Берегово в числі 55 міст України зможе покращити управління своїм бюджетом

28 квітня 2006 року завершився процес відбору другої групи міст для участі у проекті “Реформа місцевих бюджетів в Україні”. 55 міст – переможців конкурсу братимуть участь у реалізації Проекту протягом травня 2006 – лютого 2008 років

Конкурс на участь у другому етапі реалізації проекту “Реформа місцевих бюджетів в Україні”, оголошений 11 листопада 2005 року, проводився на засадах відкритості та об’єктивності на всіх етапах.

Запрошення взяти участь у конкурсі було надіслано мерам 420 міст України. Оголошення про конкурс було розміщено на веб-сайті Проекту та його партерів – Міністерства фінансів України та Асоціації міст України та громад. Цю інформацію також було поширено на веб-сайті Кабінету Міністрів України та у засобах масової інформації.

104 міста висловили бажання взяти участь у проекті “Реформа місцевих бюджетів в Україні”, надіславши свої заявки. Для забезпечення прозорості та об’єктивності процесу відбору міст була створена спеціальна комісія, яка на основі розробленої системи критеріїв визначила переможців конкурсу. Зокрема, була врахована готовність керівництва міст до розробки більш ефективного та прозорого бюджету за програмно-цільовим методом, а також до залучення громадськості до участі у бюджетному процесі. В результаті, на основі рейтингового голосування були визначені 55 міст, які братимуть участь у Проекті.

Географія нових партнерів проекту “Реформа місцевих бюджетів в Україні” доволі широка: обрані міста представляють 22 області України та Автономну республіку Крим. Таким чином, з урахуванням 30 міст, що були залучені до реалізації Проекту у 2005 році, діяльність Проекту охоплюватиме всі області України.

Серед 55 переможців конкурсу на участь у проекті “Реформа місцевих бюджетів в Україні” – 47 міст обласного значення, у тому числі дев’ять обласних центрів, а також по чотири міста республіканського та районного значення. Серед них і міста-мільйонери Донецьк та Одеса, і великі населені пункти – Запоріжжя та Кривий Ріг, Луганськ та Вінниця, Черкаси та Суми, Дніпродзержинськ та Рівне. До десятки найменших за чисельністю населення міст, що будуть залучені до реалізації Проекту, увійшли Борщів та Бучач (Тернопільська обл.), Кагарлик, Березань та Славутич Київська обл.), Острог (Рівненська обл.) та Гола Пристань (Херсонська обл.), Яремче (Івано-Франківська обл.) та Люботин Харківська обл.), а також Берегово (Закарпатська обл.) та Южне (Одеська обл.).

Загальна чисельність населення у 55 містах сягає понад 8,2 мільйона осіб, а це означає, що на другому етапі реалізації Проекту шоста частина населення держави зможе відчути на собі переваги впровадження прогресивного методу бюджетування. Адже програмно-цільовий метод складання та виконання бюджету – це не просто метод розподілу та витрачання бюджетних коштів. Застосування ПЦМ у бюджетній сфері дозволяє покращити якість та рівень життя кожного громадянина через підвищення ефективності використання обмежених бюджетних ресурсів, покращення якості послуг, що надаються населенню, збільшення прозорості бюджетного процесу та підзвітності його громадянам.

У рамках співпраці з 55 містами-партнерами Проект “Реформа місцевих бюджетів в Україні” проведе комплексне навчання, а також надасть консультаційну і технічну допомогу з метою підвищення кваліфікації керівників органів місцевого самоврядування та спеціалістів-практиків у сфері управління фінансами зі складання та виконання бюджетів за програмно-цільовим методом, збільшення прозорості бюджету і заохочення участі громадян у місцевому бюджетному процесі.

Урочиста церемонія підписання Угоди про співпрацю між проектом “Реформа місцевих бюджетів в Україні” та 55 містами-партнерами відбудеться у Києві 6 червня 2006 року.

Проект «Реформа місцевих бюджетів в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється RTI Int., має на меті підвищити прозорість, ефективність та підзвітність громадянам місцевих бюджетів України. У ході реалізації проекту планується покращити управління місцевими бюджетами у щонайменше 140 містах країни, а також зміцнити автономію місцевих бюджетів шляхом цілеспрямованої законотворчої допомоги Верховній Раді України.
Український освітній центр реформ
12 травня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини