У Мукачівському прикордонному загоні підбили підсумки роботи і намітили завдання на наступний рік (ФОТО)

21 грудня в управлінні Мукачівського прикордонного загону під головуванням заступника Департаменту озброєння Держприкордонслужби України генерал-майора Миколи Нестеренка та заступника начальника Західного регіонального управління по роботі з персоналом генерал-майора Юрія Батюка відбулося підведення підсумків оперативно-службової діяльності загону за 2010 рік.

У Мукачівському прикордонному загоні підбили підсумки роботи і намітили завдання на наступний рік (ФОТО)
Під час підведення  підсумків у Мукачівському прикордонному загоні за 2010 рік генерал-майор Микола Нестеренко і генерал-майор Юрій Батюк довели рішення Колегії Адміністрації Державної прикордонної служби України та Західного регіонального управління щодо  підведення підсумків оперативно-службової діяльності Держприкордонслужби України за 2010 рік та завдання на 2010 рік основними з яких є :
 
1.       Продовження розбудови сучасної інтегрованої системи охорони державного кордону шляхом впровадження в практику сучасних прикордонних технологій, використання новітніх технічних засобів, нарощування оперативної складової. Удосконалення співпраці з взаємодіючими органами. Запровадження спільних заходів охорони кордону з прикордонними відомствами суміжних країн, спрощення прикордонних процедур на україно-російській ділянці. Практична підготовка до дій під час чемпіонату „Євро - 2012"
2.       Поліпшення системи роботи з персоналам, забезпечення правопорядку і профілактики корупції в відомстві. Підвищення якості комплектування та підготовки персоналу  відділів прикордонної служби. Реалізація завдань, визначених Президентом України щодо відзначення 20-ї річниці незалежності України.
3.       Удосконалення правового регулювання діяльності та розширення участі Держприкордонслужби в міжнародних проектах і програмах. Посилення роботи з правового оформлення Державного кордону з Російською Федерацією та практична реалізація Плану дій щодо встановлення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян до Європейського Союзу за компетенцією відомства.
4.       Підвищення ефективності системи логістики. Технічне переоснащення відділів прикордонної служби. Оновлення корабельно-катерного складу Морської охорони.
5.       Забезпечення визначених законодавством прав персоналу на соціальний захист. Покращення умов службової діяльності прикордонників.
6.       Забезпечення взаємодії з громадянським суспільством на засадах прозорості та відкритості діяльності відомства для демократичного цивільного контролю. Утвердження довіри українського народу до Державної прикордонної служби.
 
Як зазначили генерал-майор Микола Несторенко та генерал-майор Юрій Батюк, під час підведення підсумків оперативно-службової діяльності Державної прикордонної служби України за 2010 рік Голова Держприкордонслужби генерал армії Микола Литвин дав високу оцінку діяльності  Західного регіонального управління і  Мукачівського прикордонного загону.
 
                      
 
За підсумками оперативно-службової діяльності у 2010 році Колегією Держприкордонслужби кращим було визнано Західне регіональне управління, начальником якого є генерал-лейтенант Артур Горбенко.
 
За підсумками результатів оперативно-службової діяльності за поточний рік, а також перевірок, що здійснювалися групами Адміністрації Держприкордонслужби, Колегією Адміністрації Держприкордонслужби України було відзначено, що більш ефективною управлінська діяльність була у Мукачівському та Львівському загонах.
 
Що стосується саме Мукачівського прикордонного загону, який охороняє ділянку державного кордону на Закарпатті з Угорщиною та Румунією загальною протяжністю близько 316 км то протягом 2010 року обстановка на ділянці загону залишалась складною та характеризовалась:
 
                   подальшою активізацією злочинних угрупувань щодо спроб відновлення та налагодження каналів незаконної міграції на українсько – угорській ділянці кордону
                    постійними спробами здійснення неорганізованої контрабандної діяльності з незаконного переміщення тютюнових виробів на "зеленій" ділянці кордону та в пунктах пропуску, в невеликих кількостях, як на українсько – угорській так і на українсько – румунській ділянці кордону.
                
З початку поточного року на ділянці Мукачівського загону було виявлено 7 злочинних груп з  18 осіб, також припинено діяльність 9 груп з 19 осіб, причетних до діяльності каналів незаконної міграції громадян Туреччини, Молдови, Грузії, країн ПСА та Африки.
 
За результатами оперативно-розшукової діяльності Мукачівського загону було порушено 11 кримінальних справ за незаконне переправлення осіб через державнийкордонУкраїни та торгівлю людьми, з яких 7 справ заведено начальником Мукачівського прикордонного загону, 2 справи – СБУ та  ще 2 справи - МВС).
 
За незаконне переправлення осіб через державний кордон України в 2010 році було засуджено вироками судів 19 осіб.
 
Зловмисники були засудженні на термін від 2 до 5 років позбавлення волі.
 
Протягом року на ділянці кордону, яку охороняє Мукачівський прикордонний загін, вдалося дещо стабілізувати обстановку на державному кордоні про, що свідчить зменшення в 2 рази кількість випадків порушень державного кордону  та в 3,1 рази кількість порушників, затриманих суміжною стороною порівняно з минулим роком.
 
До адміністративної відповідальності в 2010 році на ділянці загону за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України, за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України, за порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон України , за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України, за порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг, за незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України та за порушення правил використання об'єктів тваринного світу ( порушення правил полювання ) було притягнуто 2267 осіб та  накладено штрафів на загальну суму 147 тис. 417 грн.
 
 Основні результатиоперативно–службової діяльності прикордонного загону за 2010 рік
 
Показники
11 міс. 2010 р.
Затримано порушників ДКУ
187
Допущено порушень ДКУ (осіб)
84
Пропущено осіб
4 млн.  082 тис. 611
Пропущено транспортних засобів
1 млн. 545 тис. 914
Вилучено зброї
13
Вилучено набоїв
56
Виявлено психотропних речовин
 (кг.)
1 кг 856 гр
Вилучено товарів на загальну суму (грн.)
16 млн. 236 тис384
Вилучено автомобілів (всього) :
 
- як засіб переміщення контрабанди
113
107
- з несправними документами
6
Виявлено чужихдокументів
17
Підроблених
1
Виявлено не дійсних документів
52
 
Порівняно з минулими роками на ділянці Мукачівського загону   покращились результати по виявленню викраденого автотранспорту та такого, який переміщується з порушенням чинного законодавства. Так протягом 2010 року було виявлено один викрадений автомобіль БМВ-Х5 , 8 - з підробленими реєстраційними документами або з перебитими номерами кузовів та 109 як засіб переміщення контрабандних товарів.
 
З метою підвищення персональної відповідальності посадових осіб всіх рівнів за стан охорони кордону на 2011 рік керівництвом загону було визначено пріоритетні напрямки роботи, це:
 
нарощування зусиль з протидії незаконній міграції та контрабандній діяльності, нарощування оперативної складової;
забезпечення постійної готовності чергових сил і резервів до дій;
підвищення ефективності роботи з персоналом;
виконанні всіх заходів із забезпечення дій підрозділів охорони кордону
- відділи прикордонної служби та прикордонні пости мають бути ядром цілеспрямованої практичної роботи всіх офіцерів управління.
Прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону майор Едуард Стеблюк
21 грудня 2010р.

Теги: прикордонний, порушник, кордон

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини