Закарпатців закликають донести до єврочиновників свою думку про потребу скасування віз

Досягнення свободи пересування у взаєминах з країнами-членами ЄС - питання, що турбує українських громадян чи не найбільше з усіх питань, що стоять на порядку денному Україна-ЄС, оскільки свобода пересування є однією з практичних і нагальних потреб сучасної людини.

Закарпатців закликають донести до єврочиновників свою думку про потребу скасування віз

Наразі українська влада виконує завдання та "технічні" критерії Плану дій з лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, однак важливою є також і участь громадянського суспільства, його вмотивованість та чітке уявлення шляху набуття безвізового режиму.

Запровадження безвізового режиму – це не лише чітке виконання встановлених критеріїв, але і серйозна робота з громадського лобіювання, що з боку суспільства може проявлятись і в нагадуванні відповідним інституціям ЄС про те, з якими штучними бар'єрами зіштовхуються українці та які переваги зможуть отримати, як українці, так і громадяни ЄС від скасування візового режиму в усій Європі.

Саме тому Міжнародні громадська ініціатива "Європа без бар'єрів" (Київ-Брюсель-Варшава-Одеса-Харків-Донецьк-Луцьк-Львів-Ужгород), до складу якої входить Центр стратегічного партнерства та Регіональна філія Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді, підтримує ініціативу польського депутата Європейського парламенту пана Павла Залєвські, який закликає пересічних українців донести свою думку до єврочиновників про європейські перспективи України.

Наразі відносини між Україною та ЄС відбуваються, передусім, на рівні політиків. Ідея представника Європарламенту від Республіки Польща полягає в тому, щоб про важливі для українців справи євросоюзним політикам сказали самі пересічні українці. Звичайні люди мають сказати керівництву ЄС, чому потрібно лібералізувати візовий режим між ЄС та Україною, а згодом взагалі його скасувати.

"Європа без бар'єрів" звертається до закарпатців, які на собі гостро відчувають візові бар'єри (студентство, молодь, представники бізнесу, журналісти, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, пересічні громадяни тощо), висловити свою думку і відповісти на запитання "Як зміниться Ваше життя, якщо буде відмінено візовий режим з ЄС для українців?".

Ваші думки у формі коротких коментарів, дискусійних листів, нарисів надсилайте на адресу uf.niss@gmail.com до 20 лютого ц.р., після чого вони будуть проаналізовані "Європою без бар'єрів" та донесені до депутатів Європарламенту та інших структур ЄС, а також поширені засобами мас-медіа.

Враховуючи конструктивний підхід офіційної Варшави та загалом польського суспільства до зближення з Україною, зокрема через візову лібералізацію, вважаємо дану ініціативу початком руху європейських політиків за скасування віз для українців у відносинах з ЄС.

Наразі в ЄС головує Угорщина, а в другій половині цього року головуватиме Польща. "Європа без бар'єрів" також звертається до депутатів Європейського парламенту від Угорщини, Словаччини, Чехії підтримати та приєднатися до ініціативи представника Польщі і виробити спільну позицію країн Вишеградської четвірки в цьому питанні в ЄС.

Світлана Мітряєва, Президент Центру стратегічного партнерства

09 лютого 2011р.

Теги: віза, європейський, безвізовий

Коментарі

Віка 2011-02-23 / 19:05:00
Я вважаю, що скасування візового режиму дась більше можливостей для молоді, адже будем дивитись правді у вічі, що в Україні майбутньго нема, навіть якщо і можна отримати хорошу освіту то працевлаштуватися по професії просто НЕможливо. А за кордоном наших спеціалістів цінують! І безвізовий режим дасть можливість реалізувати себе! Не говорячи про те щоб просто елементарно побачити сусідні держави! Ми в Україні як в акваріумі......нате дивіться( через телевізор, книги, фото), але ногою ні-ні...

Даньо 2011-02-23 / 19:01:00
Я ПРОТИ!!!! Про які дружні зв"язки між нашими державами можна говорити взагалі,коли такі прості, на перший погляд речі,за останній час зробити стало зовсім не можливим???
Знайомі розповідають, що хочуть навідати близьких родичів, але візу роблять дуже довго,та ще й до того всього проблематично)))...А якщо когось із родичів зненацька застигне смерть...... Що тоді????
Нехай влада зміцнює силу кордонів,адже з сучасною технікою це реально,але чому від цього повинна страждати чесна частина населення?

Русин 2011-02-21 / 22:41:00
Честовані колеги!
Нащо задарь ціпом молотити.
У першу чергу станьме людьми:
перестаньме голосувати за 150-300 грн.
перестаньме брати підношення і совати подібне лікарю, вчителю, викладачу чи чиновнику.
Сформуймо відповідальну владу на всіх рівнях.
перестаньме бути бичом для Європи: возити "чорних", сигарети, спирт, бензин і т.д. Поставляти кілерів, проституток, бидло-чорноробочих. Станьме накінець ХРИСТИЯНАМИ. І буде нам щастя у виді безвізового режиму.
А так фіга з боксом.

Марина 2011-02-21 / 18:03:00
Чи потрібно скасовувати візу? Це актуальне питання на сьогодення. На мою думку скасовування візи має як позитивну так і негативну сторони. Правду кажучи про негативну сторону - то звісно, сам процес подавання документів на візу дуже довгий. А шо головне, людина не впевнена на 100 відсотків, що вона отримає візу з терміном яким бажає. Скажу ще те, що люди, які працюють в консульстві втратаь місце роботи. Мене обурує той факт, що для громадяни ЄС діє безвізовий режим вї'зду в Україну, а українцям без візи в'їзд в країни ЄС неможливий. Проте ми всі люди і маємо рівні права.

Дзвінка 2011-02-14 / 17:16:00
Ну по-перше, ніколи в житті я не отримувала задоволення від процедури подання документів на візу. Вже від самого початку збирання всілякої макулатури мене нудить, тому що вже з того ж самого початку я відчуваю свою меншовартість... Я не можу зрозуміти, чому мені не довіряють?! Виникає таке враження, що незабаром потрібно буде нести підтвердження того, що я ЛЮДИНА! ЦЕ СТРАШЕННО ОБУРЮЄ!
По-друге, у мене є брат, а у нього мрія - він хоче стати футболістом. Людина старається здійснити свою мрію (як би наївно це не звучало) і у неї це ніби виходить: його запрошують у Німеччину грати у футбольній команді, він досягає успіху і ... МУСИТЬ повертатись додому, тому що ... У НЬОГО ЗАКІНЧУЄТЬСЯ ТЕРМІН ДІЇ ВІЗИ, а отже й мрії... Проте серйозних ділових людей мало цікавить, яка причина того, що він їде, головне, що їде і більше їм не буде потрібний, тому що є багато інших талановитих людей, які сумлінно працюватимуть і нікуди не їздитимуть. ЦЕ ВИКЛИКАЄ РОЗПАЧ!
По-третє, як мені відомо ЄС позиціонуює себе як демократичне утворення, де проживають освічені і толерантні люди. Та попри це, усі процедури подачі документів на отримання візи, переходу кордону з мінімальним двогодинним очікуванням, я вважаю ПРИНИЖЕННЯМ громадян інших країн не членів ЄС! Хіба так має поводитися той, хто (вважа)є (себе) мудрішим?!

pfr 2011-02-10 / 00:59:00
не треба скасовувати візи. і з візами нашого бидла туди понаїхало стільки, тільки сором розводять. Їм треба навести порядок і прозорість у видачі віз, і все. А нашим - менше обманювати. Хоча наші люди не знають, як це робиться - не обманювати, не брехати і не пхати хабаря.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини