Закарпатська УНП вимагає в уряду відновити роботу вертолітної ланки спеціального призначення «Ужгород»

Керівництво Закарпатської обласної організації Української Народної Партії звернулось до Прем’єр-міністра та Міністра МНС України з проханням об’єктивно оцінити ситуацію, яка склалася навколо Вертолітної Ланки спеціального призначення «Ужгород» та недопустити звільнення цінних кваліфікованих працівників усього без виключення складу підрозділу, відновивши повноцінну роботу підприємства.

Закарпатська УНП вимагає в уряду відновити роботу вертолітної ланки спеціального призначення «Ужгород»

"12 квітня працівники авіації відзначатимуть Всесвітній День авіації і космонавтики, але не у всіх представників цієї галузі буде святковий настрій. От у колективі Вертолітної Ланки спеціального призначення "Ужгород" його не буде, оскільки колектив повідомили про звільнення всіх працівників, а у зв'язку з цим подальша доля Вертолітного підрозділу та кваліфікованих працівників під великим питанням. З цією інформацією та проханням допомоги, напередодні свята, звернувся до громадської приймальні УНП представники колективу згаданого підрозділу", -- зазначається у зверненні, яке надійшло на адресу Закарпаття онлайн .

У документі констатується, що "Вертолітна Ланка спеціального призначення "Ужгород" з кінця жовтня 2009 розпочала функціонувати на фондах, що належали Державному авіаційному підприємству "Карпати-Авіа" МНС України після того, як підприємство припинило свою діяльність. Це відбулося за керівництва колишнього Генерального директора підприємства, якого за оборудки просто звільнили (він не поніс жодної матеріальної відповідальності). В результаті: підприємство залишили 9 місяців без керівництва, працівників перевели на восьмигодинний робочий тиждень і 7 місяців не сплачували заробітну плату, таким чином, поставили підприємство в умови, в яких воно не в змозі було самостійно відновити свою роботу та продовжити сертифікати".

"Наприкінці вересня 2009 року не без допомоги УНП була повністю погашена заборгованість по заробітній платі працівникам ДАП "Карпати-Авіа". А от роботу підприємства, нажаль, не відновили. Всім без виключення працівникам було запропоновано здійснити підступний перевід через написання двох заяв: 1) на звільнення з роботи від 01.03.2010 року з підприємства ДАП "Карпати-Авіа"; 2) на прийом на роботу від 02.03.2010 року у Вертолітну Ланку спеціального призначення "Ужгород". Весь особовий склад було звільнено без виплати вихідної допомоги. І тільки через два місяці на роботу було прийнято всього 5 працівників", - за результатам дослідження цієї проблеми розповів заступник голови  Закарпатської обласної організації УНП Микола Нечитайло.

 "Кожен з працівників сподівався на зміни до кращого. Ці сподівання ось-ось вже ставали реальністю, але 10 лютого 2011 року їх повідомили про загальне звільнення і ліквідацію Вертолітної Ланки спеціального призначення "Ужгород", що вкрай обурило колектив, який ще не оговтався від незаконної діяльності ряду керівників - далеких від авіації і таких обізнаних в здійсненні всіляких незаконних оборудок, що призвели до припинення діяльності ДАП "Карпати-Авіа". Страждає колектив, адже в них знову намагаються відібрати суспільно-корисну працю і відповідно засоби для існування", - з обуренням констатував представник УНП.

Він також наголосив, що "Карпатський регіон є регіоном підвищеного ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, тому для забезпечення чергування та виконання авіаційних пошуково-рятувальних та аварійно-рятувальних робіт, на Закарпатті надзвичайно необхідне функціонування авіаційного підрозділу. Цьому сприяє й той факт, що за місцем базування в аеропорту "Ужгород" є всі необхідні фонди і база на якій колись працювало підприємство ДАП "Карпати-Авіа", а також, що не менш важливо, висококваліфіковані, дипломовані спеціалісти авіаційного профілю".

23 березня 2011р.

Теги: вертоліт, УНП, Карпати-Авіа

Коментарі

Рома-пілот 2011-03-23 / 20:24:00
Ну і авіарейс до Києва зняли і малу авіацію закривають! Щось таке на кризу змахує!? Казав дир. Борисполя, що к-сть польотів прямопропорційна ВВП. Він це помітив за довгі роки роботи в авіації. При чому, якщо ВВП росте на 5% то авіаперевезення на 15%. Я так розумію, що ВВП у нас не росте...

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини