Кирил, єпископ Ужгородський і Закарпатський: «Вважаємо вчинок "свободівців" не злочинним, а героїчним вчинком українських патріотів»

Резонансний підпал незаконно спорудженого угорського монументу на Верецькому перевалі і незграбні дії закарпатської міліції щодо ініціаторів цього політичного акту викликають неочікуваний рух спротиву з боку українських організацій Закарпаття.

Кирил, єпископ Ужгородський і Закарпатський: «Вважаємо вчинок "свободівців" не злочинним, а героїчним вчинком українських патріотів»

Свою підтримку діям активістів ВО "Свобода", яку в інших обставинах було б важко собі уявити, висловив ряд громадських організацій і політичних партій краю. Певного резонансу справа набуває і в загальноукраїнському контексті. Кілька годин тому коментар голови Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олега Куцина, що його опублікував сайт Закарпаття онлайн, озвучив як топ-новину рейтингової передачі "Карпатський експрес" угорський канал M1. Інші інформації і коментарі з Закарпаття онлайн ще раніше стали предметом активного обговорення в українському і угорському сегментах Інтернету.

Щойно свою публічну оцінку діям влади і закарпатської міліції, котра має явний намір і, судячи з усього, чітку вказівку трансформувати цей політичний акт закарпатських "свободівців" у кримінал, дав єпископ Ужгородський і Закарпатський Кирил (Українська Православна Церква Київського патріархату). Заява різка, як і, практично інші попередні суспільно-політичні резонанси на цю тему, однак Закарпаття онлайн публікує її без купюр і скорочень.

Встановимо гранітний хрест в Угорщині як пам'ять про колишні кордони Руси – України

Християнська спільнота Закарпаття глибоко стурбована арештом та переслідуванням активістів ВО "Свобода", а саме – голови Закарпатської обласної організації Олега Куцина та членів партії Руслана Поливко і Томаша Лелекача.

Вважаємо, що ця конфліктна ситуація була провокативно створена ще в каденцію попереднього президента України В. Ющенка, який під впливом своїх "любих друзів" з Закарпаття вчинив ряд негідних кроків в напрямку мадяризації нашого краю. Зокрема – це встановлення по всьому Закарпаттю угорського імперського нацистського символу – орла турула, масове вивішування угорських прапорів на державних установах, а особливо встановлення так званого пам'ятника "Віднайдення  Батьківщини  угорськими племенами" на Верецькому перевалі. Вважаємо, що нічого тут вони не віднайшли, а було  це звичайним загарбанням азіатами одних з найкращих слов'янських земель". Після цього Закарпаття 1100 років перебувало в національному релігійному і соціальному угорському рабстві. І коли в 1939 році постала молода Українська Держава – вона була потоплена в крові гортіївськими ордами. Зокрема на Верецькому перевалі угорськими фашистами і польськими шовіністами були проведені масові розстріли оборонців Карпатської України – карпатських січовиків. Тому ми вважаємо наругою над християнською пам'яттю те, що на місці розстрілу українців їх убивцями встановлено антиукраїнський мадярський символ. Тим більше, що цей монумент загрожує територіальній цілісності України. Як недопустимо і те, що заселені угорцями райони обвішані мадярськими трьохколірними прапорами і іншими угорськими національними символами. Більше того, на державних установах і приватних фірмах скрізь і всюди вивіски на угорській мові.

Для того, щоб відчути відношення угорців до нас, достатньо проїхатися по Угорщині від Загоні до Дебрецена, тобто по споконвічних українських землях, і побачити,  що там немає жодного синьо-жовтого українського стягу. Патріотичні організації Закарпаття і України неодноразово виступили за те, щоб біля древнього українського Доброчина (по-угорськи - Дебрецена) був встановлений гранітний хрест з надписом: "Цей хрест встановлено на -західному кордоні Святої Київської Руси – України". І що? Ніякої реакції ні від української, ні від угорської влади немає!

Тому ми вважаємо вчинок Куцина Олега Івановича та його соратників не хуліганським і, тим більше, злочинним, а героїчним вчинком українських патріотів і вимагаємо негайного припинення всяких кримінальних і судових справ, направлених проти них.

Від імені всіх патріотів - християн Закарпаття,

Кирил, єпископ Ужгородський і Закарпатський, Українська Православна Церква Київського патріархату

 

Єпископ Ужгородський і Закарпатський КИРИЛ (в миру Михайлюк Михайло Ілярович) народився 5 грудня 1963 року.

У серпні 1985 р. поступив до Московської духовної семінарії. 26 квітня 1986 року ректором МДАіС архієпископом Дмитрієвським Олександром рукоположений у сан диякона. Після закінчення навчання служив у Тернопільсько-Кременецькій єпархії. 19 липня 1988 р. архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом рукоположений на священика. 5 серпня того ж року був призначений настоятелем парафії Св. преп. Параскеви Сербської в с. Поручин і Св. благовірних кн. Бориса і Гліба в с. Біще Бережанського району.

24 листопада 1988 р. перейшов в юрисдикцію УАПЦ на чолі з митрополитом Мстиславом (Скрипником). 22 грудня 1990 р. переведений на парафію Пресвятої Тройці м. Заложці Зборівського району. 24 травня 1993 р. у храмі Св. рівноап. Кирила і Мефодія с. Шейків архієпископом Тернопільським і Кременецьким Яковом возведений у сан протоієрея. З 26 червня по 21 листопада проходив подальше священнослужіння у кафедральному соборі Св. Андрія Первозваного м. Хмельницький. 1 грудня єпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським Антонієм (Махотою) призначений секретарем Хмельницької єпархії.

У 1999 році поступив до Київської духовної академії. 22 червня 2003 року з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета пострижений в чернецтво з іменем Кирил (на честь свт. Кирила, патріарха Олександрійського). 23 липня 2003 р. возведений у сан архимандрита.

3 серпня 2003 року у Свято-Володимирському соборі міста Києва хіротонісований на єпископа Ужгородського і Закарпатського та призначений керуючим Закарпатською єпархією.

Удостоєний вищих церковних нагород: Ордену Архистратига Михаїла (23.01.2004 р.).

23 лютого 2011р.

Теги: Верецький, угорський, Свобода, Куцин

Коментарі

juda 2011-03-10 / 19:56:00
hanjba za takoho antikrista.vin ne episkop a poslidovnik satani.kljatij roskolnik.nehaj Bog jomu pomiluje za taki slova.

mekk 2011-03-09 / 16:51:00

"Правилами коментування" на сайті Закарпаття онлайн заборонено розміщувати розлогі цитати чи цілі матеріали інших авторів, замість яких рекомендуємться давати посилання на ці інформації в мережі. Адмін

михайло 2011-03-04 / 09:18:00
не попівська це справа лізти в політику !! нехай ідуть до божого храмі і там моляться !!!!

Spectator 2011-02-28 / 09:40:00

Флуд. Адмін

бандеровець 2011-02-27 / 20:59:00
Здобудеш волю - заслужиш небо.
Іван Сірко

"З Богом ми покажемо силу і Він знищить гнобителів наших..." (Пс. 48.21.) - саме таке гасло Воїна!

"Шлях Воїна" – саме так ми вирішили назвати сторінку присвячену вихованню молодої людини Ідеї та Чину, Воїна національно-визвольної революції, Лицаря, здатного стати на захист Добра і Справедливості, Нації та Держави, Сім'ї та Моралі.

У час, коли матеріалістичні доктрини роз'їдають душі людей, коли всяка ліберальна, соціалістична, комуністична наволоч зомбує уми молоді, коли з українця роблять духовного раба, не здатного постояти ні за себе, ні за "ближніх своїх", на захист Вічних Цінностей стають ті "немногі", які не на словах, а на ділі захищають інтереси України.

Пацифізм, духовне та фізичне збоченство, "рабськість духу" – все це пропонує сьогодні сучасний глобалізований світ. Ми ж, націоналісти-бандерівці, творимо нову людино-творчу систему, яка вже не один рік формує якісно іншого Українця.

Матеріал, розміщений на сторінці "Шлях Воїна" допоможе як членству нашої Організації, так і симпатикам ідеології націоналізму опанувати ази спеціальних видів підготовки, для того, щоб при необхідності, стати на захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, щоб навчитись давати рішучу відсіч всякому людському непотребу, який зазіхає на національну та людську честь і гідність.

Ці матеріали – плід роботи цілої групи "тризубівців", які є або їх творцями, або упорядниками. Дякуємо нашим побратимам за пророблену роботу.

Очікуємо нових надходжень у скарбницю знань та навиків Воїна.

Слава Україні!



Селянин 2011-02-27 / 17:41:00


2 верховинець, 27.02.2011 15:04 (с)

"нові способи витруїти з української душі її етнічну сутність та вживити нам у вуста мову насилля й геноциду"

Ґеноцид: ти кровожадна креатура, туй маєш ґеноцид над цивільним населенням, який створив твій батько і С° та закрий свій свинський писок.

http://www.starwon.com.au/~korey/Wolyn%2043.htm

комментатор 2011-02-27 / 15:43:00
"верховинець, 27.02.2011 15:04

27.02.2011 12:27 _ Игорь Мирошниченко

Нумо, до зброї, брати українці! Словом здолаєм кремлівських нікчем!!!"
Украинские фашисты стремятся "одним миром мазать" территории, входящие в состав Украины. Учитывая "лоскутность" украинского государства эта политика не имеет перспективы. Забывают хорошо изве стную пословицу: "То что хорошо для немца, для русского смерть и наоборот" . За 50 лет СССР а потом Украина пытались навязать "закарпатским" азиатский способ жизни и мышления. В какой-то мере они преуспели, но БОГ на страже СВОЕГО народа. ГОСПОДЬ не отдаст диким азиатам "закарпатских" и орудие ГОСПОДА - Венгрия, в скрутный момент предоставишае ВСЕМ возможность спасаться от Дикой Азиатской Орды.

верховинець 2011-02-27 / 15:04:00

27.02.2011 12:27 _ Игорь Мирошниченко


Нумо, до зброї, брати українці! Словом здолаєм кремлівських нікчем!!!


Політико-економічна окупація України Москвою при наявності лакеєподібних вузькочолих політиків з компрометуючим кримінальним минулим та мазохістськими нахилами лизати чобіт Кремлю і "внімать гласу Руского міра" – питання дещиці часу. Лишень рік, як орда донецького кримінального клану узурпувавши владу в країні шматує залишки "неумикнутої" попередниками "здобичі", тільки 12 місяців пройшло відтоді, як зграї українофобів різних мастей вирвавшись з кліток умовностей заходилися витоптувати паростки нашої з вами свободи, а в душі вже є відчуття того, що це триває вічність. Економіка країни узурпована бандитами, а політична влада, наскрізь залежна від Москви. Наявні яскраві ознаки окупації і неоколоніалізму.





Проте, зламати хребет нації, перетворивши кожного з її представників на покірне бидло, навіть при повному потуранні кримінального дуету вірних московських лакеїв на ймення Пахан та Пахло, кремлівським карликам ще не сила. Україна пережила безліч окупацій, – нас нищили москалі з поляками, німці, австріяки, угорські шовіністи а ще раніше турки з татарами. В різний час вони володіли нашими землями і ресурсами, однак, ніколи їм не вдавалося відібрати в українців серця й душі. Наші мова й пісня, як зерна, що проростаючи тягнуться до сонця, пробивали мури замків, які окупанти зводили на українських кістках, вони пускали пагони в бетоні ізоляції та заборон, трощили кам'яні мури катівень, які зводили для найвідчайдушніших хранителів "коду" нації.





Саме тому так біснується сьогодні провладна челядь, вислужуючись перед Москвою та усвідомлюючи, що завдання тотальної духовної окупації України виконати їм не під силу. Табачнікі, Колєсніченкі, Бондаренки шкіряться зі злості та божеволіють від безсилля вигадуючи все нові й нові способи витруїти з української душі її етнічну сутність та вживити нам у вуста мову матюків, насилля й геноциду. (...)





http://blogs.pravda.com.ua/authors/miroshnychenko/4d6a2727a5c16/

КАТ 2011-02-27 / 08:56:00
Dr. Siegmund Freud,, 27.02.2011 08:54
Покажи своє лично мадяре! Ви недаєте нам Українцям жити на нашій землі Закарпаття,Ми не дамо Вам панувати на ній над Українцями!!А серед нашого народу вже виростають і Гонти,і Залізняки,І Довбуші,і Хмельницькі!!СКОРО НАСТАНЕ ЧАС РОЗПЛАТИ ЗА ВСЕ!!СЛАВА УКРАЇНІ!!

Dr. Siegmund Freud 2011-02-27 / 03:27:00

2 січовик, 26.02.2011 15:59

а) Persekutione - манія переслідування - параноя виражена в критичній формі.
"персекуцію українського духа" (с)

б) "Лекс Аппоніяна" (с) Не вірно. Про що мова? Що за закони? Якась дурниця.
Принаймі у Мукачеві працювала до літа 1946 року "Горожанка" і "Славянська гімназія", а також "Славянська гімназія" у Хусті. Славянські храми, з славянською літургією були всюди, де проживали словяни. У Мукачеві і сьогодні називають "Славянська церква".
Це все цілковий nonsens хворої голови.

с) "Я, син Твій, подаю скаргу перед Тобою на народ мадярів"

Ти, хворий сине звернись на цю інтернет- адресу: Dr. Siegmund Freud,
Berggasse 19, 1090 Wien/Відень, Austria/Австрія, цей лікар тобі допоможе, бо займається виключно з такими випадками, як ти. Да поможет тебе бедолашному Господь Бог уже наконец.

михайло 2011-02-26 / 16:22:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

січовик 2011-02-26 / 15:59:00
Обвинувачую Мадярщину"

"УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДЕ!

Я, син Твій, подаю скаргу перед Тобою на народ мадярів, -
який від віків веде боротьбу проти Твоєї свободи й самостійности, -
який віками нас душить. Мадяри протягом століть тримали над нами свої залізні руки, жили з нашого поту, це народ, якого кожна сторінка в історії Закарпаття, наші предки - діди і батьки, матері й діти, називають вбивцями духа і тіла тисячів і тисячів синів Закар­паття. Я один з тисячів тих, що в новій неволі після тюрми, кон­центраційного табору і поліцейського нагляду, стаю до нової бо­ротьби проти Мадярщини, в надії здобуття волі, і в ім'я замучених кладу скаргу на народ мадярів за всі побої, за рани і за кров, у вірі, що український народ заступиться за своїх синів.

Перед тобою. Український Народе, обвинувачую Мадярщину:
- за розбиття руського князівства наших предків Закарпаття і вбиття князя Лаборця,
- за поневолення українського народу Закарпаття,
- за закріпачення українського народу Закарпаття,
- за мучення українського народу Закарпаття на будовах замків, фортець, каштелів і латинських костелів,
- за продавання закарпатських кріпаків у неволю,
- за вигнання з міст Закарпаття українського населення,
- за ліквідацію руських церков у містах, за заборону руси­нам оселюватись у містах Закарпаття,
- за нищення й фальшування документів про Закарпаття,
- на насильне переводжування русинів на протестантизм і проголошення русинів протестантами,
- за ув'язнення єпископа Василя Тарасовича і вигнання його з його монастиря та за знущання над іншими мукачівськи­ми Єпископами,
- за недотримання пунктів договору про заключення Унії,
- за погірдливе відношення до мукачівських руських єпископів, за покладання їх суфраганами латинського єпископа,
- за заборону руським єпископам Закарпаття висвячувати руських священиків і будувати нові руські церкви,
- за побори десятини від русинів латинськими плебанами і протестантськими пасторами,
- за примушування русинів святкувати латинські свята,
- за забрання чудотворних руських ікон з Клокочова, Вовчі, Миколи і Павлова,
- за забрання Спішських руських парафій та парафій Липтова і їх златинизовання,
- за вигнання з руських сіл руських священиків і посадження туди латинських,
- за виготовлення плану цілковитої ліквідації руської Церк­ви на Закарпатті,
- за неохоту випустити з кріпацтва руських священиків навіть за викупне,
- за намагання зліквідувати руську богословську школу в Мукачеві,
- за погорджування руським священством і народом,
- за наганяння русинів у руські свята на роботу,
- за насилля над з'єдининими Мукачівськими єпископами зі сторони латинських ягерських єпископів,
- за висміювання руських богословів і їх віри і за перевод­жування їх на латинство,
- за роблення перешкод, щоби Апостольський Престол не канонізував Мукачівську єпархію, заборону засновувати руські школи по селах,
- за змадяризовання Потисся й Залісся,
- за матеріальне нищення русинів визискуванням магната­ми, латинянами, протестантами, війнами, розбоями,
- за ставлення перешкод у засновуванні Кошицького, а потім Пряшівського вікаріяту й єпископства,
- за поступову ліквідацію руських шкіл, за мадяризацію русь­ких шкіл,
- за закриття Літературної Спілки Пряшівської й заборону видавати руські книжки для народу,
- за арештування й биття Олександра Духновича та пере­слідування інших священиків,
- за поставлення Олександра Духновича під поліцейсь­кий нагляд,
- за атентат на життя Олександра Духновича, за стріляння на Адольфа Добрянського в мадярському пар­ламенті,
- за стріляння на Адольфа Добрянського на вулиці Пешту, за атентат на Адольфа Добрянського в Ужгороді,
- за відмовлення допомоги руському населенню в роках го­лоднеч,
- за перекладування руської інтелігенції з Закарпаття в гли­бину Мадярщини,
- за назначування єпископами Закарпаття мадярофілів і ма­дярів,
- за насильне впровадження в богослуження руської греко-католицької Церкви мадярської мови, за видання мадяризаційних законів,
- за нелегальну мадяризацію,
- за витворення групи ренегатів з метою ведення пропаган­ди мадяризації,
- за настрашування свідомих русинів жандармами, робленням обшуків, переслідуванням за передплату чи читання руських газет,
- за будовання на руських селах мадярських латинських і ре­форматських костелів з метою мадяризації русинів,
- за нагінку на Володимира Гнатюка й запричинення йому важкої хвороби,
- за ожебрачення Закарпаття так, що стотисячі русинів За­карпаття були примушені іти в еміграцію в чужину,
- за святкування мадярами Міленніума - тисячоліття ювілею поневолення закарпатських українців,
- за ліквідацію всіх проявів руського культурного життя,
- за посилання між русинів до США мадярофільських агентів для пропагації між русинами - переселенцями в США мадярофільства,
- за планову мадяризацію греко-католицької Церкви Закар­паття, за введення мадярської мови до руських церков Потисся проти волі вірників,
- за забрання з руських церков і парафій в Потиссі руських і церковнослов'янських книг,
- за фальшування виборів до парламенту і за побої та вбиття багатьох русинів під час виборів,
- за насилля над Товариством св. Василія Великого в Ужго­роді, за поставлення його під поліцейський нагляд і за по­стійну присутність поліцайта на засіданнях Товариства,
- за переслідування, мучення і ув'язнення мужчин і жінок, які під титулом повороту до православ'я поставились проти мадяризації церкви й школи на Закарпатті, і за їх несоромне відсудження на роки в'язниці,
- за заборону азбуки і введення мадярських букв до богослу­жебних книг руської Церкви,
- за мадяризацію назв сіл, гір, рік, хотарів, щоби так закрити первісні руські назви,
- за введення в першій світовій війні латинського календаря з метою мадяризації,
- за поставлення проти автономії греко-католицької Церкви Закарпаття,
- за повішення й розстріли соток закарпатських українців під час першої Світової війни,
- за вічну боротьбу проти української самостійности й вічне прагнення уярмити закарпатських українців,
- за фальшування історії,
- за вічне спільництво з ворогами українського народу в бо­ротьбі проти українського руху боротьби за самостійність,
- за витиснення українського народу з низин, із споконвіч­ної його землі в гори,
- за кроваве здавлення кожноразової спроби нашого народу визволитися з мадярського ярма,
- за постійне фальшування статистики про число українців на Закарпатських землях,
- за колонізацію Закарпаття німцями й мадярами,
- за планове тримання народу Закарпаття в неграмот­ності,
- за насильну мадяризацію прізвищ,
- за ліквідацію всіх культурних українських організацій і ус­танов,
- за економічне нищення українського народу,
- за віддання нашого народу на сваволю й повне визискуван­ня жидам, які зробили його вічним довжником і підданим,
- за повсякчасне неузнавання природних прав нашого народу,
- за утримування постійної нужди на Закарпатті,
- за неузнавання української національности й надання на­родові поневолюючої назви: "мадярський рутен, мадярсь­кий русин, мадярський греко-католик, мадяр греко-католицького обряду тощо",
- за вічне прагнення до мадярсько-польської спільної границі коштом поневолення українського народу Закарпаття,
- за персекуцію українського духа й національности в інте­лігенції й народі Закарпаття,
- за Лекс Аппоніяна, яким заперто всі українські школи За­карпаття, навіть і релігію заборонено вчити по-українськи й примушувано дітей молитись по-мадярськи,
- за закривання пропагандою перед світом своїх злочинів на українському народі Закарпаття,
- за спробу знову обманути закарпатських українців після програної першої Світової війни різними обіцянками, вирахованими на обман,
- за утримування на Закарпатті в роках 1919-39 плачених агентів Бродія, Фенцика і інших з завданням туманити на­род, розбити його на москвофілів і "тутешняків" та ніяк не допустити до українського національного освідомлення закарпатців,
- за фальшиву пропаганду, поширювану в світі про Карпатсь­ку Україну,
- за висилання в роках 1938-39 на Карпатську Україну теро­ристів,
- за насильне відобрання у 1938 році південних частин За­карпаття з Ужгородом, Мукачевим і Береговим,
- за окупацію Карпатської України, розбиття самостійної, не­залежної держави закарпатських українців у 1939 році й нове поневолення народу,
- за розстріли полонених оборонців волі Карпатської Украї­ни, ограбування трупів полеглих, за вбивання свідомих ук­раїнських інтелігентів і селян, за ув'язнення тисячів,
- за переміни шкіл на тюрми, за побої, за відвезення ув'язне­них в концентраційний табір,
- за насильну експортацію з Хуста єпископа Діонизія Нярадія, та насильне вивезення з Закарпаття оо. Василіян,
- за закриття українських гімназій, горожанських шкіл, тор­говельної академії й народних шкіл, за перемінення їх на мадярські,
- за палення українських книг з бібліотек Закарпаття,
- за матеріальну експлуатацію Закарпаття протягом років оку­пації, за причинення шкоди Закарпаттю в висоті понад три і півміліарда долярів,
- за персекуцію населення в роках окупації перекладуванням інтелігенції в глибину Мадярщини, за ув'язнення, му­чення у в'язницях, розстріли й вішання,
- за знищення пам'ятників карпатоукраїнських будителів Митрака і Добрянського в Мукачеві і Ужгороді,
- за план виселити закарпатських українців із Закарпаття.

Народе мій!

Це уведені лише найголовніші точки обвинувачення. Мадярів обвинувачує кожна сторінка нашої історії, тому, -
суди їх у своїй справедливості,
суди їх у своїй величі, як вільний і самостійний народ, народ з великою історією боротьби за свободу й самостійність,
суди їх гідно великих вчинків твоїх великих синів,
суди їх твердо й по-лицарськи, -
й відплати їм за все, що настраждали Твої сини й дочки, за час довгих
віків поневолення, - відплати їм і за побої, і за рани, і за кров!"

горець 2011-02-25 / 19:05:00
Слава Україні! - Героям Слава!

українець 2011-02-25 / 06:58:00
НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНІЙ БОРОТЬБІ АБО ВИГРАЮТЬ ВСІ, АБО ПРОГРАЮТЬ – ТЕЖ ВСІ!
ВОНИ – НЕ ДАЮТЬ НАМ ЖИТИ, МИ – НЕ ДАМО ЇМ ПАНУВАТИ!
СЛАВА УКРАЇНІ!

дапашліви 2011-02-24 / 17:53:00
коментатору:

Обіжавуться обично неповноцінні, ті ко не годен, неваловшен ся даяк зрелізовати як челядник. Я, діковати Богу, обіжатися не маву ани на кого, а ни на што. Усякі "...зації" од тому нич ни мавуть - то всього лем політика, а люд врокаши і кожен челядник по окремо є тим з якого коріння уйшов, чию памнять сокотить і за кого ся рахує перед самим собов.

Та й чому иппен на "мадяризацію"? Хочете вповісти ош за совітів боло май ліпше? Авадь типир при украйнцьох, ци май точно - псевдоукрайнцьох? Ушиткі вті "...зації" усе боли єднакі, у суті своїв мали оту бацілу навиличності, котру хотіли наверичи поверх корінному людови. Айбо так і не урузуміли, ош рано ци пізно вшитко поверхноє на земли сходить, і навиличність иппен так, а коріння ся впстає. Мій люд тото знає споконвіків. Од того й впстаєся самим собов, яка бо "...зація" із-за Карпат не прийшла. Коли иппеен такоє урузуміння прийде і од инакому другому народови - тоди не буде ани епатажних памнятників, ани дикунський пудпальовачів, ани инакої немзи межи людьми.
Но а межи дикунами спокуйна нигда не боло і не буде -) Як кажуть - "горбатого лем могила справить"

комментатор 2011-02-24 / 17:26:00
дапашліви, 24.02.2011 17:08
коментатору:
Ну, это Вы уже "лишку хватили". Кто в Венгрии сомневается в автохтонности русинов? Побойтесь Бога. Обижаетесь на "мадяризацию" периода Австро-Венгрии, понимаю, но давайте согласимся, что не зная ЕВРОПЕЙСКИХ языков стать "паном" было невозможно, а то что и тогда русины становились "мадяронами", так то же и сейчас, посмотрите вокруг, кто "зацепился" в ЕС смотрят на сородичей "как с коня воня". Или я не прав?

дапашліви 2011-02-24 / 17:08:00
коментатору:

Н-да. Нич так і не урузуміли. "Добровольноє обєдінєніє", "сістєма протівовєсов", "учьот інтірєсов"...

Паранні слова з претензійов на розумність. Айбо не бульш як вершочок з айсберга...

Форпост, кажете? Но тадь ай, ми туй боли ДО вас, боли з вами, исьме типир і будеме йщи й пусля вас. Накладитие ви на горі каміння ци йзясь даякоє потя закопаєте то єнно. Мій люд, хвала Богу, не має болячки "велічія", иппен так як ниє у ньому баціли змагання за май правильноє урузуміння світу. Майжек за вто Творець дав нам і сили, і щастя боти самими собов на своїв зимли. І тко би при сьому як голосно не репетовав про свою ісключітєльность, нам на нашів зимли тото май бульш на когутячоє скакання упузірує. Кілько таких не боло, як голосно не репетовали, як ся не пучили, а люд наш туй бов, туйки є і туйки буде...

Вчіть історію, што я можу йщи вам пожелати -)

комментатор 2011-02-24 / 16:51:00
дапашліви, 24.02.2011 16:36
коментатору:
Много слов, а смысла нет. ЕС, в отличии от СССР - ДОБРОВОЛЬНОЕ объединение государств. Действует четкая система "противовесов", учета интересов ВСЕХ. Да, это не идеальная система, а ВЫ знаете идеальную? Не хотите быть "форпостом" ЕС на Востоке, так не надо, оставайтесь "ВОСТОКОМ" и пускай ВАШИ гробы /ПРОСТИ ГОСПОДИ/ возят из Масквы или Киева, а то и чечни. Я уж лучше бы предпочел на Верецком перевале "горой" стоять на пути Азиатов, хоть какая-то "родная" молодиця, если что "всплакнет", а не кацапка, хохлушка или монголка.

комментатор 2011-02-24 / 16:37:00
Кстати, Миклош Хорти, тоже "поплатился" за свою "дружбу" с Гитлером, был насильственно отстранен от власти, но нет в Венгрии памятников "герою" и муссолини гитлер "наказал", и Тиссо туда же, но не антифашисты же они, не будем же мы Сталина называть антикоммунистом, за то, что "сотоварищи" развенчали на 20 партсъезде "его подвиги".

дапашліви 2011-02-24 / 16:36:00
коментатору:

Но, "что ми знаєм о культурной Європє" залежить иппен од того ко як вколований. Дако, як Степан з "великої угорсчини" наприклад, і попиля школа не ходив, а дако не лем середню і не лем єдну школу за пличами має. Такшто вашоє "...очень мало, все больше мифы, легенды да "сказки от политиканов" лишіть ліпше при свому рівньови школованости.

Типир од русинам. Кіть ись те зачали казати за "соврємєную" Європу, то варта бо знати, ош у тів Європі днись і мадяри "нікто", і чехи, словаки, поляки, румуни і т.д. Бо культурна ай цівілізована Європа, од котруй ви так ся любили би примазати, иппен так потиха ненавидить ушитку вту "буферну зону" мижи собов і гет диким мацкальом, як і ваш нарід потиха й німо у собі ненавидить кріний люд Руси, од котрого го ся не годен здихати бульш ги тисячу років. Айбо мусить Європа на то заперчи очі, бо розуміє, ош раче поступитися малим, ги коли стратити май бульш цінноє. Иппен зато й вернула на місто шіковно вту "буферну зону", котру йщи Сталін собі вчинив пусля гітлера. Днись, правда она служить прикритьом у зворотному напрямку, айбо суті свої од того не поміняла. Так што не зря я тому туманови Степану нагаднуву каждий раз (а типир виджьу ош і вам ся прийде) ош обо добре помірковав ци варта нагло у очи скакати коли життя твоє межи двох світів затиснутоє?
Ваші кугутячі скаканя з биттям у груди про якісь там цидулки, ЄС і культуру - тото хіба дітьом забавка. Треба боти гет сліпим, глухим ай фест туманом, обо не розуміти - у час коли невалошних (хоть як бо ми не боло шкода, йбо правду не спрячеш) до собственуй держави украйнських ура-патріотів потихи подминавуть пуд себе промацкальські сили, ви - "велика угорсчина", а по факту буферна зона типиришнюй справжнюй Європи, перебачте на слові, перші по писку будете биті промацкальськов "вєлікодєржавною" чіжмов. Иппен так ги колись у 56-му, як бо тото мерзко не впозіровало. Бо одколи сь те перейшли верецький перевал і май пуслідними з європейських народув стались туй жити - одтоди сь те стали для всій Європи "крайньими" у очереди до цівілізації. Хуже з того, што за тим крайом (за Карпатами) фурт жила друга цівілізація, йбо йщи май страшно, ош за нив (за Дніпром) фурт боло збіглоє племня Великого дикого поля ай безпросвітної хащи.

Кіть позволять вам вшколовання, можете мене поправити. Аргументовано. А заєдно й спамнятати й задуматися - чом май великі людські катастрофи фурт авадь из вас начиналися, авадь просто без вас не обходилися? А ни у 14-му, а ни у 30-х, а ни у 45-му? І мацкальськов чіжмов по писку ви, у буфернів евро-совітсків зоні, тоже май перші дустали...

На мою душу - написавим вто вам не на то, обо вас мириговати. Нигда м нич не мав, а не хочу мати протів мадярського народу. Миригувуть ня лем зомбовані й тимні "великі угорсчі", иппен так ги такі самі галіцаї, вадь мацкалі. Шкода ми просто, ош у масі своїв непіллий мадярський люд затлумлений казками про якусь европейську ісключітєльность ай міфічну велич, не видить як потихи стає бавков у руках ЄСівців...

Будьте здорові ай майте сили боти за ся і народом і людьми з великої букви, а не ідеологійов про великі букви -)

НОВИНИ: Політика

14:39
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 13
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини