У контексті подвійного громадянства Україні слід загадати досвід Осетії та Абхазії (ВІДЕО)

За можливість вільно перетинати кордон Євросоюзу, українці тисячами присягають на вірність іншим державам.

У контексті подвійного громадянства Україні слід загадати досвід Осетії та Абхазії (ВІДЕО)

Тисячі українців відрікаються від України задля Євросоюзу Українці масово відрікаються від України, щоб отримати вільну перепустку до Євросоюзу.

В переважній більшості це стосується етнічних угорців та румун на Закарпатті, Буковині, Одещині та росіян в Криму.

Як дізналися журналісти ТСН, за можливість вільно перетинати кордон Євросоюзу, українці тисячами присягають на вірність іншим державам.

А в сусідніх країнах тим часом - оживають розмови про славне минуле великих імперій, коли межі їхні - закінчувалися на нинішній території України.

Так, у закарпатському архіві не можуть пригадати, коли раніше громадяни так цікавилися власним генеологічним деревом.

Проте, відвідувачів архіву цікавить лише одне - документальне підтвердження проживання їхніх предків під угорською юрисдикцією. Цього достатньо, щоб стати громадянином сусідньої держави.

За таку перепустку до Євросоюзу достатньо заплатити 500 доларів.

За різними підрахунками тільки на Буковині п'ятдесят тисяч співвітчизників можуть бути одночасно і громадянами Румунії. Скільки насправді – у генконсульстві відмовчуються.

А от у сусідів, підозрює професор Буркут, цілеспрямована кампанія. У Бухаресті достаньо гарячих голів, які досі марять про Велику Румунію за рахунок Буковини та Одещини.

Якщо третина населення отримає паспорти, це є вкрай небезпечним, якщо загадати досвід Осетії, Абхазії, коли більшість населення отримала російські паспорти, підкреслив Буркут.

Проте, румунські дипломати, акредитовані в Україні, у паспортизації вбачають лише акт гуманізму.

Спрощена процедура, передбачена в румунському законі, надана для того, щоби надати моральну компенсацію тим, хто не за своєю волею позбувався румунського громадянства, а також їхнім нащадкам.

Водночас, генконсула Угорщини, власне, як і посольство Румунії, зовсім не бентежить двозначність ситуації. Адже українські закони забороняють мати подвійне громадянство.

Угорці, попри заборону Євросоюзу, зону малого прикордонного руху в Закарпатті подовжили до п'ятдесяти кілометрів, у яку потрапило Мукачеве.

Ще до отримання безвізового режиму до Європи, Україна може опинитися в Європейському Союзі щоправда частинами -- Буковина, Одещина, Закарпаття.

Якщо жителі цих регіонів стануть громадянами сусідніх країн, залишиться лише перенести прикордонні стовпи, зазначають журналісти ТСН.

21 березня 2011р.

Теги: громадянство, Угорщина, Румунія

Коментарі

stalin 2011-03-22 / 20:11:00
burkut vin i je burkut,abo dissertazija za 5oo uje.

2011-03-22 / 17:41:00
Адміністративно-територіальна (або конституційна) реформа в Україні у напрямку cтворення самоврядних територій на основі ратифікованої Україною Європейської хартії місцевого самоврядування дозволить вирішити ряд непереборних протиріч, що наразі стримують розвиток нашої держави, зменшать тертя між Сходом та Заходом щодо мовного та етнокультурного питання. Централізація державної влади та її етнокультурна орієнтація аж ніяк не сприяють помякшенню конфліктної ситуації, тому цивілізованим вирішенням проблем є перебудова держави на засадах самоврядування, де кожному суб’єкту самоврядування гарантується право розвитку своїх регіональних особливостей та потенціалу.
Нова модель адміністративно-територіального устрою України, враховуючи наявну сформованість регіональних інтересів та еліт, може складатися з 7 - 12 самоврядних територій, кожна з яких могла б мати власну Конституцію, власний однопалатний парламент, що обирається населенням та виконавчий орган – уряд, сформований парламентом.
Такі самоврядні території могли б зберегти історичні назви – Підкарпатська Русь, Галичина (Галицька, Червона Русь), Волинь, Поділля, Полісся, Наддіпрянщина, Запоріжжя, Сіверщина, Слобожанщина, Донеччина, Таврія.
З представників, вибраних Парламентами самоврядних територій, доцільно формувати верхню палату оновленого двопалатного парламенту України. В той же час кількісно зменшену нижню палату обиратиме весь народ України.

комментатор 2011-03-21 / 16:51:00
К сожалению, есть доля истины в том, что вы говорите, действительно "идеологию" Украины пишут не в Украине. Полная путаница в головах людей не без помощи пиартехнологий Кремля, но как говориться :"видящий да увидит а слышащий да услышит".

Камуфляжник:) 2011-03-21 / 15:59:00
Просто то, что у вас зерно, то у нас плевелы. И наоборот. Так что кушайте, господин комментатор, свой "хлеб" из "зерна" путинского "помола", а украинцы как-нибудь обойдутся тем, который с вашей - российской - лёгкой руки недоели в памятных 1932-33-м... :)

комментатор 2011-03-21 / 15:49:00
анонім, 21.03.2011 15:30
Беда вся в том, что на Украине до сих пор не отделили "зерна от плевел". Мы одинаково почитаем "хлопцев под Крутами" и прохфесора Грушевского, "хлопцев на Красном поле" и Волошина.
А ответ должен быть, нельзя безневинно павших жертв, одурманенных идеологией и "ЗЛОДЕЕВ" сравнивать. А если первых считаем "ГЕРОЯМИ", то "Злодеи" должны занять свое место в истории.

2011-03-21 / 15:30:00
Ну що ж, ви мені уже назбирали такий букет страшних діагнозів: кровожерлива, психічно хвора, словоблуд. Дотепно але нерозумно, якось по дитячрму, їй богу .
Мені цікаво, ви всіх хто захищав свою землю в різні часи вважаєте божевільними, чи лише вибраних.

комментатор 2011-03-21 / 15:13:00
анонім, 21.03.2011 14:25
Только психически больные люди или словоблуды почитают за "праздник души" покидать свой дом и "захищать батькивщину".
Это всегда ТРАГЕДИЯ, и отвечать должны те, кто до такого доводит, а у граждан должен быть мотив "защищать". Какой мотив сейчас? Только без ура-патриотической трескотни.

2011-03-21 / 14:25:00
"бато покликаних але мало обраних"
Я горда була би відноситися до обраних, але це ще треба заслужити в Бога.Хто з нас вибраний любити цю землю, стане видно тоді, коли доводеться її захищати. Така нагода випадає не на кожне покоління і не попереджає про свій прихід-але час від часу вона зявляється. Як поступають наші "обрані" всіх мастей з державою-боронь боже кожній державі. Моїй державі із цими нащадками червоно-рогатої чуми повезло особливо. Здається і вам тоже.

комментатор 2011-03-21 / 13:56:00
А вот это Вы напрасно, поэтому и не "вяжется" у нас с патриотизмом , я не называл Украину так, как Вы себе позволяете. Для меня власть и страна не одно и тоже. Но Вы почему себя считаете избранными, от таких как Вы и "бегут", но ..... не далеко, никто никуда не уедет, не рассчитывайте на это.

Коментатору 2011-03-21 / 12:55:00
Откуда у Вас эта кровожадность?
Ви садист чи маньяк чи хворий на гемофілію? Вам всюди ввижається кров.
Власне мене не дивує чому казнокради на це не реагують. Їм вигідно, щоб всі для яких Європа є зразком покинули цю територію. Вони і самі не проти пожити на старості де -небуть в Європі. Я і не сподіваюся на їх реакцію, про що і сказала в соєму коменті.
Власнеі я не вважаю подвійне громадянство якоюсь бідою в випадку коли таке громадянство врегульване національним законодавством і не несе загрозу цілосності держави. Нашим національним законодавством воно непередбачено.
Для вас Україна "оранжева свиня" для мене це батьківщина, і вона як мама може, хвора і нечесана, може втомлена і некрасива. може згорьована -але мама.

комментатор 2011-03-21 / 12:42:00
сорри, 21.03.2011 12:27
Если Вы хотите поговорить об этом вспомните события 1991 года. Первой суверенитет провозгласила Россия, таков был расклад "элит", Кравчук всего ли ж выполнил команду тех, кого считал перспективными.
И не надо делать из этого фетиш и привязывать остальную историю Росии или СССР.

сорри 2011-03-21 / 12:27:00
комментатор, 21.03.2011 12:16
...Украина всего ли ж обломок России и рано или поздно этот "обломок" захочет вернуться домой в Россию... (с)

Ви сповна розуму, чоловіче?.. (с)

комментатор 2011-03-21 / 12:16:00
Орися, 21.03.2011 10:54
Откуда у Вас эта кровожадность?
Оранжевая Украина как "свинья" ломилась в "калаший двор", то бишь ЕС и НАТО. Ющенко со дня на день несмотря на мнение граждан Украины хотел нас обрадовать маршем кованых сапог НАТОВЦЕВ по Крещатику, но не вышло, не захотела Европа "завоевывать" Украины, понимая, что себе будет дороже, Украина всего ли ж обломок России и рано или поздно этот "обломок" захочет вернуться домой в Россию, а "европейские люди" тоже хотят "домой", в Европу.
В чем трагедия?
Двойное гражданство регулируют законодательно более чем сто государств /большинство европейских/. Может надо входить в ЕС не через казнокрадов на печерских пагорбах а через людей. Ведь это выгодно Украине. Процессу всего ли ж надо придать легитимный порядок.
Но есть еще одно обстоятельство, власть имущие и так называемые "патриоты" бояться реального давления "снизу" своих европейцев, которые не захотят быть игрушками в их руках и слушать басни про Украину неньку да матусю ридненьку с ее огромным богатством и потенциалом, только для кого? Продажных "патриотов" и денежных мешков, которых те скупают кого оптом, к примеру "свобода", кого в розницу -"тушки" БЮТ.

Орися 2011-03-21 / 10:54:00
Показовою є відповідь СБУ -"Служба безпеки контролює цю ситуацію в межах своєї компетенції та передає всю зібрану інформацію в компетентні органи"
Хотілося б знати хто так обмежує компетенцію СБУ, що воно так нікудищньо виконує свої обовязки, і хто ті компетентні органи в державі, що повинні контрулювати безпеку держави?
Таке кермування державою позаштатними працівниками ФСБ за рік, два може привести до катастрофи..Саме ті рік два на які продовжела собі повноваження купка кнокодавів, та терміну президенства людини яка так і на усвідомила. що керує державою а не губернією.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини