Біля "Кактуса" правоохоронці заспокоювали хуліганів - версія міліції

В Інтернет-виданнях днями з’явилися повідомлення про те, що в Ужгороді міліція у брутальний спосіб розігнала молодіжну вечірку, присвячену Євро-2012. Що ж насправді відбулося нічної пори на вулиці Корзо в обласному центрі Закарпаття біля популярного серед молоді міста бару “Кактус”?

Біля "Кактуса" правоохоронці заспокоювали хуліганів - версія міліції

Як пояснюють в ВЗГ УМВС України в Закарпатській області, близько 23-ї години 8 квітня в чергову частину Ужгородського міського управління міліції надійшло повідомлення про порушення громадського порядку. 70-річна мешканка будинку, в якому розташований бар "Кактус" (останні, до слова, має дозвіл міськвиконкому на право цілодобово працювати), поскаржилася в міліцію на гучну музику, що лунає з бару і не дає людям спати. Старенька попросила міліцію втрутитися в ситуацію й забезпечити дотримання громадського порядку.

На місце події прибув наряд патрульної служби у складі сержантів міліції І.Монди та В.Граба. Міліціонери, зайшовши в бар "Кактус", звернулися до організатора вечірки, 32-річного жителя Ужгорода з проханням приглушити звук музики. На що останній зухвало відповів: "Ви прийшли закрити нашу вечірку?! МВД України не захищає молодь і не надає їм ніякої допомоги! А от поліція Данії, навпаки, всіляко захищає інтереси молоді..."

Ці слова спровокували та обурили натовп у кафе (за різними даними, на вечірці було від 30 до ста молодих людей, чимало з яких перебували в нетверезому стані). Молодь почала виштовхувати міліціонерів з приміщення на вулицю, де в патрульних полетіли запальнички і сірники, їх стали смикати за руки та формений одяг, штовхати та нецензурно ображати. Хтось із натовпу штовхнув сержанта Граба, інший завдав удару ногою по голові сержанту Монді. Міліціонери викликали підмогу, й невдовзі на місце пригоди прибули ще два патрульні наряди, один екіпаж внутрішніх військ, два екіпажі УДСО та екіпаж працівників "Беркута" -- всього 12 працівників міліції. Однак натовп і після цього не вгамувався. Міліціонери спробували ізолювати підбурювачів, але їм це не вдалося, оскільки чисельність хуліганів значно перевищувала чисельність правоохоронців. Зважаючи на це, було прийнято рішення не провокувати натовп. Після чого громадяни заспокоїлися та стали розходитися.

Як повідомляє начальник Ужгородського МУ УМВС полковник міліції Іван Цьока, вказану подію зареєстрували. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Згідно з довідкою, виданою сержанту міліції І.Монді Ужгородською міською лікарнею, у нього виявили тілесні ушкодження у вигляді можливого перелому скуловидної кістки зліва. Цей діагноз підтвердився, тому сьогодні він перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні щелепно-лицьової хірургії. Сержант міліції В.Граб під час вказаних подій тілесних ушкоджень не отримав.

Службове розслідування, проведене Інспекцією з особового складу УМВС, не виявило в діях згаданих працівників міліції І.Монди та В.Граба неправомірних дій.

9 квітня прокуратура міста Ужгорода порушила кримінальну справу за фактом опору працівникам міліції (ст.342 ч. 2 КК України). Встановлено та опитано 20 свідків цієї події, які підтвердили, що троє невідомих громадян, котрі поводилися найбільш зухвало, дійсно завдавали ударів працівникам міліції. Зухвальців розшукують.

З відділення одного з комерційних банків, розташованих на вул.Корзо, вилучено відеозапис із камери спостереження, який не підтверджує факт, що працівники міліції били громадян. Також не знайшов підтвердження і факт про застосування (про це стверджували учасники інциденту) в самому барі чи на вулиці працівниками міліції сльозогінного газу.

До слова, в згаданому барі й раніше траплялися факти порушення громадського порядку. Зокрема, торік за порушення тиші в нічний час (ст.182 КупАП) було складено два адмінпротоколи на адміністратора цього закладу та бармена. Ці адмінпротоколи були направлені на розгляд адмінкомісії виконкому Ужгородської міськради, яка винесла щодо цього факту адміністративне стягнення у вигляді попередження.

Фото: Михайла Мельниченка

 

15 квітня 2011р.

Теги: Кактус, міліція, хулігани

Коментарі

Юрій Лівак 2011-04-17 / 10:29:00
Віриться. Як у те, що вечірка заважала бабці спати, так і в те, що ментів виганяли з бару. При нашій любові до міліції та при деякій дозі алкоголю віриться, що менти й пару копняків дістали.

вот исходник 2011-04-16 / 17:08:00
http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-81583-Proty-uchasnykiv-sutychky-z-militsiieiu-shcho-vidbulasia-poblyzu-Kaktusu-porusheno-kryminalnu-spravu-FOTO

КАКТУС 2011-04-16 / 17:07:00
Заказной гнусный материал

7838 2011-04-16 / 13:39:00
кампець, хто зараз в Україні вірить усіляким версіям міліції?!
за скаргу на гучну музику роту міліціштів не висилають. міг би один прийти і сказати, щоб зробили тихіше.
справа в тім, що наша міліція, без грошового стимулу і не пукне. якщо хтось там поворушив задницею, значить пахне грошима. амінь

2011-04-16 / 10:23:00
Обсоситесь мусора ёпаные! хрен вам моржовый. Так сказал питон ёпта:Ъ
БУгагага.. заепцо что я не пошёл туда..ы ы

Д. 2011-04-16 / 03:35:00
Вам не стыдно?кто автор подобной статьи?сколько Вам заплатили за данную чушь, или что вами двигало?как можно жить в обществе, которое закрывает глаза и ещё и врёт о происходящем?ужасно..ужасно..даже писать гадости не хочется..т.к. данное враньё этого не достойно..

???? 2011-04-15 / 22:51:00
!!!! вам ніхто не забороняє представити тут свою версію того що трапилось. Cпокійно і без емоцій.

!!!! 2011-04-15 / 22:17:00

*******!!! ВАМ **** НЕ СТЫДНО!??!

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини