У Мукачеві презентували поетичну збірку Володимира Маслова

Збірку поезій „Мысли души”, яку Володимир Маслов подарував мені після останнього засідання міського літературного об’єднання „Рідне слово”, я прочитав за одним присідом: вірші дуже сподобались! Слова точні, нема нічого зайвого, легко читається, в оригінальних словосполученнях народжуються цікаві образи, вірші глибоко емоційні, емоції достовірні... Я би міг і продовжити аналіз – але ж шановний читач хай ознайомиться з поезією Маслова сам!

У Мукачеві презентували поетичну збірку Володимира Маслова

Мене зацікавив автор збірки: людина спокійно-оптимістична, вихована, без галасливої метушні. Всі ми народжуємось тільки людьми – всім іншим стаємо. Володимир Маслов закінчив з відзнакою лісотехнічну академію в Санкт-Петербурзі і став інженером-технологом. Крім того він поет і бард. А всі передумови для досягнення цих результатів у нього були. По-перше, генетичні. Батько – кандидат хімічних наук. Займався науковою роботою у галузі целюлози і картону, очолював науково-дослідну лабораторію при УкрНИИБ. Мати теж працювала там лаборантом. Батько був людиною неординарною і цікавою: полюбляв співати і мав гарний баритональний тенор, досить добре розумівся на поезії і прищепив Володі любов до слова. По-друге, батьки завжди цікавились інтересами і здібностями сина, звертали належну увагу на його всебічний розвиток. Але в жодному разі не диктували йому, що і як він повинен робити. Кожна людина народилася на світ пройти свій власний шлях і, звичайно, має це зробити сама. Тому і Володимир дотримується такої позиції у вихованні своєї доньки.

Він був активною дитиною, займався легкою атлетикою і велоспортом, грав на гітарі і декламував, брав участь у шкільних поетичних вечорах. До речі, все це аж ніяк не заважало одне одному, а радше доповнювало. Перший свій віршик написав у третьому класі та отримав рецензію від батька, який свого часу теж писав вірші, але, на жаль, жоден з них не зберігся. Вперше взяв гітару до рук у восьмому класі, коли був у піонерському таборі: перші симпатії, бажання справити враження, романтика... Намагаючись відтворити улюблені пісні з друкованих видань, зіткнувся з акордами, яких не знав. Отримав в подарунок самовчитель на шестиструнній гітарі, з якого і почалося знайомство з нотною грамотою.

Кожному з нас надано певний талант або таланти. Тільки треба вміти їх виявити і втілити в життя для блага свого та оточуючих. Надано певний шанс, який потрібно використати.

– Володимире! Писати вірші для тебе – легке хоббі чи наполеглива праця?

– Сказати, що воно легке чи важке я не можу. Це хобі – радше духовна потреба, багатогранна і цікава, що дає можливість донести до людей свій погляд на життя і на світ.

– Пророкують, що традиційна книга зникне на догоду електронному письму. Твоя думка з цього приводу.

– Я гадаю, що ні. Гарно оформлена ілюстрована книжка – це, насамперед, улюблена річ, яку можна відчути на дотик, яка несе в собі позитивну енергетику, пов'язану з нашими емоціями. Тому, коли в житті буває не все гладко, ця книжка повертає нам душевну рівновагу. На жаль, електронні видання не мають такої характерної риси.

У кожної людини стільки свят, скільки вона собі побажає. Кожен завершений вірш – це невелике свято, невелика перемога. Але не потрібно її, перемогу, квапити. Потрібно на неї працювати.

Минулої суботи в читальній залі Мукачівської міської книгозбірні відбулася презентація поетичної збірки В. Маслова „Мысли души". Володимир читав свої вірші, розповідав про себе, відповідав на запитання численних шанувальників поетичного слова і, зрозуміло, співав під гітару власні пісні. А невдовзі в актовій залі Мукачівського держуніверситету відбудеться творчий вечір поета.

 
 
 

Олександр Дулишкович, Мукачево

03 лютого 2011р.

Теги: поетична збірка, Маслов, поет

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини