В Ужгороді перевернули "ратушняківського" ведмедя (ФОТО)

В Ужгороді, на площі Петефі, сьогодні можна було побачити перевернутого бетонного ведмедя -- одного з тих, що їх було розставлено по місту під завершення мерської каденції Сергія Ратушняка.

В Ужгороді перевернули "ратушняківського" ведмедя (ФОТО)

Причини, що призвели до "повалення" скульптури, наразі не відомі -- швидше всього йдеться, мабуть, про те, що ведмідь навряд чи опинився на землі без стороннньої допомоги.

Фото ВЗП

03 грудня 2010р.

Теги: ведмідь, Ратушняк, скульптура

Коментарі

2010-12-05 / 22:54:00
Ведмідь, 04.12.2010 23:03
Хочу вас спросить. Неужели, эта скульптура радует глаз? Памятник фонарщику - замечательно! Другие красивые, немногие, штучки, отлично!

Хочу заметить, что в Ужгороде, много чего красивого было просто "вырвано с корнем". Чугунное платье, на Корзо, змея на фасаде бывшей 1-й аптеки, чугунные красивые вывески - бывших ресторанов "Корона", "Киев" и т.д. Кстати, когда-то, планировали такие вывески по всему центру повесить.

Какая была площадь Народная! Просто супер! Но всё сравняли с землей.

А о красивой композиции у собора на Капитульной, я вообще молчу. Её нет! А куда делась, неизвестно.

1993 2010-12-05 / 22:45:00
Ці дебільні паркові медведики поваляться після перших серьозних морозів .Я порадив би горе скульптору передати іх в дияч садочки,але закріпити сеьозно.

Дешево і сердито ... 2010-12-05 / 20:29:00
Кріпленням , як до сноуборда ... і зима не страшна :-)))

местный 2010-12-05 / 17:19:00
2Василь, ("автор не буде надалі індентифікувати себе ... з медведиком... і знайде розумний вихід з цієї дійсно ХАЛЕПИ") - точно. ведь аналогичная проблема, что называется "дефект конструкции" - хлипкость соединения ведмедика с плитой есть абсолютно у всех ведмедиков. и к весне воздействие морозов и осадков сделает их просто потенциально опасными - они могут свалиться в любой момент. и автору этих скульптур нужно срочно заняться их укреплением.

Василь 2010-12-05 / 05:30:00
Ведмежа послуга ...від " говорючого ведмедя ".

Саме в сфері мистецтва , власне в скульптурі - погортайте сторінки історії : Артефакти , які дожили до наших часів , поруйновані не тільки варварами , але ай часом, зберігають благородство ! Навіть більше - сліди руйнації , патина часу надають ім особливого шарму. Будь яка антична скульптура , хай то буде фрагмент колишнього твору , без рук , іноді без голови - ніколи не викличе відразу ...Скоріше - навпаки , ще більший індерес і респект до автора ! Те саме можемо говорити про архітектуру...
Більше того - часто реставрація вбиває найкращі якості історичних будов (обливо в нашому ужгородському контексті !!! )
Тому я сподіваюся , що автор не буде надалі індентифікувати себе ані з медведиком , ані з ратушняком в цій ситуації і знайде розумний вихід з цієї дійсно ХАЛЕПИ ...

Ведмідь 2010-12-04 / 23:03:00
Попрошу мого автора прокоментувати або проігнорувати оці репліки, всі вони нідочого. Ще задовго до процесу реалізації проекту ми з автором обговорювали якість і надійність наших медведиків, оскільки треба було враховувати і "варварські" традиції розборок і менталітету, і повірте зробили все на совість. А ви підкажіть мені скульптуру чи споруду в місті яку неможна пошкодити чи знищити якщо захотіти, тож про що має Михайло коментувати. Про те, що в наші ще "совкові" голови не можна нічого забити.

Василь 2010-12-04 / 21:28:00
Хочеться звернутися до коментаторів , які є очевидними прихильниками і друзями автора ведмедика : зателефонуйте Михайлу і попросіть його прокоментувати ТУТ своє бачення виходу з цієї неприємної ситуації.

ember 2010-12-04 / 18:59:00
Jesli khorosho pomnju, eto uzhe vtoroj medvedj, kotoryj svalilsja (pervyj pered gorsovetom). Jesli eto tak, vykhodit, problerma ne s vandalami, dazhe ne s medvedjami. Problema s temi, kotorye ikh ustanovili.
Vy toljko prestavte: eti medvedi mogli by upastj i na detej, kotorye jakoby ikh svalili. Eti deti minimum mogli by travmu paluchitj, a maximum i umeretj!
Ja schitaju: srochno, no ochenj srochno nado proveritj kreplenie vekh medvedev, inache mozhet sluchitjsja tragedija!

Збирач фольклору 2010-12-04 / 16:19:00
Медвідь, 03.12.2010 23:18
ШАНОВНІ ужгородці!!!
Повідомляю, що мене зробив скульптор і талантлива людина Михайло Колодко на радість ВАМ і ВАШИМ діточкам на приватні кошти екс-мера Рати. Якщо комусь щось Рата винен то знаєте де живе і де його знайти. А на мені відриватися - це свинство, бо я здачі неможу дати. Насправді я дуже добре і міцно зроблений і застосовані найкращі матеріали, щоб радувати ВАС роками і десятиліттями (скульптор десь розраховував і на варварів і тому зробив на совість).
Але також інформую, що тестом на європейськість Ужгорода є подальше виживання моїх інших братів.
Також повідомляю усіх, що краєм вуха я чув, що мій скульптор запланував цілу серію наступних скульптур і не тільки в Ужгороді, щоб підняти як імідж міста, так і настрій городян.

Медвідь, ви ж Ратушняк, ви всюди хвалитеся, що є членом Національної Спілки журналістів України.
Ну що ж, хваліться, пишіть, а ми ваші "шедеври" й надалі збиратимемо і систематизуватимемо.

местный 2010-12-04 / 15:08:00
2Кнут ("Руйнування ведмедів не можна вважати вандалізмом") - ок. просто отсутствие минимальной даже зачаточной культуры. не вандализм а "неандертализм"...

НО. было ли вообще преднамеренное разрушение? на животе - вмятина явно от удара, но как правильно заметил Василь ("перші морози ... відслоїли гіпсо-бетон від каменя, а діти , яким пропоновано цю іграшку , це виявили, і перевірили, чи не впаде. На фотографіях ясно і зрозуміло - жодних каркасних з'єднаннь з кам'яною основою НЕ-МА-Є - "чесно" приліплено").
да, прилеплено как на сопельках тех самих детей... на плите малейших признаков сцепления со "скульптурой" нет. поставили как пластилиновую фигурку на картонку...

байдужа 2010-12-04 / 14:59:00
Ведмедика шкода, краще б його кудись перенесли, разом з іншими ведмедиками)))

Федір 2010-12-04 / 12:38:00
Думаю, було б правильно, якби міська влада реставрувала ведмедика. Люди в це зацінили. і в Ратушняка б не було аргументів, що нова влада чинить зло з його починаннями.

Кнут 2010-12-04 / 10:42:00
Скажу зразу - я категорично проти того, щоб нищили ведмедів. Проте у мене є стосовно них певні зауваження:
По-перше: вони встановлені всупереч чинному законодавству (ніяких рішень місцевої влади щодо їх монтажу не було, земля під встановлених ведмедів не відводилася). Уявіть собі ситуацію, що хтось із вас хороших, захотів встановити скульптуру в місті. Ратушняк би її зруйнував негайно і був би правий. Приклад тому встановлення без відповідних погоджень (документів) памятника жертвам репресій. який Ратушняк через невеликий проміжок часу зруйнував.
По-друге: ці скульптури де-юре встановлювалися з метою передвиборчої агітації. а не на роки для людей. Свідченням цьому є сама конструкція та матеріал з якого зроблені ведмеді. Вони апріорі не були розраховані на тривалий час. якщоб їх виготовили з суцільного бетону, то вони б стояли. Ці скульптури не взмозі "пережити" навіть зиму, бо від морозів розваляться.
Ратушняк, мягко кажучи пошкодував на їх виготовлення коштів.
І останнє: Руйнування ведмедів не можна вважати вандалізмом, тому що поняття "вандалізм" визначене законодаством. Це руйнування могил, культових споруд ( зареєстрованих), памятників мистецтва.

Василь 2010-12-04 / 10:13:00
Люди добрі, як правильно каже "ОЧЕВИДЕЦЬ",
не малюйте один другому роги, не корміть в собі гнів.
Цілком ймовірним є , що перші морози просто-напросто відслоїли гіпсо-бетон від каменя, а діти , яким пропоновано цю іграшку , це виявили, і перевірили, чи не впаде.
На фотографіях ясно і зрозуміло - жодних каркасних з'єднаннь з кам'яною основою
НЕ-МА-Є - "чесно" приліплено .
І навіть, якщо тих третьокласників впізнають - автор паршим має перед ними вибачитись.

Анфиса 2010-12-04 / 08:59:00
Судя по комментам большинство ужгородцев правильно понимают ситуацию и с медведиком и с новой властью.А отморозки и вандалы всегда были и будут.Интересно найдут ли виноватых?

Василь 2010-12-04 / 08:46:00
А лежачий ведмедик значно більше відповідає задуму автора - " Велика дитяча іграшка".

Є в цій історії своя трагікомічна діалектика....

2010-12-04 / 08:04:00
Вандали

из дальека 2010-12-04 / 05:52:00
Ужгород stal cirkus- cirkus вездье . Очень стыдно! Особенно старый театр и площад перет этим театром. На начало набережной какойто коровва где держат. Воняет жирным мясом и старые тетки. Я их понью со своего детства в Ужгороде. варьят что то непонятный дух. Кофэварили когдато. Не город, а превращено всье в балагон нет балаган, большой базар.

ОЧЕВИДЕЦЬ))))) 2010-12-04 / 00:11:00
ЛЮДИ ДОБРІ,НЕ ОБІЖАЙТЕ ОДИН ОДНОГО І НЕ ВАЛІТЬ НА ПОГОРЕЛОВА,БО Я БАЧИЛА ЯК ТРОЄ ХЛОПЧИКІВ З РАНЦЯМИ ДЕСЬ ТРЕТЬОКЛАСНИКИ ТЕРЛИСЯ БІЛЯ ВЕДМЕДИКА І ЗВАЛИЛИ ЙОГО.ЦЕ ТІ ДІТИ ЯКИМ С.М. ВСТАНОВИВ А СКУЛЬПТОР ЗРОБИВ.Я ДУМАЮ ЩО З ГАЗЕТНОГО КІОСКУ ПРОДАВЕЦЬ ВСЕ БАЧИЛА.НОВА ВЛАДА НІ ДО ЧОГО ,ЦЕ НАШЕ ДЕГРАДОВАНЕ ..............

Женя 2010-12-03 / 23:36:00
Козли одні!!!навіщо це робити?тепер построєте на цьому місці бутік,і там будете продавати сигарети!так раще!так?

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини