Закарпатська прокуратура порушила 5 кримінальних справ проти залізничників та чиновників за незаконне вилучення землі

На міжвідомчій нараді керівників прокуратури Закарпатської області, облдержадміністрації, УМВС України на Львівській залізниці, керівників УМВС в області, відокремленого підрозділу „ Ужгородська дирекція залізничних перевезень” йшлося про стан протидії правопорушенням на залізничному транспорті, в тому числі у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту.

Закарпатська прокуратура порушила 5 кримінальних справ проти залізничників та чиновників за незаконне вилучення землі

За інформацією першого заступника прокурора області Руслана БІЛОВАРА злочинність на залізничному транспорті зростає, цього року  вже скоєно понад 200  злочинів, що на 7 % більше ніж торік. Це відбувається  в основному за рахунок поставлених на облік злочинів проти державної власності, зокрема крадіжок державного майна, - повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Більше скоєно тяжких та особливо тяжких злочинів. Стали масово красти засоби сигналізації та зв"язку – цього року вже скоєно 16 таких злочинів, коли торік не було жодного.

Нерідко пошкоджують шляхи сполучення – з початку року вже  маємо 10 таких випадків. Також крадуть кабеля, цього року на ст.. Батьово  було викрадено 240 м. кабелю, чим  завдано збитків державі на суму майже 8 тис. грн.. По цьому випадку  прокуратурою, в рамках кримінальної справи, заявлено позов на  цю суму, який вже задоволено. І це не єдиний випадок. Розкрадають навіть електрообладнання, матеріали верхньої будови колії, електропостачання тощо. Ситуація катастрофічна і потребує особливої уваги правоохоронних органів, на що і було звернуто увагу прокуратури.

Якість проведення  дізнання і досудового слідства у кримінальних справах про злочини у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту вимагає покращення. Адже прокурорами вже скасовано 5 постанов про незаконне закриття справ. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 15  працівників лінійних відділів міліції.

Всього за наслідками  прокурорських перевірок з питань додержання вимог законодавства про безпеку руху на залізничному транспорті з початку року  транспортними прокурорами внесено 16 приписів, за наслідками до відповідальності вже притягнуто 32 особи.

Одною з найболючіших проблем нашої області є зловживання у сфері земельних відносин. На жаль, маємо факти незаконного вилучення земельних ділянок з користування державного територіального галузевого об"єднання „Львівська залізниця". 

Транспортними прокурорами вже порушено п"ять кримінальних справ стосовно службових осіб залізниці та органів місцевого самоврядування за злочини пов"язані із зловживанням владою та службовим становищем при незаконному виділенні землі на території залізниці.

В нашій області діє понад 300 залізничних переїздів, з яких 97 - з автотранспортним рухом. Між тим, списання потребують близько 70 з них, які становлять загрозу безпеці руху та життю громадян. Протягом року з вини водіїв там було допущено дві дорожньо-транспортні пригоди, на щастя, жертв немає. Але це питання потребує чим найшвидшого вирішення. Разом х з тим,  органами Державтоінспекції області не вживається заходів для забезпечення безпеки руху при переїзді автотранспортом через ці переїзди.

07 грудня 2010р.

Теги: прокуратура, транспорт, залізничники, кримінал, земля

Коментарі

наталия 2021-01-10 / 09:03:25
БИВ МОЮ МАТЬ АРМАТУРОВ РОЗБИВ ОКНО БАУМАН ОЛЕКСАНДР ФЕДОРОВИЧ ЧТОБ НАС ПОУБИВАТЬ И ЗАБРАТЬ ДОМ В 2020 ГОДУ В ДЕКАБРЕМИЗБИЛ МОГО СИНА ЯКИЙ ПРАЦЮЕ В ЭРБ 10ЭПИЗОДОВ ПОКУШЕНИЕ НА НАШЕ ЖИТЯ ЛИЗЕ ВО ДВОР НОЧАМИ И ВООРУЖОН НОЖАМИВ ПОЛИЦИИ В НЕГО КРИША ЗА ВСЕ ПРЕСТУПЛЕНИЯ ВИН ОТКУПЛЯЕТЬСЯ МИ КИНУЛИ ПИСЬМО В ПРОКУРАТУРУ В ЯЩИК И КТО ТО ВИНУЛ ЕГО И ПЕРЕДАЛ БАУМАНУ ВИДНО СЕКРЕТАРЬКА С НИМ ПРАЦЮЕ И ОН КРИЧАЛ НАМ Я ВСЕХ КУПИЛ УМЕНЕ ГРОШЕЙ ХВАТИТЬ НА ХАБАРИ 10 01 2021 ГОД

Наталія 2010-12-14 / 17:02:00
Бауман Олександр Федорович Жовтнева 3 м.Мукачево.Лопатов розбив вікно,і проник в кімнату,де вдарив мене арматуров,коли я йшла в Міліцію то його отец біжав за мною з сокирою,напеденія на оселю було групове разом з отцом,Баумана участковий Павлов Є.С.справу закрив за 500 доларів.18.08.2010 року Бауман О.Ф.побив пенсіонера на вулиці зі своїм другом по зоні є експертиза,копкали і били кулаками по голові,а всправу записали що пенсіонера прийшов бити Баумана участковий Лукачіно М.М.справу закрив за 200 доларів є свідок.Бауман вимагає в нас 2000 доларів за те що відкупляєтся від участкових,щоб його не посадили,і зі злості що ми не повертаємо 2000 доларів забив нам вікна досками зверху брезент не поплану перестроїв гараж і стьок води пустив на наш сарай,і заливає будинок.Держ інспектор ІДБК Белова Л.М.яка провіряла вредітельство Баумана,і брала хабарі по 100 доларів,13 аркушів ЖРЗПЗ №1172 Мукачівська Прокуратура прикрила Бринчак О.І.Павлов Є.С.кришує Баумана пьє разом з ним,Бауман раніше судимий,має 5 попереджень офіційні.Просим істребовать дві кримінальні справи на Баумана Олександра Федоровича за покушенія на оселю отцом,і за побиття пенсіонера групове.Шановний Анатолій Петруня на вас остання надія,допоможіть істребовать два кримінальні справи.Бойко Маріанна Юрівна Жовтнева 1 кв 2 .Мукачево

НОВИНИ: Кримінал

11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
» Всі новини