На Закарпатті буде створено першу футбольну лігу

Створення першої ліги області вже проситься принаймні два-три роки. Громадськість готова до впровадження її у реалізацію. Багато команд переросли районний рівень чемпіонату, і їм тісно у рамках своїх районів і міст. Які переваги в команд, які стартуватимуть у І лізі обласного чемпіонату?

На Закарпатті буде створено першу футбольну лігу

По-перше, значно зросте його рівень. По-друге, кожна команда гратиме з рівними собі, тож прогрес буде очевидний. По-третє, буде покращена інфраструктура спортивних споруд. По-четверте, зросте рівень майстерності команд, що приведе на стадіони більшу кількість глядачів. По-п'яте, покращиться рівень арбітражу, на що в основному скаржаться всі районні команди. По-шосте, змагання на обласному рівні проходять у більш цивілізованій формі. По-сьоме, фактично не збільшуються витрати на утримання команд.

Минулого вівторка в Будинку футболу в м.Мукачево відбулася нарада представників Федерації футболу Закарпаття і ймовірних кандидатів на участь у чемпіонаті команд І ліги. Перед присутніми виступив голова ФФЗ, депутат обласної ради Михайло Ланьо. Михайло Іванович розповів присутнім про завдання, які стоять перед футболом області, про виховний момент у роботі з молоддю і чому визріла необхідність створення І ліги у футболі краю. Голова Федерації футболу Закарпаття пообіцяв повне сприяння у відносинах із колективами новоствореної структури і побажав усім успіхів у роботі на благо нашого футболу.

Голова оргкомітету по створенню І ліги, член Виконкому ФФЗ Віктор Качур довів до представників команд вимоги ФФЗ до футбольних клубів, а також поінформував присутніх про основні видатки, які клуби понесуть протягом сезону. До основних видатків доповідач відніс транспортні витрати, оплату суддівства та заявковий внесок. Загалом сума, яка складає бюджет клубу, має дорівнювати 18 тис. грн. на рік. Із них транспортні витрати – 10 тис. грн., оплата арбітрів – 6, внесок – 1500. Інші витрати не передбачені, хоча керівники клубів можуть оплатити гравцям витрати на відрядження. Тоді сума бюджету збільшиться до 30 тис. грн., але це вже особиста справа команд. Як бачимо, витрати на участь у чемпіонаті серед команд І ліги дуже помірковані – у середньому 3-4 тисячі гривень на місяць. Треба відмітити, що Віктор Качур добре підготувався до зустрічі з керівниками клубів – прорахував ймовірні видатки на переїзди до команд у своїх групах, кілометраж та вивів остаточну суму.

Планується створення двох груп за територіальним розподілом. До західної групи можуть увійти команди В.-Березного, "Сокіл" Зарічево, ФК "В.Добронь", ФК "Кам'яниця", "Віола" Худльово, "Локомотив" Чоп, ФК "Ужгород", ФК "Ракошино", ФК "Кольчино", ФК "Чинадійово", ФК "Стройно", ФК "Воловець", ФК "Заріччя", ФК "Білки", "Зірка" Берегово, "Дийда" с.Дідове. До східної групи, скоріше за все, увійдуть команди: "Карпати" Рахів, "Рахів" Рахів, "Говерла" Ясіня, "Едельвейс" Богдан, ФК "Вікторія" Біла Церква, "Авангард" Тересва, ФК "Вільхівці", ФК "Тячів", "Тиса" Буштино, "Вікторія" Н.Апша, "Старт" Золотарьово, ФК "Босня" Хуст, ФК "Петрово" "Пийтерфолво" ФК "Іза".

Заступник голови ФФЗ Віктор Наскалов запевнив керівників клубів у допомозі з боку Федерації футболу, попросив звернути увагу на організаційні моменти в футбольному господарстві, без яких не можливе існування жодного футбольного колективу. Віктор Борисович відмітив велику різницю у класі та організації роботи між командами обласного і районних чемпіонатів. Цю прірву потрібно скорочувати. Настав час застосувати спортивний принцип. Обмін між лігами повинні проходити згідно з Регламентом.

Наступне засідання з представниками команд відбудеться 15 та 18 лютого. Західна група збереться 15 лютого в Мукачеві у Будинку футболу. Східна – 18 лютого в Тячеві.

02 лютого 2011р.

Теги: футбол, Федерація футболу Закарпаття

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини