У Мукачеві створять інспекцію з благоустрою міста

Першим на порядку денному 5-ї сесії Мукачівської міської ради 6-го скликання стояло питання про орієнтовний план роботи міської ради на перше півріччя 2011 року. Ним, зокрема, передбачено розглянути протягом цього періоду підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку міста та затвердження звіту про виконання бюджету за 2010 рік; заслухати інформацію Мукачівської ОДПІ по виконанню дохідної частини міського бюджету за 2010 рік та заходи щодо мобілізації коштів до міського бюджету в поточному році.

У Мукачеві створять інспекцію з благоустрою міста

У квітні заплановано заслухати питання про стан зайнятості населення міста та створення нових робочих місць, у травні – про стан роботи в місті по обліку, виділенню та використанню земельних ділянок і дотримання земельного законодавства і у червні – про стан благоустрою, впорядкування та озеленення міста.

Структуру міськвиконкому повернуто до рівня 2005 року

Відповідно до Указу Президента України "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" та відповідних Постанови Кабінету Міністрів України та Розпорядження голови Закарпатської обласної ради та враховуючи рекомендації постійної депутатської комісії з питань законності та правопорядку, охорони прав та свобод громадян, регламенту та депутатської етики Мукачівська міська рада вирішила внести зміни в структуру, штат та чисельність структурних підрозділів виконавчого комітету, повернувши їх до рівня 2005 року. Внесено зміни, зокрема, в структури управлінь міського господарства, праці та соціального захисту населення, комунальної власності, відділу капітального будівництва. Оскільки відбулася реорганізація відділу Держкомзему, то при управлінні комунальної власності створено відділ з питань регулювання земельних відносин.

Сесія міськради ухвалила рішення про створення Інспекції із благоустрою міста Мукачево у складі трьох спеціалістів.

Визначено п'ятірку кращих тренерів і спортсменів Мукачева. Їм надаватимуть щомісячні стипендії
Депутати ухвалили рішення про встановлення щомісячних стипендій міської ради у розмірі 200 гривень п'ятьом кращим спортсменам і тренерам Мукачева.

Внесено зміни в ставки єдиного податку для закладів громадського харчування.

Внесено зміни та доповнення до рішення 3-ї сесії Мукачівської міської ради 6 скликання від 23 грудня 2010 року "Про встановлення розмірів ставок фіксованого, єдиного податків для фізичних осіб та вартості торгових патентів". Передбачено, що ставка єдиного податку на місяць для ресторанів, кафе, барів, їдалень (крім шкільних) становитиме 200 гривень, а для шкільних їдалень – 100 гривень.

Уряд тарифи на енергоносії не міняє. Доводиться підтримувати "Водоканал"за рахунок інших статей міського бюджету

Вимушено, інакше не скажеш, сесія міської ради була змушена внести зміни до бюджету Мукачева на 2011 рік. Оскільки Уряд не переглядає тарифи на енергоносії для комунальних підприємств з 2009 року, а знаємо, що ціна на газ, електроенергію за цей час зросла у рази, то вони опинилися в скрутному становищі – підвищувати тарифи для населення вже нікуди. Тому міська рада внесла зміни в розподіл бюджетних асигнувань: на 500 тисяч гривень зменшено видатки на благоустрій міста, натомість ці кошти направлено "Водоканалу" як дотацію на поточні видатки.

Ставки оренди нерухомого майна в Мукачеві в 2011 році підвищено  не буде

З метою недопущення втрат бюджету та забезпечення надходжень прибуткового податку з доходів, які отримують громадяни від здачі в оренду об'єктів нерухомого майна, враховуючи рекомендації постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, побутового і торгівельного обслуговування, розвитку малого і середнього бізнесу міська рада вирішила рішення 52 сесії 5 скликання від 26.11.2009 р. "Про встановлення на 2010 рік мінімальної суми місячного орендного платежу же 1 кв. м. загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території м. Мукачево" вважати таким, що втратило чинність.  Вирішено затвердити розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. м. загальної площі нерухомого майна в залежності від місцезнаходження та функціонального використання об'єкта нерухомого майна, що надається в оренду фізичними особами. Відділу архітектури та містобудування надавати орендодавцям довідки про належність об'єкта оренди до відповідної зони, визначеної економіко-планувальним зонуванням території Мукачева. Окремі депутати порушили питання про необхідність підвищення ставок орендних платежів через інфляційні процесі й можливість додатково поповнити бюджет Мукачева. На це міський голова Золтан Ленд'єл зауважив, що за новим Податковим кодексом на малий і середній бізнес і так лягає додатковий тягар, тому краще ставки орендних платежів не  підвищувати й таким чином підтримати суб'єкти підприємницької діяльності.

Земельників Мукачева і району об'єднали

Сесія розглянула низку майнових та земельних питань. Так, зокрема, новоутвореному міськрайонному управлінню Держкомзему в м. Мукачево і Мукачівському районі надано в оренду в розмірі 1 гривня в рік, як організації, що фінансується з державного бюджету, вбудовані приміщення комунальної власності по вул. Горького, 3.

Хто не байдужий до футболу, підтримаймо ФК "Мукачево"!

На пропозицію почесного президента ФК "Мукачево", міського голови Золтана Ленд'єла депутати міської ради ухвалили Звернення до керівників установ, підприємств і організацій, юридичних та фізичних осіб з проханням підтримати розвиток футболу в місті.

Будинок офіцерів передано в комунальну власність Мукачева

Ситуація з мукачівським Будинком офіцерів донедавна нагадувала приказку "Сам не гам і другому не дам". Хоч військові цей будинок і не використовували роками, але передати його в комунальну власність Мукачева жоден з міністрів оборони України не погоджувався. І тільки коли будівля дійшла до такого стану, що почала загрожувати життю перехожих, великими шматками відвалювалась штукатурка, а грошей у військових на ґрунтовний ремонт, зрозуміло, немає, реальністю стала інша приказка "На тобі небоже, що мені негоже". До Мукачівської міської ради звернувся міністр оборони України Єжель, який запропонував міській раді прийняти в комунальну власність міста  чотири житлові будинки, гуртожиток і колишній Будинок офіцерів. Це питання давно стояло на порядку денному, адже історична споруда колишньої торгової академії, а відтак після війни Будинок офіцерів місцевого військового гарнізону роками руйнувався, не маючи дієвого власника. Неодноразові попередні звернення міської територіальної громади до владних  київських інстанцій результатів не давали. Нарешті зрушилося. 5 сесія міської ради 6-го скликання надала згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність територіальної громади Мукачева фондів військового містечка № 15 (колишнього Будинку офіцерів) та інших будівель.

Микола РІШКО, "Мукачівська Ратуша"
 

03 лютого 2011р.

Теги: сесія, рішення, бюджет, благоустрій

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини