У чемпіонаті Закарпаття з греко-римської боротьби перемогли тячівці

Тячівці всіх поклали на лопатки Наприкінці січня у Виноградові відбувся чемпіонат області з греко-римської боротьби серед молодших юнаків, яким у цьому році виповниться 13-15 років. Юні спортсмени змагалися в 11 вагових категоріях.

У чемпіонаті Закарпаття з греко-римської боротьби перемогли тячівці

Радує те, що участь у змаганнях взяли 7 команд міст і районів області, що свідчить про значну популяризацію цього виду спорту в області.

У ваговій категорії до 32 кг основна боротьба за медалі велася між представниками Берегівського району Віктором Розщинцем і Ріхардом Нодьом, Іваном Боршошом з Виноградова та тячівцем Габріелом Мейсарошом. У підсумку на вищий щабель п'єдесталу пошани зійшов Мейсарош, який по черзі переміг Михайла Цибульського з Хустщини, Ріхарда Нодя з Берегівщини й у фінальному поєдинку зустрівся з сильним представником Виноградівщини Іваном Бошошом. Виноградівець до фіналу переміг тячівця Сергія Плиску та представника Берегівщини Віктора Розщинця. У фіналі Габріель переміг свого суперника з перевагою в 4 бали.

У наступній категорії 32 кг за медалі боролися 9 учасників. Найбільш представницькою була участь спортсменів Мукачівського р-ну – 4 борці. Правда, майже всі вони були значно молодшими від своїх суперників і в підсумку скласти конкуренцію лідерам не змогли. А за перемогу тут боролися Олександр Віраг із Виноградова, тячівець Іван Кустрьо, його земляк Володимир Гусар та ще один представник Виноградівщини Степан Бучела. Гусар по черзі переміг Вірага, Балогу й вийшов до фіналу. Бучела здолав опір Кустря і Степи з Тячева і теж досяг фіналу. Поєдинок був напруженим, але перевага виноградівця в технічному плані зіграла основну роль. У підсумку – 10:5 на користь Степана Бучели.

У категорії до 35 кг на татамі вийшло 14 борців. Половину всіх учасників склали представники Тячівщини, була представлена Берегівщина, але не було жодного ужгородця. У цій категорії на медалі претендувало принаймні 5 спортсменів. Це, в першу чергу, тячівці Михайло Савчук та Іван Церкуник, представники Берегівського р-ну Іван Маргітич та Крістіан Маргітич і представники Мукачівського р-ну Владислав Мотринець і Ярослав Пекар. Без жодної поразки дистанцію пройшли тячівці Савчук і Церкуник.

У фіналі перевага Михайла була досить відчутною, 13:1. Третє місце розділили берегівчани Маргітич і представник Мукачівщини Пекар.

У ваговій категорії до 38 кг змагалося 9 спортсменів. У цій категорії більшість атлетів мали 11-12 років, але це аж ніяк не зменшило напругу боротьби. Михайло Мазур, Тимур Маринець, Юрій Гегедюш із Тячева задали тон у змаганнях. До них приєдналися Іван Визничканич із Виноградова та борці Мукачівщини Левенте Гей і Роберт Ракоші. До фіналу вийшли Гегедюш і Визичканич. Якщо тячівцю перемоги давалися легко, то виноградівець більше вигравав за рахунок бійцівських якостей. У фіналі перемога Гегедюша була переконливою. Загалом, більшість учасників у цій ваговій категорії підготовлені досить непогано. Із часом із них можуть вирости спортсмени доволі високого класу.

Хороша група борців зібралася в категорії до 42 кг. За медалі боролися 14 спортсменів. Принаймні 5-6 борців були близькими до того, щоб зійти на п'єдестал пошани. Приємне враження залишили ужгородець Олександр Іляш та тячівець Роман Кучера. Не дивлячись на опір Богдана Скупецького, Івана Думнича з Тячівщини та Влада Данканича й Ген-ріха Данашовського з Мукачівщини, Олександр і Роман зуміли впоратися з хвилюванням і вийти до фіналу. У вирішальному поєдинку Ілляш знайшов шлях до перемоги, тож нагородою для ужгородця стала золота медаль.

