Влітку на Мукачівщині працюватиме 21 дитячий табір відпочинку

На черговому засіданні мукачівського міськвиконкому ухвалено низку важливих питаннь Про функціонування дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), прийомних сімей та перспективи розвитку сімейних форм виховання доповідала на черговому засіданні виконкому Мукачівської міської ради начальник служби у справах дітей Ольга Степанова.

Влітку на Мукачівщині працюватиме 21 дитячий табір відпочинку

Вона, зокрема, відзначила, що протягом останніх п'яти років у Мукачеві проведено значну роботу з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Значно покращились умови проживання дітей, суттєво збільшилось їх матеріальне забезпечення. Опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі на утримання дітей щомісяця отримують кошти в розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку дітей. Прийомні батьки та батьки-вихователі за виконання обов'язків по утриманню та вихованню дітей отримують винагороду, яка складає 35 відсотків від суми коштів, що батьки отримують на утримання дітей.

Вирішено питання соціального захисту прийомних батьків та батьків-вихователів, управління соціального захисту переказує до Пенсійного фонду кошти на їх пенсійне страхування. Міська влада взяла на себе витрати по сплаті комунальних послуг. За рахунок коштів міської Програми захисту прав дітей виготовлено та придбано меблі для облаштування спальних та ігрових кімнат, кухні, дитячої кімнати в ДБСТ на 31430 грн. Посилився контроль міської влади за умовами  проживання дітей, влаштованих на виховання в сім'ях громадян. Внаслідок неналежного  виконання обов'язків п'ять опікунів та піклувальників були позбавлені прав опікуватись дітьми. Виконком доручив міському Центру зайнятості населення інформувати осіб з педагогічною освітою, які шукають роботу, про можливість створення прийомних сімей.

Заслухано повідомлення начальника управління освіти Терезії Тіби про організацію оздоровлення та відпочинку дітей Мукачева влітку 2011 року. Так, зокрема, влітку працюватимуть 21 табір відпочинку, в яких зможуть відпочивати 4730 хлопчиків і дівчаток. Ухвалено рішення з питань, поданих службою у справах дітей. Виконком зареєстрував міську молодіжну громадську організацію "Клуб "Історична реконструкція", яка сприятиме всебічному патріотичному вихованню молоді, збереженню та розвитку історичної та культурної спадщини.

Затверджено Положення про міський комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури і створення власне міського Комітету доступності. Ішла мова на виконкомі і про вартість ритуальних послуг для забезпечення безоплатного поховання певних категорій громадян.

Ухвалено рішення і про оприлюднення проекту рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради "Про порядок відшкодування витрат на пільгове перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами і затверджено наслідки конкурсу на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами.

Внесено також зміни в рішення виконавчого комітету від 22 грудня 2009 року № 280 "Про зміну вартості тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення холодної та гарячої води", а також про оприлюднення проекту рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради "Про встановлення тарифів на послуги із утилізації та захоронення твердих  побутових відходів, вивозу рідких нечистот". З цих питань доповідав щойно призначений начальник управління міського господарства Віталій Бендасюк.

При виконавчому комітеті створено Спостережну комісію та затверджено її склад і Положення про неї. Її основними завданнями буде, зокрема, організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав людини, основних свобод та законних інтересів засуджених осіб, звільнених з місць відбування покарання; надання допомоги в соціальній адаптації особам, звільненим з місць відбування покарання; організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими з місць відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання. На засідання виконкому розглянуто також питання приватизації квартир, оформлення прав  власності, про будівництво та інші.

Мукачівська Ратуша

04 квітня 2011р.

Теги: табір, міськвиконком, рішення, діти, дитбудинки

Коментарі

лариса 2014-12-14 / 15:17:26
Сафонова Лариса Николаевна ищет биологическую мать, которая отказалась от нее в роддоме в 1974 г. Я была удочерена и оформлена в загсе г. Мукачево. Данные мои при удочерении были изменены, после удочерения приемная мама все документы уничтожила. Город, где находится дом малютки, откуда меня взяли, не известен. Потом меня увезли в Россию. Мои приемные родители Сафонов Николай Андреевич и Сафонова Людмила Павловна умерли. Только через загс г. Мукачево можно найти мою биол. мать. Имеется на руках свид-во о рождении, о чем в книге о регистрации актов о рождении 1974 г августа месяца 30 числа произведена запись за №158. Дата выдачи 28 января 1975 г. живу сейчас в России, г. Воронеж, т.: 266-38-96, 8-952-543-4000. Про меня вышел небольшой видео сюжет в программе Воскресное время на 1 канале от 08.12.2013 г. тайны об усыновлении уже нет, но Загс по месту жительства в Воронеже отказывается сделать запрос в ЗАГС г. Мукачево, ссылаясь на тайну усыновления. Помогите, прошу Вас! Я - сама мама и уже бабушка, это так важно для меня. Мечтаю найти мать и сказать ей спасибо, что дала мне жизнь, ведь я выросла в очень хорошей семье и у меня было счастливое детство. Прошу, не останьтесь равнодушными к моей просьбе о помощи!

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини