На Закарпатті є сепаратистські організації, котрі отримують гроші з-за меж України - СБУ

Про це в іннтерв'ю газеті "Європа-Центр" розповів начальник Управління Служби безпеки України в Закарпатській області Василь Ситар.

На Закарпатті є сепаратистські організації, котрі отримують гроші з-за меж України - СБУ

На запитання журналіста, чи були зазіхання на конституційний лад і територіальну цілісність України, захист яких значиться серед головних завдань СБУ, Василь Ситар сказав:

- На території Закарпатської області проживають представники дуже багатьох національностей. Кожна з них має свої звичаї, національні традиції, яких дотримується і захищає. Це цілком зрозуміло, і влада, і Служба безпеки, і всі наші державні інституції всіляко сприяють тому, щоб ці національні культурні цінності розвивалися і ширилися.

Разом з тим, є деякі організації, які поряд з такими функціями (або переслідуючи свої вузькопартійні інтереси, або отримуючи за це кошти з джерел за межами нашої держави), починають говорити про необхідність автономізації Закарпаття, проявляти сепаратистські або інші наміри, які зазіхають на наш конституційний лад і територіальну цілісність держави Україна. Зараз суд якраз розглядає одну таку справу, за якою людині пред'явлено звинувачення в посяганні на територіальну цілісність України шляхом вчинення публічних закликів і розповсюдження матеріалів з такими закликами з метою зміни території і державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

21 березня 2011р.

Теги: сепаратистський, автономізація, територіальна цілісність

Коментарі

Злий дядько 2011-03-28 / 16:16:00
Мушу добавити, не йметься мені, вибачте. Ось заява с"п"идара (http://www.regnum.ru/news/961572.html)
"Украина стала осуществлять геноцид русинского народа. Кстати, у Украины нет никаких оснований для того, чтобы называть свой Голодомор геноцидом, а вот в отношении русинов Киев осуществляет именно этноцид, так как геноцид - это не только физическое уничтожение, но и отказ народу в праве на национальную идентичность, насильственная его ассимиляция.
Конституция Украины не соблюдается в отношении русинов, и это вынуждает нас добиваться самоопределения за пределами украинского государства", - заявил Сидор.

"15 декабря 2007 года мы приняли уже третью декларацию о самоопределении. Мы просим признать нас самоуправляемой территорией под контролем России и ЕС, являющихся правопреемниками СССР и Чехословакии. Косовский прецедент не является для нас прецедентом, так как Косово незаконно отделилось от Сербии - в нарушение международного права и при поддержке США. Мы же живем на своей исторической земле, и в отличие от Косово имеем право на самоопределение", - заключил Димитрий Сидор.

???? - я взагалі не розумію наші служби безпеки. Який -такий геноцид до русинів ??? Виродок взагалі знахабнів прикриваючись рясою та хрестом. Бог йому суддя. Не хочу грішити. Але для нього Бог -це "бакс", йому він тільки вклоняється.

Злий дядько 2011-03-28 / 16:06:00
Такі як сидор "москофіли-педофіли" -і підливають вогню в багаття, наживаючись на закордонних та москальських грошах, "промиваючи" мозги нашим закарпатцям -вони грають під дудку мадярів, москаликів, а все тільки із-за необізнаності нашої історії (нажаль). Автономії їм захотілось?? А потім відокремлення?? З якою метою?? Чи простому українцю від цього стане краще жити?? Дідька лисого!! Їх віселяти треба з конфіскацією як в кінці 19 ст, що це за спроба знову розколоти українське суспільство??
С"п"идор!! -історія по-колу движеться - перестань хернею маятись - краще займись церквою та парафіянами а не сепаратизмом. Тьфу три раза.

2011-03-24 / 22:23:00
в тюрму сепаратистів!

василь 2011-03-24 / 22:08:00
В Мукачеве состоялся Всезакарпатский съезд Русинов. Отдельные высказывания участников

Лецович:"Мы ставим резко вопрос перед Украиной, чтобы мы имели полную автономию!"

Гость из Словакии:"Здесь рождается новая Республика!Много дел не решайте в Киеве.Обращайтесь в Москву, Брюссель, Вашингтон. Просите и будет Вам дано. Сохраните старославянский язык в церкви основа сохранения русинов. Верю что скоро русинский флаг будет висеть в Ужгороде, Мукачеве, Хусте!"

Представитель венгерской общины Дупко:"Мы за автономию русинов Закарпатья с автономным венгерским округом с центром в г.Берегово. Необходимо создать Национальный Совет Закарпатья, который бы и реализовал результаты волеизъявления 1 декабря 1991 года."

Мирослав 2011-03-23 / 08:21:00
Про це мова в ЗМІ йде вже, щонайменше, 5-6 останніх років. Різні політсили зробили десятки подань про аку діяльність. І наша "спецслужба" лише тепер замітила антидержавну сепаратистську діяльність та подвійне громадянство. Що ж, краще пізно, чим ніколи...

василь 2011-03-22 / 16:26:00
Та хто ж заперечує, що "самовизначення - є легитимне право кожного громадянина"? Та правда в тому, що т. зв. русини - це лиш маленька жменька маргіналів, та й то в основному феле модьор - феле товт. І ніхто і ніколи не давав їм права говорити від імені всіх закарпатців. Всі українці мали в різні часи самоназву русин, та ще ніхто на підставі цього не творив окрему націю.

Spectator 2011-03-22 / 01:43:00

Пану Ситару не слід нікого лякати. Існує міжнародне право, згідно з яким кожний громадянин має право на самовизначення. А з цього випливає, що якщо, хтось вважає себе русином, то не може бути навіть і конституційного закону, який би русинам в їхньому праві на самовизначення заперечував. Таким чином, мова йде не про сепаратизм, а про національне самовизначення. Що може суд тут доказати, коли справу необхідно починати розглядати саме з цього моменту. А самовизначення - є легитимне право кожного громадянина!

Микола Староста (Жалива) 2011-03-21 / 22:42:00
Если у СБУ есть такие факты, и они противоречат законам Украины.. флаг им в руки.

Но есть русинские патриоты, которые не продаются за 30 сребреников, и готовы защищать идею возрождения и сохранения русинской культуры и самобытности. Это наше законное право, как граждан любой страны, Украины в том числе.

тарас 2011-03-21 / 21:44:00
професійно з'їхали з теми, прертворили дискусію на битву двох "титанів". А тема серйозна, недарма сбу її запустила.

Камуфляжник:) 2011-03-21 / 19:15:00
Господин комментатор, я уже предостерегал вас от приписывания собственных диагнозов окружающим. Но Бог с ними, с вашими фобиями. Главное, что вы усвоили основной посыл: что для вас лучше помолчать. А по поводу "копырсания" в личных делах - это вы в точку. Вы за мной в замочную скважину подглядываете?.. :)))

комментатор 2011-03-21 / 18:43:00
"А по поводу фобий... Их нет у меня."
А вот это ПРОКОЛ, непрофессионально. Фобии - есть у ВСЕХ, а у ВАС еще и МАНИЯ ВЕЛИЧИЯ, но это уже другое, более серйозно.
Пожалуй на этом прекратим, нет смысла дальше "копырсатся" в "личным делах".

Камуфляжник:) 2011-03-21 / 18:33:00
Ну да, согласен, удобнее, конечно же, очно. Но всему своё время: не торопитесь, успеете... :)

А по поводу фобий... Их нет у меня. Предпочитаю снаблюдать, как ёжатся от другие, особенно те, у которых в самом деле есть основания бояться... :)) К тому же вы, отказывая остальным в таком праве, сами успели навязатьтут всем вокруг множество своих - назовём это так - фантазий. некрасиво получается, господин комментатор. Некрасиво... :(

комментатор 2011-03-21 / 18:04:00
Ну, я не стану обсуждать заочно уровень Вашей квалификации как врача, но скажу Вам, что пожалуй Вам бы действительно следовало подумать о своем здоровье, потому как приписывать собственные фобии другим, по крайней мере некрасиво.
Это по-человечески, если в части Ваших действительно профессиональных качеств, то подобны методы часто используются кому положено, но повторюсь: Вы обратились не по адресу.
Ваши "пациенты" тусуются" на другом "тусле".

Камуфляжник:) 2011-03-21 / 17:52:00
Вот видите, господин комментатор, я не ваш лечащий врач, но, пообщавшись со мной, вы успокоились и сразу же отреклись от части своих болячек и галлюцинаций. Могу себе представить, каким бы был эффект, если бы я принимал вас не виртуально, а у себя в кабинете... :))

комментатор 2011-03-21 / 17:44:00
"Записываю в вашу медицинскую справку, что Россия среди моих "вожделенных мечт" никак не значится"
Вы ошиблись адресом. В мою справку пишите мое, а в свою свое, так будет лучше.
Свои грезы " ...о Великой ...ской русинской революции..." то же оставьте при себе. Тем более, что таковой никогда не будет, потому как быть не может никогда. А вот разводилова "вокруг да около" хватает.

Камуфляжник:) 2011-03-21 / 17:28:00
Опять вы, господин комментатор, со своими симптомами вместо себе другим доктора ищете... :)

Записываю в вашу медицинскую справку, что Россия среди моих "вожделенных мечт" никак не значится. Так что не выдавайте своё желаемое за моё явное...:) А поскольку наш "Ваш Лидер" для меня совершено не авторитет, то и завидовать мне ему как-то не с руки: мой реальный дом в Ужгороде мне нравится больше, чем ваши вымечтанные хоромы на Барвихе...

Мечтайте дальше. кремлёвский мечтатель - и о домике на Барвихе. и о Великой ...ской русинской революции... :)

комментатор 2011-03-21 / 16:47:00
Тут с Вами не поспоришь. Это уже диагноз. Для меня РФ - всего ли ж один из серйозных игроков на Европейском пространстве, для вас - вожделенная мечта всех желаний, это дело вкуса, старайтесь, может Ваш Лидер,когда-то и "заработает" тихий домик где-нибудь в Барвихе, но Вы на это не рассчитывайте, таких сошек немеряно.

Камуфляжник:) 2011-03-21 / 16:05:00
Так может вам бы, господин комментатор, со своими "мерилами и ориентирами" сначала свою собственную родину-уродину (извините, это не я, а ваше ДДТ) померять и сориентироавать? Ту самую, которую "аршином не измерить" и "умом не понять". А уж потом, если удастся свершить этот неблагодарный и, как по мне - бесперспективный Сизифов труд, соваться в наш украинский державный монастырь. Предварительно, конечно, постучав, а не так, как вы привыкли - ломиться... :)

комментатор 2011-03-21 / 15:55:00
Камуфляжник:), 21.03.2011 15:47
А я даже и не сомневался в Ваших географических и политических симпатиях.
"Шило из мешка всегда вылазит", но для меня иное мерило и ориентир.

Камуфляжник:) 2011-03-21 / 15:47:00

"Свободная Россия", господин комментатор, в этом отношении не слишком далеко ускакала от столь нелюбимой вами "Вильной Украины". Промолчим уж о том, сколь несуразно звучит в этом словосочетании прилагательное "свободная"... :)


В следующий раз, когда будете писать подобный пост, смотрите в зеркало - не автопортрет ли получается... :))

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини