Інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 20.00 11 грудня

1. Гідрометеорологічна ситуація

Інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 20.00 11 грудня

Вночі на Закарпатті спостерігалась хмарна з проясненнями погода, переважно без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря 3-8°, на високогір'ї 13-14° морозу.

Прогноз на день: Хмарно з проясненнями ввечері часом сніг, місцями сильний. На дорогах ожеледиця, в горах місцями хуртовини. Вітер південно-західний 7-12, в горах місцями 15-20 м/с. Температура повітря 0-5°, в горах подекуди 5-10° морозу.

Станом на 18:00 11 грудня на річках області в верхніх та середніх течіях пройшли максимуми з перевищенням ІІІ ст.захисту та наближенням до історичних максимальних. На данний час відбуваються зниження рівнів води ( від -25 до -283 см).

- 05:30 10/12 по Тиса - Крива 471 (історичний макс. 525)

- 16.00 10/12 Тиса-Вілок - 655см (історичний макс. 696)

- 16.00 10/1212 Боржава- В. Ремета - 686см (що перевищує на 26 см історичний максимум)

В нижній течії р. Латориця в м. Чоп сформувався максимум при рівні 750 см .( що відповідає історичному. рівню)

На р. Тиса-м. Чоп продовжиться підвищення рівня води з досягненням максимального рівня 1280-1320 см, над нулем поста.(історичний макс. 1347см), в другій половині 12 грудня.

2. Дії водогосподарських організацій

На повну потужність працюють 25 насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем. З 4 грудня за добу перекачується понад 3,4 млн. м3 паводкового стоку, з початку паводку перекачано 26,1 млн. м3. 9 насосних станцій будуть поступово включені до роботи при досягненні відповідного режиму рівнів. Всього роботу насосних станцій забезпечують посиленні бригади машиністів, наладчиків та робочих до 120 чоловік.

Водосховища осушної системи "Чорний Мочар" працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків. Водовипуски закриті проводиться акумуляція паводкового стоку. У водосховищах утримується максимально можливий об'єм 22,5 млн. м3.

В міждамбовому просторі р. Латриця утримується понад 60 млн. м3 паводкового стоку. За дамбами та греблям, що перебувають у тривалому підпорі встановлено спостереження.

В зв'язку із тривалим утриманням паводкових вод у міждамбовому просторі, право- та лівобережна дамби р.Латориця перебувають під значним та тривалим навантаженням (з 13 листопада рівень в р. Латириця -м. Чоп перевищує ІІІ ступінь протипаводкового захисту - вода на заплаві у міждамбовому просторі).

Роботи сконцентровані по пропуску паводків на державних гідротехнічних спорудах, одночасно з цим надається допомога місцевим органам влади по відводу води з підтоплених територій На аварійних роботах по ліквідації наслідків підтоплень та для забезпечення безаварійного пропуску паводку підрозділами Закарпатського облводгоспу спільно з місцевим населенням проводились протипаводкові заходи, задіяні 9 одиниць мобільного насосно-силового обладнання, 29 одиниць спецтехніки, необхідний аварійний запас матеріалів та інвентарю. В організації пропуску паводку задіяні 370 працівників водогосподарських організацій

Спільно з аварійними бригадами сільських рад для локалізації та нарощування гребенів дамб укладено 9500 мішків з сипучими на загальній довжині понад 1,5 км, в прорани укладено понад 50 м3 інертних матеріалів, 18 м3 дерев.

Тячівський район

В с. Бедевля продовжується відкачка води із задамбового простору пересувною насосною станцією, задіяно 2 одиніці техніки та 4 чоловіка аварійно-відновлювальної бригади Тячівського МУВГ.

Берегівський район

Біля пансіонату "Енергетик" с. В. Ремети велися роботи по нарощуванню гребеню дамби р. Боржава. Працювало аварійна бригада Берегівського МУВГ-7 чол. на укладці мішків з піском. Укладено 100шт. мішків, задіяно 2 од.техніки.

с. Варієво підготовлено для установки шандори та встановлено цілодобове чергування аварійної бригади Берегівського МУВГ -12 чол та 5 од.техніки.

В с. Квасово працювала пересувна насосна станція та аварійна бригада 8 чол.та 4 од. техніки.

В с. Квасово, Бадалово, Варієво, Оросієво велася підготовка до пропуску поводку, підготовлено 5000 мішків з піском та велося цілодобове чергування на аварійно-небезпечних ділянках.

Виноградівський район

На лівосторонній дамбі р. Тиса с. Бобове на понижених місцях проводилася укладка 500 мішків силами аварійних бригад управління 8 чоловік і місцевого населення 10 чоловік, задіяно 2 од. техніки.

В районі с. Шаланки р. Боржава на понижених місцях лівосторонньої дамби укладено 500 мішків. Працювала аварійна бригада управління 8 чоловік,місцевого населення 20 чол,. 3 од. техніки.

Для попередження підтоплення с. Тисобекень чергувала аварійна бригада Виноградівського МУВГ в кількості 10 чол.. та 2 од. техніки для монтажу шандорів.

Для попередження підтоплення мішками з піском 500 шт затамповано сухий на залізничній дорозі біля Боронявського переїзду.

Для нарощування лівосторонньої дамби р. Боржава с. М. Ком'яти завезено 500 мішків з сипучими матеріалами і проводиться укладання їх аварійною бригадою із місцевого населення кількістю 10 чоловік.

На лівосторонній дамбі р. Тиса біля с. Теково, яка знаходиться на реконструкції, частково пошкоджено мокрий відкіс довжиною 500 м.

На річках і меліоративних каналах продовжується спад рівнів води.

Ужгородський район

За рахунок високих рівнів води, утворилась фільтрація дамби, протяжністю 40м біля Н/С № 12. Для попередження подальшого розвитку та стабілізації фільтрації проводиться укладання 1000 мішків з піском. Працює аварійна бригада Ужгородського МУВГ 26 чоловік та 2 одиниці техніки, ведеться круглодобове спостереження за небезпечною ділянкою.

Для попередження подальшого розвитку та стабілізації зсувів на тілі лівобережної дамби р. Латориця на ділянці с. Тисянка-с. Геєвці проведено забивку свай та влаштування шпунтової стінки. Зараз на об'єкті ведеться укладання 1000 мішків з піском , працює аварійна бригада Ужгородського МУВГ 12 чоловік та 3 одиниці техніки.

В с. Дубрівка р. Веля, вода вийшла на заплаву, частково підтоплено заплавні сільгоспугіддя.

Мукачівський район

Ріка Стара (басейн Латориці) вийшла на заплаву в районі сіл Зняцево та Чабанівки.

В с. Зняцево місцевим стоком підтоплено 2 дворогосподарства На відкачці поводкових вод працювала аварійна бригада Мукачівського МУВГ- 8 чол. та 4 од.техніки.

На території Зняцівської сілької ради працювало 8 працівників, задіяно 4 одиниці техніки, 2 пересувними насосними станціями перекачано 8600 м3 води із двох дворогосподарств.

Станом на 18 годину р. Стара за візуальним спостереженням рівень понизився на 10 см.

У с. Зняцево на місці підтоплення дворогосподарств завершено роботи по відкачці, практично води немає.

На 20 годину продовжують працювати аварійні бригади, ведеться цілодобове чергування на аварійно-небезпечних ділянках..

Перелив доріг. В зв'язку зі зниженням рівнів відновлено рух на всіх ділянках доріг де відбувався перелив, окрім частини заплавної дороги Геївці Тисаянка Ужгородського району (заплава р. Латориця) відновлено.

Начальник відділу протипаводкового захисту Закарпатського облводгоспу Т.Н.Мирочник

12 грудня 2010р.

Теги: заплава, рівні води, паводковий, дамби

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини