П'яний закарпатець ломом забив сусіда

Передбачати майбутнє вдається не кожному. Однак є люди, подальша доля яких – доволі прогнозована. До них, насамперед, належать ті, хто пов’язав своє життя з алкоголем і сумнівними компаніями. Мало кому з них вдається вибратися з тісних обіймів «зеленого змія».

П'яний закарпатець ломом забив сусіда

А фінал такого життєвого шляху, як правило, схожий: або передчасно обірване життя через надламане здоров'я, або   трагічна розв'язка.

Мабуть, і 35-річному жителю одного із сіл Перечинського району люди також не раз пророкували подібну долю. Ще молодим хлопцем цей чоловік став на слизьку стежину, і роки анітрохи не змінили його. Незважаючи на те, що родина, в якій він виховувався, була, як то кажуть, на доброму рахунку в селі, а батьки дали хлопцеві непогане виховання, все ж він чомусь вирішив: правильне життя -- не для нього. У молоді роки парубок заприятелював із сумнівними особами, почав зазирати в чарку, влаштовував удома п'яні дебоші, виносив на продаж з хати речі. Навіть був засуджений за крадіжку. Батьки і сестра не витримали такого сусідства з рідною людиною, тому дійшли висновку, що його слід відселити. Купили в тому ж таки селі  невеличке помешкання і час від часу відвідували там молодого чоловіка, аби навести в оселі лад, нагодувати невдаху і випрати його речі.

Так тривало роки. Родичі все надіялися, що молодик візьметься за розум, можливо, одружиться, навіть пропонували поїхати на заробітки за кордон. Та де там! Ледь не щодня той збирав у своїй хаті таких, як і він, друзів, гульбанив. Словом, марнував життя на пусті і непотрібні розваги. Правда, варто сказати, що на свої п'яні застілля молодик заробляв сам, до того ж, важкою працею. У селі завжди знайдеться робота: то дрова потрібно комусь нарубати  чи заготовити у лісі, то город скопати, то дах перекрити. От і кликали односільчани того чоловіка допомогти, адже він зазвичай погоджувався працювати не за солідну заробітну плату, а за дрібні копійки,  випивку і закуску.

Нещодавно молодик за звичкою пропивав з приятелями кровно зароблені гроші. Спершу в одного з друзів посиділи, далі в іншого. Зранку чоловік прокинувся від важкого похмілля (про це стане відомо пізніше).  У сусідньому будинку мешкав його 23-річний товариш, один з учасників вчорашнього застілля. Хлопця та ще трьох жителів цього населеного пункту не раз бачили в одній компанії.  Хоча у нього вже була своя сім'я, молода дружина, все ж він частенько полюбляв посидіти за чаркою з друзями.

Коли зранку на порозі його оселі з'явився  сусід, юнак зрадів, запросив гостя до столу, поставив пляшку і таку-сяку закуску. А далі друзі заходилися похмелятися. Однак після чергової випитої чарки гість раптом спохмурнів і ні з того, ні з сього заявив господарю, мовляв: його дружина – жінка легкої поведінки. Спершу молодший товариш нібито не звернув увагу на п'яне белькотіння гостя. Але, коли той пішов, таки замислився над змістом його слів. Певно, випите спиртне не додало розуму, тож за якийсь час ображений ґазда зірвався на рівні ноги, кинувся у сарай по металевий лом і озброєний ним подався до сусідської хати.

Події розгорталися далі блискавично. Перекинувшись кількома образливими словами, вчорашні приятелі накинулися один на одного. Але молодість і зброя в руках 23-річного опонента явно переважували його на користь. В якусь мить старшому учаснику цих "розборок" не вдалося вчасно відхилити голову, і страшний удар, завданий зі шаленою силою, розтрощив череп.  Можна лише здогадатися, скільки люті вклав ображений чоловік у цей удар. Кров була   розбризкана геть по всій кімнаті.

Усвідомивши, що накоїв, молодий сусід вирішив замести сліди. Але не зумів придумати нічого ліпшого, як натягнути на розтрощену голову свого вже мертвого друга шапку,  аби приховати криваву рану.

Убитого чоловіка виявили односільчани. Хтось з місцевих жителів зайшов, аби попросити молодика допомогти заготовити дрова, і застав у його помешканні страшну картину. Відразу люди сповістили сестру покійного, її будинок знаходиться неподалік. А вона вже зателефонувала у міліцію.

Убивство, а в цьому не було сумніву, -- не так часто трапляється у селі, до того ж, на порівняно спокійній Перечинщині. Тому невдовзі на місці злочину була слідчо-оперативна група з числа співробітників райвідділу, дільничні інспектори міліції, а згодом прибуло й керівництво управління МВС краю. Правоохоронці намагалися діяти якомога оперативніше, оскільки розуміли: час грає не на їхню користь. Опитали родичів, сусідів покійного, інших жителів цього населеного пункту. З'ясувалося, що напередодні чоловік відпочивав у компанії звичний чотирьох друзів, серед яких був і згаданий 23-річний його сусід. Усіх підозрюваних запросили для розмови. І тут правоохоронці звернули увагу на дивну поведінку одного з приятелів, сусіда убитого. Молодий чоловік зізнався, що товариш заходив похмелитися до нього ще й зранку.  Окрім цього, досвідчені оперативники запримітили характерні плями  крові на взутті підозрюваного. Тож кілька професійно заданих запитань швидко загнали його у глухий кут. Довелося зізнатися у скоєному злочині. Свою вину  молодий чоловік повністю визнав, розповів нам начальник Перечинського райвідділу УМВС майор міліції Володимир Баєв.  Підозрюваного заарештували, проти нього порушили кримінальну справу за статтею 115 ч.1 ККУ "Навмисне вбивство".

Так необдумано сказане "криве" слово призвело до трагічної загибелі однієї людини і скаліченого життя іншої.

Ігор СТЕФАНЕЦЬ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

14 березня 2011р.

Теги: міліція, вбивство, смерть, п'янка

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини