Ужгородський футбол: хороша гра при поганих умовах

На минулому тижні відбулися пропущені матчі першого туру зимової першості міста Ужгород із футболу. Ігри проходять на хорошому рівні.

Ужгородський футбол: хороша гра при поганих умовах

Майже в кожній команді є гравці доволі високого рівня. У місті починає проявлятися спортивна зацікавленість до ходу першості. На стадіонах почали з'являтися уболівальники. Одним словом, після кількарічного летаргійного сну футбол міста починає приходити до тями. Виявилося, що місто має доволі непоганих організаторів футбольної справи. Валерій Вудмаска, Іван Шанта, Василь Кузьо, Василь Орос, Ігор Гарлач-молодший, Антон Предчук, Степан Сура, Вадим Голянич, Василь Цірик та ін., як показав час, уміють не тільки зібрати команду, провести тренувальний процес, але проявляють чудові організаторські здібності, що обов'язково піде на користь футболу міста. Найголовніше, що запрацювала федерація футболу міста. Якщо зимова першість збирає вже 8 команд і в місті створено команду обласного рівня, це свідчить про те, що футбол у місті реанімовано. Будемо сподіватися, що футбольна громадськість міста, представники влади, фахівці зроблять все для того, щоб федерація футболу Ужгорода вийшла на провідні позиції в області, як це було колись. У всякому разі сьогодні для цього є багато чинників.

У середу на стадіоні "Автомобіліст" відбувся перший із двох пропущених матчів зимової першості. Вихованці СДЮШОР-95 зустрілися з ФК "Епіцентр". Скоріше за все, футболісти одного з найбільших супермаркетів будматеріалів України недооцінили молодих футболістів. У всякому разі, ФК "Епіцентр" – це мобільна і бойова команда, а в цьому матчі саме цих якостей їм не вистачало. У середині тайму Дмитро Шевченко вивів свою команду вперед, після чого епіцентрівці подумали, що справу зроблено і майже зупинилися. Сдюшорівці, які чудово підготовлені фізично, додали у швидкості, й ФК "Епіцентр" практично розсипався. На 30 хв. Ігор Кузнецов, на 47 – Чобо Кемінь (це вже другий гол у першості молодого талановитого півзахисника СДЮШОР-95), а на 60 хв. Віктор Сіка довели свою перевагу до 3:1. В останні 10 хв. епіцентрівці намагалися перехопити ініціативу, але їм вдалося тільки зменшити розрив. На 66 хв. Віталій Лимчишин скоротив відставання до мінімуму. До речі, СДЮШОР-95 – учасник ДЮФЛ України у вищій лізі, і матчі зимової першості з дорослими командами для 15-річних юнаків – чудова школа. У таких матчах формується характер, проявляються лідерські якості, покращується фізична та тактична готовність молодих гравців.

У суботу відбувся другий пропущений матч між командами СКМЗ та ДЮСШ №1. Присутні були приємно здивовані якістю гри 14-річних юнаків. Півтора тайму вони на рівних грали з досвідченими футболістами. Цілих 55 хв. (на зимовій першості команди грають 2 тайми по 35 хв.) команда Ігоря Гарлача-молодшого не тільки стримувала натиск на свої ворота, але й створила кілька моментів для взяття воріт суперника. Особливо запам'яталися два виходи до воріт СКМЗ швидкого нападника Олега Квича. Відсутність досвіду Василя Галагурича (який з близької відстані пробив прямо в руки воротарю) не дозволила засмутити голкіпера СКМЗ (Спортклуб міліції Закарпаття) Юрія Кашку. Моменти, щоб відкрити рахунок, були і в СКМЗ. Особливо це стосувалося Богдана Степанова, якому ніяк не вдавалося привести до гармонії свою швидкість і техніку.

У середині другого тайму молоді гравці підсіли фізично, і Богдан Степанов на 48 хв. та Сергій Боркасій на 55 хв. зуміли провести два м'ячі у ворота ДЮСШ №1. У команді спортклубу слід відмітити гру Євгена Ференцика, Сергія Боркасія, Ярослава Бренька, Євгена Стерча, Богдана Степанова та голкіпера Юрія Кашки, який принаймні тричі врятував свою команду від голу. У юних футболістів сподобалася гра центральних захисників Миколи Роботишина та Дмитра Довганича, форварда Олега Квича. Непогане враження залишила гра Василя Галагурича. Можливо, гра могла скластися по-іншому, були нарікання на якість футбольного поля, але взимку всі поля однакові. Турбує тільки стан самого стадіону "Автомобіліст". Із колись процвітаючого спортивного об'єкту він скотився до занедбаного. Все навколо поламане, захаращене. Тепло у роздягальнях не забезпечується, воду гарячу не подають. (Економлять на своїх же дітях). Міській владі час спитати у керівництва ДЮСШ №1 про їх спроможність утримувати цей стадіон або принаймні навести елементарний порядок

15 лютого 2011р.

Теги: футбол, гра, стадіон, "Автомобіліст"

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини