У березні інспектори Закарпатдержрибоохорони затримали 73 рибалок-порушників

8 березня інспекторами рибоохорони Регуш І.І. та Мотря М.М. під час перевірки р Теребля поблизу с.Колодне Тячівського р-ну було затримано мешканця с.Дулово гр.. Цап І.Ю.(1975р.н.), котрий для лову риби використовував спеціально виготовлену металеву палицю, ударом якої об каміння глушив рибу.

У березні інспектори Закарпатдержрибоохорони затримали 73 рибалок-порушників

В такий спосіб на момент затримання порушник встиг виловити 0,8 кг риби в переважній більшості це був гольян(30 шт.) , але були і Червонокнижні види: 2 андруги та 1 марена. Сума завданих збитків склала 600 грн. 09.03.2011р. на р.Помийниця притоці р.Тиса, напроти с.Бороняво Хустського р-ну, інспекторами Регуш І.І., Мотря М.М. був затриманий мешканець с.Сокирниця, що збирався покинути рибалку до підходу інспекторів і як потім виявилось не дарма. При перевірці у гр..Гординського О.М. було виявлено 7 шт. "сіток-екранів" з різними ячейками та 7 шт. головнів. На порушника складено протокол адміністративного правопорушення для вирішення питання в судовому порядку в тому числі і по відшкодуванню збитків.

Цього-ж дня на інспекторів рибохорони Бочкор І.І.,Іштванфі А.А., надійшла інформація про можливе браконьєрство на "МК" поблизу с.Чікош Берегівського р-ну з використанням сіток та човна. Перевірка підтвердила можливий незаконний промисел , але на жаль затримати "на гарячому" порушників, котрі виявилися жителями м.Берегово, не вдалося.  Своє перебування в човні на каналі (навіть без вудочок, а в авт.. "АУДІ" стояв таз з під риби) вони пояснили бажанням відпочити та випити. Відсутність одного із порушників ( по інформ. 4 чол.) вказувала, що вони встигли приховати докази.

Під час перевірки дотримання норм та лімітів вилову на р.Тиса поблизу с.Петрово Виноградівського р-ну, інспекторами рибоохорони Шарой Т.Т.,Палько В.В. було затримано гр..Кобзо С.Ф. у котрого в улові понад 3 кг. не було виявлено підуста більшого за 12 см., а в основному по 10 см (37 шт.). Під час оформлення матеріалів справи порушник намагався вказати невірні особисті дані з метою уникнення відповідальності, для чого інспектори змушені були задіяти працівників Виноградівського РВ УМВС. Тепер порушник не тільки сплатить штраф в 170 грн., але і відшкодує збитки за рибу в 377 грн.

11.03.2011р. інспекторами рибоохорони Меденцій І.І., Бочкор І.І. поблизу с.Чомонин Мукачівського р-ну в 18.30 був затриманий мешканець цього-ж села гр..Молнар Т.А.(1964р.н.) котрий проводив лов рибу в порушення правил рибальства з використанням "сітки-павука". На момент затримання порушник риби наловити не встиг, а от штраф на 340 грн. заробив. 

В Свалявському р-ні на р.Латориця поблизу с.Ганьковиця інспекторами рибоохорони Меденцій І.І., Бауман О.О., був затриманий гр..Попович М.М.(1960р.н.), котрий озброївшись "тризубом" вийшов на лов риби. На щастя риби і порушника все скінчилось не розпочавшись, адже рибу ніхто те покалічив, а порушник зекономив сплативши штраф в 170 грн. (замість "браконьєрство" - 340 грн.).
12.03.2011р. інспекторами рибоохорони Бочкор І.І., Шарой Т.Т. під час проведення рибоохоронної роботи поблизу с.Четово Берегівського р-ну, виявлено факт знищення (вирізано акацію в діаметрі від 12 до 30 см) лісових насаджень в водоохоронній зоні р.Тиса. Для встановлення обставин порушення та розшуку порушників були задіяні прикордонники ВідПК "Вілок" враховуючи , що на момент виявлення вся деревина уже була вивезена, а місце порушення перебувало в кількох метрах від інженерних споруд прикордонників. В результаті спільних дій "крадене дерево" виявили в одному із дворів с.Четово. Для проведення подальших дій були викликані працівники Берегівського РВ УМВС. За попередніми оцінками, сума збитків оцінюється в кілька десятків тисяч гривнів.

Того-ж дня ст..державним інспектором Корда С.Ф. спільно з громадськими інспекторам Березанич І.Я., Мазуренко В.В., по інформації було здійснено перевірку обставин рибної ловлі на р.Уж в с.Заричево Перечинського р-ну. В результаті вжитих заходів було затримано мешканців с.Сімерки Перечинського р-ну,  котрі з використанням "трійників" способом багріння добували рибу. Необхідно вказати про варварство даного способу, адже більшість риби просто калічиться (рветься коли сходить з "трійника", а потім гине). Затримані порушники - гр..Танич Р.М.(1979р.н.) виловив 1 кг. (4 підуста) та гр..Кошута І.В.(1983р.н.) виловив 2 кг. (1 головня 3 підуста), решта уникаючи покарання повідкушувала і викинула в воду заборонені снасті. В той час як жадібні, намагаючись залишити рибу, змінили снасті на вудках забувши про розміри риби. Так у гр..Рапа Ю.І.(1972р.н.) було виявлено маломірку (підуст по 10-12 см.) загальною вагою близько 1 кг. На всіх порушників складено складено протоколи для направлення в Перечинський районний суд, а гр.. Рапа Ю.І. піддано штрафу на місці з послідуючим відшкодуванням збитків.

Як повідомили Закарпаття онлайн у Закарпатдержрибоохороні, за період з 1 березня по 14 березня інспекторським складом Голового управління Закарпатдержрибоохорони затримано: 73 порушника правил рибальства з яких 5 за "браконьєрство", 4 за перебування з забороненими засобами на водоймі. Накладено 2950 грн.. штрафу , де стягнуто на місці в бюджет 450 грн. Затримано 10 кг. риби та вилучено 17 шт.. заборонених засобів лову.

15 березня 2011р.

Теги: риболовля, інспектор, порушник

НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини