Енергія сонця за наставником ФК "Закарпаття" Петром Кушликом

Центральним матчем туру в першій лізі став суботній поєдинок на «Авангарді». Ужгородське «Закарпаття» після двох ігор без перемог приймало нового лідера розіграшу — «Нафтовик» з Охтирки. Ще за два дні перед двобоєм відбулася прес-конференція за участю головного тренера Петра Кушлика, президента нашого ФК Євгена Дорошенка, спортивного директора Івана Шіціа та капітана команди Олександра Чижевського. Всі вони висловили майже стопроцентну впевненість, що наступного року матимемо вищу лігу.

Енергія сонця за наставником ФК "Закарпаття" Петром КушликомСлова підтвердив сам двобій з нафтовиками: наші хоч і мінімально, зате впевнено здолали опонента.

Як зазначив головний тренер на зустрічі з журналістами, в ігровому плані зібрався такий колектив, що аж страшно: «Закарпаття» в міжсезоння підсилилося низкою гравців, котрі не раз нюхали пороху вищої ліги. Тобто за складом ужгородський клуб безумовно викликає повагу, однак на такі імена, як стверджує Кушлик, суперник настроюється ще краще, тож і грати доводиться вже в ранзі фаворита. Єдиним мінусом є ще мала зіграність основи, адже більшість гучних придбань була здійснена перед закриттям трансферного ринку. Пан Петро запевнив, що потрібно ще кілька тижнів і «засвітить сонечко»: «Ще трохи турбує остання лінія, однак впевнений, якщо налагодимо подачу снарядів на височенних Мітіча й Целих, то в результаті сумніватися вже не треба буде. На 99,9% запевняю, що гратимемо наступного сезону в еліті». Розповів тренер і про відносні втрати: за Жолта Нодя одесити провадили великі гроші, тож не підійшов, а Кополовець підписав потай від керівництва контракт з «Карпатами» і «накаркав» собі серйозну травму…

Сонечко за теорією Кушлика ще не мало б засвітитися на повну потужність в матчі з «Нафтовиком», однак, схоже, вистачило й кількох промінців. Господарі виглядали солідніше, змістовніше атакували, а тренерська впевненість передалася гравцям. Втім, зіграності справді бракувало. Юний сербський Голіаф Саша Мітіч ще не зовсім освоївся, «подачу снарядів» організувати не вдалося, зате все це було компенсовано грою Целих. Форвард, який так і не прижився в ФК «Харків», хоч і виглядав важкувато, однак було видно, що це виконавець суттєво вищого рівня: саме він створював основну небезпеку біля воріт гостей. Захист натомість не давав суперникам бодай шансу на пристойний момент: капітан Чижевський підчищав буквально всі помарки оборонців, а Бабенко вигравав усі виходи. Відзначимо й вихід на поле півфіналіста ЛЧ 98-99, колишнього динамівця Кардаша, котрий також приєднався до закарпатської команди.

Загалом гра проходила спокійно, аж дивно було, що зустрічаються прямі конкуренти, а ніякого ажіотажу й близько нема. Гол стався на 36 хвилині. Спочатку арбітр не зарахував гол забитий «Закарпаттям» з офсайду, а вже через кілька хвилин Бундаш в падінні замкнув передачу з флангу після сум’яття в карному гостей. Загалом треба висловитися про дії арбітра, котрий якщо й не підтримував жодну зі сторін, то принаймні мляво реагував на події на полі, а своїх лайнсменів і зовсім ігнорував. До того ж не призначив пенальті у ворота «Нафтовика» за гру рукою. Однак переможцям гріх нарікати. Після цього двобою Ужгороді повернули собі першу сходинку. В наших руках і ще один козир: ми відіграли з обома прямим опонентами, натомість «Нафтовик» та «Оболонь» (яка в цьому турі поступилася) зійдуться вже в наступних турах і хтось втратить дорогоцінні очки.

Після такої впевненої гри заяви про курс на вишку вже не здаються бравадою і непотрібною самовпевненістю. Неозброєним оком видно, що за команду серйозно взялися. Ми не розгубили в міжсезоння кістяк команди, як це виходило зазвичай. Більше того, із більшістю виконавців підписано професійні контракти терміном на півтора року. Явним акцентом на вишку є і договір із ОДЮШОР, котра мала б стати футбольною школою «Закарпаття». Поки що юні футболісти отримуватимуть окремі стипендії. Підписано і договір про оренду стадіону: хоча керівництво «Авангарда» запропонувало драконячі умови, однак сторони таки знайшли компромісний варіант (додамо для цілісної картини, що стан газону і умови на «Авангарді» залишаються незадовільними).

Також окремо учасники прес-конференції звернулися до зверхників міста та області. Навіть не допомоги просили, просто уваги й порозуміння. Кушлик і взагалі обіцяв лягати в кожному матчі «під танки», якщо очільники прийдуть на футбол і заповнять віп-ложу. За його словами це справді потрібно, адже поки що клуб всі проблеми вирішує практично сам.

***

Від "ЗАКАРПАТТЯ ONLINE": Сьогодні ужгородське «Закарпаття» гратиме в Києві з «Динамо-2». Матч відбудеться на полі УТБ «Динамо» в Конче-Заспі. Початок о 13.00.
Ростислав РОГОЖА, "Старий Замок "Паланок"—Мукачевo.net
05 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини