Графік змагань для закарпатських фехтувальників наприкінці року є насиченим

Напрочуд насиченим є графік змагань для наших фехтувальників наприкінці року. Більшість виступів є успішними. Та все ж у деяких змаганнях фортуна нам не посміхнулася. До таких, у першу чергу, віднесено великий міжнародний московський турнір на призи Чертанова, який відбувся наприкінці листопада. Це рейтинговий турнір, про який ми згадували в попередніх матеріалах. Набрані очки в Москві мають вагоме значення для підготовки до чемпіонату Європи.

Графік змагань для закарпатських фехтувальників наприкінці року є насиченим

Серед шпажистів-дівчат Влада Харькова виборола 11 місце. У юнаків Віталій Кобаль – 30, а юний Сергій Горецький – 36. Заради справедливості слід зазначити, що рівень турніру був дуже високим, а склад учасників – сильним. Можливо, комусь із наших фехтувальників не вистачило досвіду, декому – майстерності чи зібраності.

На початку грудня в Києві відбувся кубок України серед жінок, які фехтували на шпагах. Змагання проходили дуже напружено, конкуренція за призові місця була високою. Перше місце здобула львів'янка Ксенія Пантелєєва. Наша Катерина Блохіна виборола досить високе 5 місце, хоча ми очікуємо від неї вже призових місць. Відверто скажемо: або Катерина стане командним бійцем, або вона зробить крок у особистих виступах. 2012 рік у Лондоні повинен стати роком Катерини, тільки потрібно змінити своє ставлення до тренувань і змагань.

Наприкінці листопада наші юнаки взяли участь у відкритому кубку міста Кошіце. Зовсім юні фехтувальними, яким виповнилося 11-12 років, нас порадували. Так, Дарина Варфоломеєва впевнено виграла перше місце. Даринка блискуче провела всі свої поєдинки, тож нагородою їй стала золота медаль і цінний подарунок від організаторів. Не гірше за свою землячку виступив Артем Мотевосов. Артем теж без особливих зусиль отримав золото кошіцького турніру. Значно нижче своїх можливостей виступили наші землячки серед 13-14-річних фехтувальників. Ян Баран на турнірі став 11, а Юрій Машіка – 12.

На початку грудня юний Сергій Горецький взяв участь у відкритій першості Центральної ради "Динамо", яка проходила у м.Київ. За почесний приз боролися кадети 1994 року народження і молодші. Усі поєдинки наш шпажист провів зібрано, і нагородою йому стала загальна перемога. Сергій гідно підтримав сімейні традиції і зумів вибороти золоту медаль.

А тиждень тому в міжнародному турнірі "Олімпійські надії", що проходив у Києві, взяла участь велика група 8–11-річних фехтувальників. Так, у рапіристів 8-річний Дмитро Беляєв виборов 5 місце. Одинадцятирічні Роберт Фортуна, Олег Падалкін, Ростислав Олейніков – відповідно 7, 10 і 12 місця.

Серед дівчаток Анастасія Гісем – 5, Анастасія Шуликовська – 6, а Настя Дороніна – 8. Цей виступ наших початківців слід вважати успішним, а завойовані ними місця – хорошою стартовою підготовкою для подальшого росту.

У той же час інша частина наших фехтувальників виступала на турнірі в румунському місті Сату-Маре. Тут шпажисти змагалися в трьох вікових категоріях. Серед 11–12-річних спортсменів юнаки виступили доволі посередньо. Кращим серед наших фехтувальників став Артем Мотевосов, який посів 9 місце. У Роберта Балога – 18 результат, а Дмитра Шестакова – 21 місце. Зате наша Даринка Варфоломеєва і тут не залишила своїм суперницям ніяких шансів. Її перемога цілком заслужена. Серед 14-річних закарпатець Дмитро Чмерека посів високе 3 місце, а 16-річний Ігор Ванюшкін здобув золоту медаль.

У ці вихідні у Харкові відбулися змагання Ліги чемпіонів серед кадетів. Тут слід відмітити успішний виступ Сергія Горецького. Серед своїх однолітків, фехтувальників 1996 р.н., Сергій посів перше місце. У віковій категорії спортсменів 1994 р.н. він став сьомим. Ще один закарпатець Ігор Ванюшкін – 16. У дівчат у змаганнях прийняли участь спортсменки 1994 р.н. Влада Хорькова (молодша на 2 роки) стала п'ятою.

24, 25 грудня також у Харкові відбудеться турнір серед дорослих.

26 і 27 грудня відбудуться великі міжнародні змагання "Юний динамівець" та міжнародний Новорічний турнір. До нас завітають гості зі Словаччини й Угорщини. Тут ми зможемо подивитися на наші завтрашні резерви. Багато хороших фехтувальників починали саме з цих змагань.

Михайло Пантьо, голова Федерації фехтування області, Спорт тайм

22 грудня 2010р.

Теги: фехтування, шпажисти, рапіристи

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини