус, їдальня та механічна майстерня) площею 3316 кв. м балансовою вартістю 1115,02 тис. грн., або понад 25 % від загальної площі наявних у розпорядженні будівель. У той же час на їхнє утримання використано 84,5 тис. грн., внаслідок чого ліцеєм проведено непродуктивні витрати на вказану суму.

Але чи не найважливішим фактом, виявленим під час ревізії, є те, що за період, охоплений контролем, ліцеєм проведені витрати на підготовку кадрів, які не отримали гарантованого робочого місця та не працевлаштовані. Загалом із 430 випускників. Підготованих навчальним закладом, 168 (39 відсотків) не отримали місця роботи, як це визначено абзацом 4 ст. 38 Закону України "Про професійно-технічну освіту" від 10.02.1998 № 103. Отже, на навчання майже півтори сотні студентів неефективно витрачені державні кошти на загальну суму 1,6 млн. грн. Окрім, упродовж періоду, охопленого ревізією, з ліцею відраховано кілька учнів за неуспішність та інші причини, але на їхнє навчання також були витрачені бюджетні кошти на загальну суму 498,2 тис. грн.

Завдяки вжитими в період ревізії заходам вдалося відшкодувати та усунути порушень на загальну суму 251,94 тис. грн., або 68,5 % від виявлених.

За результатами ревізії на п'ятьох працівників навчального закладу складено протоколи про адмінпорушення, про результати ревізії проінформовано прокуратуру, повідомила заступник начальника КРВ в м. Мукачеві та Мукачівському районі Віра Василівна Іванусь.

21 квітня 2011р.

Теги: КРУ, перевірка, порушення

НОВИНИ: Кримінал

20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 1
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
» Всі новини