У ваговій категорії до 47 кг 16 борців вийшло на килим. Спортсмен із Мукачівського р-ну Сергій Лилик упевнено провів усі свої поєдинки. У фіналі йому протистояв представник Тячева Богдан Кавернюк, який з легкістю здолав своїх суперників і його шанси на золото розглядалися як такі, що мають під собою достатньо підстав. Та все ж у напруженій боротьбі Сергій довів свою перевагу, хоч Богдан і боровся з великим бажанням.

Найбільше атлетів зібрала вагова категорія до 53 кг – 21 спортсмен. Не дивлячись на широке представництво тячівців, у цій ваговій категорії переміг представник Мукачівського р-ну Павло Молнар. Тячівці Юрій Крайниковський, В'ячеслав Михальчук та Олександр Белоцький поділили срібло й бронзу. За крок до медалей зупинилися представник Берегівщини Андрій Шебештин та тячівець Валерій Оліферов.

У категорії до 59 кг за медалі змагалися 13 спортсменів. Основна боротьба за нагороди велася між борцями Тячівського, Мукачівського та Виноградівського районів. Усі свої поєдинки без поразок пройшли тячівець Іван Борка та борець із Мукачівщини Михайло Мандзюк. Михайло виявився краще підготовленим, і золота медаль отримала прописку на Мукачівщині. Бронзові нагороди в перспективних ужгородця Олександра Митровки та ще одного представника Мукачівського р-ну Антона Басараба. На замітку тренерів потрапили також мукачівець Владислав Орбан та виноградівець Едуард Чигор.

У більш важкій ваговій категорії до 66 кг не було рівних ще одному представнику Мукачівщини Олександру Олашину, який у боротьбі за медаль найвищого ґатунку переміг виноградівця Михайла Магочі 3:1. Бронзу здобули тячівець Михайло Щербан.

Ще одна бронзова нагорода залишилася не розіграною у ваговій категорії до 73 кг. Тут на килим вийшло всього троє спортсменів. Ужгородець Крістіан Кривка, якому всього 11 років, по черзі переміг тячівця Еріка Боло та представника Берегівщини Андрія Шимона, виборовши золоту нагороду. Срібло повіз додому тячівець, а бронзу – берегівчанин.

У найпрестижнішій категорії 85 кг і більше доволі неочікувано перемогу здобув представник Берегівщини Антон Мельничок. Дванадцятирічний богатир доволі легко здолав борця з Хустщини Михайла Дубровського, а ось із своїм земляком Павлом Комаром йому прийшлося пововтузитися. Гідний опір Антону чинив і Василь Мущинка з Мукачівського й Ілля Довжан із Виноградівського р-нів. Чотири перемоги дозволили берегівчанину посісти перше місце. Срібло у Василя Мущинки, а бронза в Павла Комара.

Чемпіонат області серед юнаків засвідчив, цей вид спорту найкраще розвинутий у Мукачівському, Тячівському та Виноградівському районах. Підтягується Ужгород, але тут не видно системного підходу до роботи з молодими спортсменами, що не дає можливості втрутитися в боротьбу за нагороди в командному заліку. Приємно здивували спортсмени Берегівського району, які посіли четверте місце, відставши від виноградівців усього на 11 очок.

Переможцями у командному заліку стали спортсмени Тячівського району, які зуміли набрати 170 очок. Другими фінішували борці Мукачівського р-ну. Шосте-сьоме місця розділили команди Хустського р-ну й міста Берегова. Хай у них сьогодні нема гучних перемог, але будемо сподіватися, що з часом вони втрутяться у розподіл місць в обласному чемпіонаті.

 
 

09 лютого 2011р.

Теги: греко-римська боротьба, змагання, спорт

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини