На сесії Мукачівської міськради затвердять нові правила розміщення зовнішньої реклами

23 березня у малому залі Мукачівського міськвиконкому при заступнику міського голови Галині Романівні Гороховській відбулася розширена нарада з рекламодавцями міста Мукачева, метою якої було опрацювання зауважень та пропозицій отриманих у ході обговорення громадськістю проекту рішення Мукачівської міської ради «Про затвердження правил розміщення зовнішньої реклами у м. Мукачево», повідомили Закарпаття онлайн у відділі з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому.

На сесії Мукачівської міськради затвердять нові правила розміщення зовнішньої реклами

Окрім найбільших рекламодавців міста на нараді були присутні також керівники структурних підрозділів міськвиконкому та представники засобів масової інформації.

В ході наради було зауважено, що останні кілька років реклама в місті є безконтрольна і тому у відповідності з чинним законодавством України та з метою покращення благоустрою міста Мукачево було розроблено проект рішення Мукачівської міської ради "Про затвердження правил розміщення зовнішньої реклами у м. Мукачево". У разі прийняття цього рішення в силу вступають нові правила розміщення реклами, які дозволять привести в порядок історичний центр та інші частини нашого міста. Також нові правила обмежать хаотичне замощення фасадів міста рекламними матеріалами, гармонійно поєднають рекламну продукцію з  архітектурою споруд міста. Згідно з новими правилами рекламні щити, вивіски, та інші матеріали рекламного змісту, що розміщуються на фасадах міста мають  погоджуватися рекламодавцем у відповідних службах міськвиконкому та відповідати певним естетичним стандартам. У випадку порушення правил розміщення реклами - рекламна продукція буде вилучатися. Також нові правила встановлюють ряд вимог щодо встановлення і монтажу вивісок та рекламних конструкцій .

Прийняття цього акту : по-перше, забезпечить виконання вимог Законів України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про внесення змін до Закону України про рекламу" № 1121 – IV від 11.07..2003 р., "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" № 2806-IV від 6.09.2005 р., Постанови КМУ №2067 від 29.12.2003 р. та 968 від 9.09.2009 р. "Про затвердження типових правил розміщення зовнішньої реклами" та з метою впорядкування розміщення зовнішньої реклами у місті Мукачево та приведення у відповідність до чинного законодавства "Порядку розміщення зовнішньої реклами у м. Мукачево", затвердженого рішенням 31 сесії Мукачівської міської ради 5-го скликання №673 від 24.04.2008 р., а також приведення положень Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті Мукачево у відповідність до  Закону України Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"; по-друге, визначить робочий орган, який здійснюватиме регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами в місті; по-третє, посилить контроль за оформленням дозвільних документів і договорів та забезпечить надходження коштів від рекламної діяльності  до міського бюджету в повному обсязі.

Вищезгаданий проект регуляторного акту було розміщено для обговорення на офіційному сайті Мукачівської міської ради та в газеті "Мукачівська Ратуша". З пропозицій, які поступили від фізичних та юридичних осіб за час обговорення, було розроблено зведену таблицю яку також було розміщено на офіційному сайті міської ради для оприлюднення.

З метою встановлення чіткого розміру платежів за використання місць, що належать до комунальної власності, для розміщення спеціальних конструкцій; створення єдиної цілісної впорядкованої структурованої та прозорої системи плати за тимчасове користування місцями для розташування різних видів конструкцій у місті Мукачево; врегулювання питань, пов'язаних з визначенням підстав та порядку визначення розмірів плати за надання у користування місць розташування спеціальних конструкцій, які перебувають у комунальній власності; поповнення міського бюджету дане питання виноситься на розгляд на 8-ій сесії Мукачівської міської ради, яка відбудеться 31 березня.

30 березня 2011р.

Теги: реклама, сесія, проект, рішення

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини