Януковича просять розібратися з подвійним громадянством

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко закликає Президента України Віктора Януковича розглянути на засіданні Ради національної безпеки і оборони питання масового отримання українцями подвійного громадянства з Румунією, Угорщиною та іншими державами, оскільки це загрожує національній безпеці України.

Януковича просять розібратися з подвійним громадянством

Віце-спікер звернув увагу голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського і міністра закордонних справ Костянтина Грищенка на активну діяльність консульств Румунії і Угорщини, що працюють в Україні, пов'язану із залученням громадян України до отримання громадянства їхніх держав.

За словами Томенка, йдеться про далеко не перший сигнал такого роду. Зокрема, як приклад він привів сюжет програми "Підсумки тижня" на каналі "1+1", в якому йшлося про те, що дипломатичні представництва Румунії і Угорщини всіляко заохочують отримання громадянства їхніх країн громадянами України.

Віце-спікер нагадав, що згідно Конституції, в Україні заборонено подвійне громадянство. Так, у статті 4 Конституції говориться, що "в Україні існує одне громадянство".

Він також звернув увагу на той факт, що навіть серед посадових осіб і політиків вважається модним не приховувати наявність подвійного громадянства.

Томенко закликав належним чином оцінювати масштаб проблеми, оскільки, за його словами, багато організацій, які фінансуються з-за кордону, почали спонукати (із залученням фінансового стимулювання) громадян України під час всеукраїнського перепису, який планується у 2012 році, записатися до національностей сусідніх держав.

Заступник голови парламенту повідомив, що, оскільки Служба безпеки України, Міністерство закордонних справ і органи місцевої виконавчої влади належним чином не реагують на ситуацію, що склалася з масовим залученням українських громадян до отримання громадянства інших країн, він звернувся до Президента з пропозицією розглянути цю проблему на засіданні РНБО.

УНІАН

21 березня 2011р.

Теги: громадянство, Угорщина, консульство

Коментарі

ВАсиль 2012-04-15 / 11:55:59
Чорная завість Украінських национал патріотів .Ім больісно що іхньа держава по шийі в болотьі і ім іншого громадянства ніхто не дасть ,Украінська народна приказка "і сам не гам і другому не дам"Угорщина давала б всим Украінцям своі паспорти ньіхто б не чинив би такого галасу .Тягнибок з Куциним перши стали би вчергу за Угорським паспортом!!!!

О.Глядач 2011-04-02 / 23:34:00
Представники угорської та румунської громад на Закарпатті голосували в переважній більшості своїй за Януковича на президентських виборах та за партію регіонів на місцевих виборах. Партія регіонів декларувала проведення проросійської політики - як у мовному питанні так і в економічних аспектах. І от тепер ці ж етнічні румуни та угорці "захотіли" в Європу, не хочуть у співдружність. Але проблеми в них тільки розпочнуться. Подвійне громадянство протизаконне. А ця влада регіоналів не вічна. Доведеться відповідати. Або робити вибір. Чемодан, вокзал...

Magyar Ember 2011-03-23 / 18:24:00

2 Magyar Ember, 23.03.2011 01:54

Тут порушення правил коментування не було. Не було ні хамства, ні матюков. Никого не обижал.

Изложил моё видение события, которому 72 года, где из мухи, националисты пытаются склеить слона.

Этого удалять неследовало.

Admin! That is not correct!

Ember Zoltán 2011-03-23 / 13:08:00
Националист, тебя с нетерпением ждет Голливуд:)

Или 6-ая палата:)

націоналіст з Закарпаття 2011-03-23 / 09:12:00

І ти, паскуда, всі ці звірства називаєш "ударами плёткой по ягодицам". З тобою точно треба зустрітися, але якщо ти такий "герой", то може б свій адрес залишив?
Читай ще удары плёткой:


Ще не доходячи до Хуста, один відділ мадярських вояків під самою Кривою зловив гурт січовиків, що боронили державну лікарню під командою Петра Козака, студента III кл. семінарії. Перед розстрілом студентові багнетом видовбали очі...

Добившись до лічниці в Кривій, тяжко ранених січовиків розстрілювали на ліжках розривними кулями "дум-дум"... Коли це почули дальші ранені в інших павільйонах, то всі, що змогли піднятись, навіть той з одною ногою, зривалися з ліжка і рятувалися втечею. Мадярські гонведи гонили за ними, наче ловецькі пси за дичиною, багато з них багнетами покололи на подвір’ї, багато постріляли по полю, все ж таки декільком вдалося заховатись. Таким чином врятувались і пізніше про ці звірства оповіли іншим. Один з таких був пізніш арештований і сидів з нами в таборі. Між тими, що їх мадяри закололи в лікарні, було кілька хворих цивілів. Коли кілька тижнів пізніше цю лікарню перемінили на відомий зі страхіття концентраційний табір в Кривій, то в залах було ще видно брудні, кров’ю обприскані стіни.

Magyar Ember 2011-03-23 / 02:48:00

2 Magyar Ember, 22.03.2011 17:10

"Просячи прибрати образи в свою адресу ви тут же, в цьому ж таки коментарі, обзиваєте свого опонента. І відколи це "файта мадярська" "соответствует выражению: падаль"? Адмін"

Адмін! Я кілька десятиріч не користувався українською мовою, ще до того, я у школі її ніколи не вивчав.

Але я думаю, що правильно написав, бо мав наувазі одеський люмп - асоціальні елементи, які в Одесі обзивають виразом "поц" будь-кого.
Capito?

А вираз "файта мадярська" є у даному випадку образливим через те, що у даному контексті є нецензурні, образливі висловлювання.
Capito?

П.С. Як неслов"янин (неукраїнець) повинен Вам пояснювати такі елементарні речі?

Magyar Ember 2011-03-23 / 01:54:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

націоналіст з Закарпаття 2011-03-22 / 21:07:00
відколи це жителі окупованої території "стали полноправными гражданами Венгрии". За три місяці знищили третину населення Закарпаття, а потім амністія? Кому? Цитую далі:

Сотні, тисячі січовиків люті мадяри потопили, вивішали і розстріляли. Тисячі людей сиділо у в’язницях. Можете собі уявити, скільки людей заарештовано, коли не містились вони у переповнених в’язницях одинадцятьох округ. А ще, крім них, мусили мадяри імпровізувати окремі в’язниці та катівні по школах (Хуст, Бичків), по наших народних домах (Рахів), в різних таборах (Крива), а навіть у касарнях, де було перед тим військо (замок у Паланку біля Мукачева). Були села, з яких половина населення була у в’язницях, а друга половина скривалася у лісах (із самого Драгова сиділо у Тячеві 60 селян). В ці страшні часи в цілій Карпатській Україні по тюрмах сиділо біля 12,000 людей. Тюрми були настільки переповнені, що, наприклад, у Тячеві в келії величини 3x5 м збито по 40—50 людей...

Але крім тих, що вже були в "клітці" або в сирій землі, маса січовиків скривалася по лісах. Добрі селяни не тільки скривали січовиків по своїх розкиданих хатах по верховинських ґрунях, не тільки самі стерегли і сповіщали про найменшу небезпеку, але й харчували їх чим тільки могли, хоч і самі не мали що їсти.

Мадяри добре знали, що січовики скриваються по лісах. Надходив Великдень (9-го квітня), і тепер мадяри мали нагоду обманом дістати січовиків у свої руки.

Перед самим Великоднем випустили мадяри летючку неграмотною тарабарщиною в десяти тисячах примірників, розповсюдили її по селах, крім того, вибубнили і дали виголосити в церквах, щоб січовики поверталися до сіл.

— Хто з січовиків приголоситься і зложить зброю до 14-го квітня 1939, тому все прощається і не буде караний... — так звучав заклик.

комментатор 2011-03-22 / 20:52:00
"націоналіст з Закарпаття, 22.03.2011 20:39"
Вы никак не угомонитесь, вот это из того же источника:
"Я йому відкрито сказав, що з мене ніколи мадяра не буде.
— Шаную вас за вашу відкритість, — каже він, — ми і не хочемо, щоб ви були мадяром, але зістаньтеся добрим рутеном, та ж рутени завжди були добрі мадяри, навіть колись за Раковція воювали за мадярську ідею...
Не буду описувати деталей нашої розмови. Я йому відкрито сказав, що я активно брав участь у кожному українському русі, який мені святий і від нього не відречусь. Рутенізм ми кинули до архіву і до нього більше не повернемося... Моїм бажанням було його переконати, що Мадярщина з таких громадян, як я, багато користі не матиме, бо я віз "святостепанської ідеї" пхати не буду. Буде краще як для Мадярщини так і для мене, як мене випустять за границю..."
И действительно НАШ "ПОКАТОВАНИЙ" герой уехал, куда хотел. Менее чем через три месяца "сечевикам" была объявлена амнистия.
Вот так вот разговаривали "каты" с действительно бандитами, а сечевики русины стали полноправными гражданами Венгрии, правда это не касалось иностранцев.
Видящий да увидит, а мыслящий пускай "включит мозги", если есть конечно, что включать.

націоналіст з Закарпаття 2011-03-22 / 20:39:00
Е нє, братику, за все треба відповідати! Німці за своє дотепер розплачуються, а у вас все попереду. Прочитай ще, для роздумів.

Перше село за Ужгородом, Доманинці, що було, одним з найсвідоміших українських сіл, стало жертвою навали гонведів вже першого дня, як ті рушили на наші границі.

Місцева народна школа в Доманинцях находилася в хаті Штіфеля, яку від нього винаймав шкільний відділ. Якраз до цієї хати-школи привели гонведи дев’ятьох полонених січовиків, що впали у полон під час боїв за Доманинці.

Полонених січовиків пов’язали і вкинули до школи, а потім через вікна досередини вкидали ручні гранати, які на кусні рознесли нещасних хлопців.

Крім цих жертв, десь у цій околиці мадяри дорізали вже раненого поліціянта-січовика Петра Євича, що цілу зиму боронив перед мадярськими напасниками наші границі, а також розстріляли січовика Ґерзанича, родом з Дубриничів.

Magyar Ember 2011-03-22 / 18:08:00


2 націоналіст, 22.03.2011 17:20

"О, ще один появився, на й ти почитай"

Столько дней нет даже в календаре, сколько ты упоминаешь в своём "фронтовом репортаже".
У тебя проблемы с психикой, иначе всю жизнь не занимался бы тем, чтобы пережёвывать то, что тебе твой отец рассказывал. Это обстоятельство довело тебя до стадии патологии, в результате чего ты страдаешь синдромом паранойи.

Ты не единственный случай. Могу тебе на немецком указать на источники, которые такими проблемами занимаются. На Украине, к большому сожалению, этим аспектам здравоохранения значения не уделяется. В Германии этот процесс называется "Entnazifizierung" - удаление всякого рода пережитых последствий связанных событиями во второй мировой войне. Над этим тебе следует подумать, иначе всю жизнь будешь страдать.

націоналіст з Закарпаття 2011-03-22 / 17:20:00
О, ще один появився, на й ти почитай

З найбільшою брутальністю кинулись мадярські варвари поперш на василіанський монастир у Росвиґові. Здемолювали вони вартісне устаткування, а відтак руїнницькими руками сплюндрували велику і рідку бібліотеку і на цілу Європу славний старинний архів. Чудові старинні образи понищили або покрали.

Під самим монастирем зловили гонведи двох українців і під закидом, що вони "січаки" і воювали з гонведами, хотіли їх на місці розстріляти. Українці запротестували, боронячися тим, що у них не було навіть зброї.

Зразу повели їх до місцевої школи, де їх страшно збили, але що вони не признавалися, вояки відвели їх до замку в Паланку, який мадяри перемінили на в’язницю і де сиділо вже багато українців. Тут нещасних взяли на допити. Знайшовся "свідок", який твердив, що вони давали сиґнали січовикам з росвиґівського монастиря. Але тому, що вони не признавалися й надалі до вини, взяли їх на страшні муки. Озвірілі мадяри одному кольбою вибили всі передні зуби, другому шаблею відрізали вухо, а потім у замковій пивниці викололи їм очі і розстріляли.

Страшний крик і плач було чути на цілу тюрму. Люди, що пізніше попали в концентраційний табір, оповідали мені про це звірство з великим жахом. Були це хлопці з Гуцульщини, або з Галичини, бо звали рятунку літературною мовою, а не діалектом.

Як знущалися мадяри над в’язнями в цьому замку, опишу пізніше.

Magyar Ember 2011-03-22 / 17:10:00

2 Верховинець, 22.03.2011 12:00


Админ! В Одессе этим термином "поц" люмп называет penis. "Файта мадярська" - соответствует выражению: падаль. Пожалуйста, уберите это.


Просячи прибрати образи в свою адресу ви тут же, в цьому ж таки коментарі, обзиваєте свого опонента. І відколи це "файта мадярська" "соответствует выражению: падаль"? Адмін

націоналіст з Закарпаття, 2011-03-22 / 16:55:00
Ще раз повторюю, ці події відбувалися задовго до створення УПА, до кого апелював Волошин, не знаю, а хочеш про поляків, читай

За Ясіня-Репеговом, на польському кордоні,за митницею на Татарському перевалі очікувала мішана мадярсько-польська комісія, щоб перебрати полонених січовиків-галичан.

Незабаром привели ЗО січовиків, зловлених по горах Гуцульщини, а кількох із в’язниць. Були вони пов’язані, в страшний спосіб збиті не тільки тими, що їх зловили, але й самими вояками, що їх ескортували.

На землі лежав ще сніг, добра половина січовиків боса, бо забрали від них не тільки всі вартісні речі, але постягали й чоботи та черевики. Дехто з них загорнув ноги в онучі, в рушники, в торби, але були й такі, що йшли вповні босими ногами в снігу.

Із тридцятьох людей поляки вибрали шістьох і повели з собою. Чи це були шпигуни, чи одні з передових галицьких борців, що були заведені у польській "чорній листі", яких чекали ще гірші муки і смерть, не відомо.

Решту галичан відвели на півтора кілометра далі у ліс, яким проходила фронтова бойова лінія за світової війни. Тут їх розіп’яли на деревах. По-перш поприв’язували їм руки заржавілим колючим дротом, що знайшли в старій фронтовій лінії, відтак розіп’яті руки й ноги поприбивали залізними скобами та великими цвяхами, що ними прибивають рейки на залізницях. Над розіп’ятими, але ще живими героями почали мадяри і поляки знущатись, плюючи їм у вічі та б’ючи їх рушницями. Відтак гонведи, а з ними разом і мадярський хуліган Цайґер та мадяронський бандит Данищук одного за другим розстрілювали...

Розіп’яті герої віддавали свої шляхетні душі словами: "Слава Україні!" і співом "Ще не вмерла Україна..."

комментатор 2011-03-22 / 16:46:00
"націоналіст з Закарпаття, 22.03.2011 16:33"
"До чого тут Волошин і УПА, читай далі"
Я вижу Вам приятен - "САМ ПРОЦЕСС", если считаете, что Волошин ни при чем!!!!!. Ну что ж,
это уже клиника, ВЫ ДУШЕВНОБОЛЬНЫ, извините, "наслаждайтесь" дальше.

націоналіст з Закарпаття 2011-03-22 / 16:33:00
До чого тут Волошин і УПА, читай далі
Нещасний український Хуст і нещасна доля українців ... Два дні перед тим спричинив нам чеський кривавий генерал Прхала до шістдесяти трупів... По вулицях Хуста змішалися з болотом цілі калюжі української крові.

А ось третього дня вже мадярська королівська армія устроїла таке привітання, що людині перестав мозок думати. Ці "шляхетні витязі" вдерлися до імпровізованої в хустській Жіночій Домівці лікарні, в якій лікували ми також і їх полонених і людяно обходилися з мадярськими раненими, даючи їм навіть більші вигоди, як своїм. І ось за подяку мадярські вояки дорізували наших тяжко ранених, пробиваючи немилосердно багнетами таки там на діжках... Таким чином велика кількість наших ранених, яких привозили автами з фронту, знайшла тут люту смерть від рук азіата-монгола... Цим варварам їхня дикість здається їм самим геройством тоді, коли ці громадні масакри, морди і нелюдські тортури свідчать про підлість здичавілої душі нікчемного боягуза...

З убитих ранених січовиків стягнули уніформи, а трупи відвезли автом і закопали на полі, десь за Різницькою вулицею.

комментатор 2011-03-22 / 16:30:00
Я мог бы Вам привести не менее жуткие примеры.
"Гiрка правда. Злочиннiсть ОУН-УПА (сповідь українця)"
http://www.ukrstor.com/ukrstor/poliszczuk-girkapravda.html.
Но мне интересно другое, Вы почитаете ВОЛОШИНА как Героя, кланяетесь ему, так скажите мне, - этому ЧЕЛОВЕКУ было известно о том, что вы говорите или нет?
Он когда-то протестовал? Ведь после означенных событий Волошин имел доступ, если не к Гитлеру, то уж точно к Гейдриху и прочим ВЫСШИМ Бонзам Райха, неужели он палец о палец не ударил, чтобы защитить своих людей? Хорти зависел от Гитлера так же как и Волошин. Я никогда не поверю, что "союзники" могли истреблять друг друга, а Германия молчала, это же "маячня".
Да, немцы "закрывали глаза" когда галицийцы истребляли поляков и наоборот, потому как тех и других считал унтерменшами, но русины были ГРАЖДАНАМИ Венгрии, призывались на воинскую службу, воевали и это документально подтверждается. Как понимать?

націоналіст з Закарпаття, 2011-03-22 / 16:11:00
що замовк пальці спотіли? на ще

Саме в час мордування студентів у Копані в Королеві топили мадяри січовиків живими в Тисі, яких полонили нижче моста. Шістьом січовикам зв’язали руки сильним дротом, окремо пов’язали мотузами ноги і ще раз зв’язали їх всіх докупи, неначе сніп перевеслом. Заволочили їх над берег плеса і живими вкинули "плавати".

Здається, ту саму групу Тиса в селі Бадалові біля Берегова викинула на берег. Було там 6 трупів січовиків, пов’язаних дротом. Староста села Бадалова дав наказ їх похоронити, але окружний уряд в Берегові покарав за те старосту та наказав на будуче трупи, викинені Тисою, вкидати знову до води... Селянам поздовж Тиси суворо заборонено ходити побережжям, зрештою, і не було можна, бо там ціле літо був сопух, а місцями незносимий сморід від трупів, що були викинені водою і на березі розкладалися.

націоналіст з Закарпаття 2011-03-22 / 16:04:00
коментатору
Ну вже якщо ти навіть там нічого не знайшов (скорше всього й не шукав), то ти просто пусте місце і нема з ким говорити, буду закидувати тобі потрошки, без обговорення

ЗАМОРДУВАННЯ 30-ОХ ПОЛОНЕНИХ СТУДЕНТІВ-СІЧОВИКІВ. ПРОФАНАЦІЯ ЇХ ТРУПІВ



Від Копані до Хуста розвинувся український фронт, кілька разів мадярів відбили, але проти переваги не могли вдержатися. Над Тисою в копанському полі полонили тридцятьох наших січовиків, між ними й одну дівчину.

Брутально, безпощадно розстріляли їх поодинці усіх. Тут згинули Михайло Козичар з Тернова, студент IV кл. учительської семінарії, Іван Попович Мурга з Доманинець, студент IV кл. учительської семінарії, Салай з Ужгорода, студент семінарії і багато інших їх товаришів, студентів семінарії та торговельної школи, а також й інші урядом змобілізовані січовики.

Одним покололи лиця до непізнання зажива, а другим, вже мертвими, так, що коли трупи біля рокосівської станції поставили в ряд (вони там лежали кілька днів), то їх не було можна ідентифікувати.

Тіла замордованих спрофанували. Постягали з них не тільки уніформу й цивільний одяг зовнішній, але також і білизну так, що трупи лежали голі. З трупів мадяри смішкувалися: попідпирали та понаставляли трупів у той спосіб, що лежали "нацапки", задом-сідалом до сонця. До задниць стріляли з револьверів і пробивали багнетами.

Люди обурювалися над цією профанацією, і селяни з Великої Копані заслали до військової команди в Хусті делегацію, вимагаючи, щоб військова команда дозволила поховати трупи замордованих січовиків. З тяжкою бідою дістали на це дозвіл. Команда навмисно зволікала, щоб трупи валялись на найбільш рухливих місцях для постраху іншим. На цвинтарі у Великій Копані так поховано 26 січовиків, в Рокосові 5. Інші закопані по полях без жодного означення або покидані до Тиси.

комментатор 2011-03-22 / 15:55:00
"Злий дядько, 22.03.2011 15:33"
Вы действительно БОЛЬНЫ, ненависть и злоба от собственной ущербности Вас ослепила, Вы не смогли реализоваться в жизни как личность и поэтому готовы излить свои "комплексы" на окружающих. У Вас завышенная самооценка, потому как никогда не трудились ни умственно ни физически, а жить "красиво" хотите.
Мой Вам добрый совет. Если Вы действительно "ИЗ ЗАКАРПАТСКИХ" получайте паспорт и не едьте в эту осоружну Мадярщину. Перед Вами открыты двери всего мира. Езжайте в США или Канаду, изучите язык, профессию /так делали наши предки/ и живите счастливо. Мстить - ЭТО ГРЕХ, тем более, когда не знаешь ЗА ЧТО.
Останетесь на Украине - Вас используют как "шавку" и выкинут на мусорник, потом пожалеете.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини