На Іршавщині пройшла конференція районної федерації футболу

Минулої середи відбулася звітно-виборна конференція федерації футболу Іршавського району. Приємно здивувала кількість присутніх у залі та їх активність під час роботи конференції.

На Іршавщині пройшла конференція районної федерації футболу

Із доповіддю про роботу районної федерації футболу за звітний період виступив її голова Олександр Пилипович Манойленко.

У своєму виступі доповідач акцентував увагу на досягненнях футболу Іршавського району. За звітний період кількість команд-учасниць районного чемпіонату збільшилася на 4 команди. За рахунок роботи федерації футболу спільно з районною владою значно покращилася інфраструктура. Це, в першу чергу, стадіони сіл Заріччя, Сільця, Приборжавського. У той же час є ряд претензій до стадіонів сіл Загаття, Білок, Кам'янського, Кушниці, Ільниці, Ч.Потік–Підгірне та інших. Багато нарікань викликала за цей період робота комітету арбітрів. Арбітри Іршавщини завжди вважалися одними з найкращих в області. Правда, через загальний спад футболу в районі в 1997-2007 роках зменшилася й кількість арбітрів, які обслуговують чемпіонат району з футболу. На сьогоднішній день не вистачає кваліфікованих арбітрів на кожний тур чемпіонату. Треба віддати належне голові комітету арбітрів Василю Поповичу, який докладає максимум зусиль для покращення рівня арбітражу. Йде пошук молодих потенційних кандидатів на підготовку арбітрів. Випадки, які мали місце в Кушниці та Приборжавському, аж ніяк не підуть на користь росту молодих арбітрів. Із такими проявами насильства федерація футболу району вестиме рішучу боротьбу. До позитиву доповідач відніс покращення відвідування стадіонів уболівальниками та значне пожвавлення в юнацькому футболі. Особливо це стосується команд Загаття, Білок, Приборжавського. Уперше за багато років юнацька збірна району на V літніх молодіжних іграх Закарпаття посіла 2 місце, перемігши  сильні збірні команди Ужгорода, Ужгородського та Свалявського районів. Успішно виступає як на обласному, так і на всеукраїнському рівні команда дівчат під керівництвом Михайла Ляха. Добре виступили команди с.Білки та Заріччя, які в турнірі "Ліги чемпіонів Закарпаття" дійшли відповідно до 1/4 фіналу та фіналу. Трійку призерів чемпіонату району склали команди сіл Білки, Заріччя, Сільце. Слідом за лідерами розмістилися команди Ільниці, Осою та Ч.Потік–Підгірне. У інших команд є проблеми з організацією тренувального процесу. Загалом футбол району прогресує, навіть не дивлячись на невдалий виступ команди "Бужора" в обласному чемпіонаті. Розпочато реконструкцію стадіону в райцентрі – збудовано нові роздягальні та трибуну. До успішних треба віднести виступ у чемпіонаті області довжанської "Боржави", команди, яка завдала єдиної поразки чемпіону області та володарю кубка області, Суперкубка та кубка України серед аматорів берегівському "Берегвідейку". Футбол Іршавщини впевнено виходить із кризи, в якій перебував більше десяти років.

В обговоренні доповіді взяли участь Володимир Малиновський, Володимир Мимріков, Юрій Брунцвік, Сергій Малецький, Михайло Ісак, Михайло Штефко, Юрій Бабинець, Василь Попович. Більшість виступаючих визнали роботу федерації за звітний період задовільною. Багато нарікань викликало суддівство та порядок на стадіонах. Найбільше критики пролунало на адресу як федерації в цілому, так і її голови з боку Володимира Малиновського та Михайла Ісака. Особливою агресивністю відзначився виступ Малиновського. Найбільш конструктивним треба визнати виступ молодого президента ФК "Сільце" Сергія Малецького. Саме Сергій Іванович підняв питання про дружинників, збільшення оплати арбітрів, створення сайту федерації футболу району, покращення інфраструктури.

Оригінальним треба визнати виступ представника Кушниці Михайла Штефка. На всі нарікання з боку представників команд на неможливість грати в Кушниці, Михайло Дмитрович цілком серйозно відповів, що у Кушниці грати можна, але командувати там ніхто не буде. Після таких слів представники команд підняли питання про прийняття домовленості про невиїзди до Кушниці.

На конференції було затверджено Статут федерації футболу Іршавського р-ну з доповненнями, визначено основні напрями роботи на 2011 рік та до 2015 року, в яких основним вважатиметься розвиток дитячо-юнацького футболу.

Головою федерації футболу Іршавського району на наступні 4 роки обрано Олександра Манойленка. За великий внесок у розвиток футболу на Іршавщині почесними грамотами нагороджені директор Тов. "К.Лен" Михайло Лендєл із с.Осій, Іван Лакатош – приватний підприємець із с.Заріччя, Ярослав Пасулько – головний тренер юнацької збірної району, арбітри Володимир Жабур та Євген Половка.

У роботі звітно-виборчої конференції взяли участь Мирослава Кул – заступник голови Іршавської РДА, Петро Король – заступник голови районної ради та екс-голова Іршавської міської ради Іван Палінчак. Мирослава Василівна та Петро Васильович у своїх виступах запропонували об'єднати зусилля влади та федерації футболу для досягнення поставленої мети. На думку Мирослави Кул та Петра Короля влада сьогодні готова до співпраці.

Найбільшим позитивом конференції слід вважати велике бажання учасників конференції працювати, підняти футбол у районі на значно вищий рівень. Можна припустити, що за кілька років футбол Іршавського району посяде те місце, на яке він заслуговує. Ми знову побачимо нових Пасульку, Гецка, Ловску, Улинця, Шопу, М. та І.Кваків, Капустея, Сухана, Масинця, Якуба та багатьох інших, які радували нас своєю грою.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, Спорт тайм

15 грудня 2010р.

Теги: конференція, футбол, райрада

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини