Рахівській районній ДЮСШ виповнилося 40 років

Минулої неділі Рахівська районна дитячо-юнацька спортивна школа відсвяткувала своє сорокаріччя. Дата – визначна для навчально-спортивного закладу, аби акцентувати увагу на її досягненнях, вшанувати тренерсько-викладацький склад, талановитих спортсменів, усіх, хто причетний до звитяг ДЮСШ.

Рахівській районній ДЮСШ виповнилося 40 років

Щоб вшанувати винуватців торжества в актовій залі Рахівської ЗОШ №1 зібралися представники влади, районних відділів освіти, сім'ї, молоді та спорту РДА, громадськості, спортсмени та їх тренери. А вихованці районного Будинку дитячої та юнацької творчості (дует "Мрія" у складі Ганни Шміляк та Ольги Ворохти, вокальний ансамбль "Джерельце", вокалісти Олександр Конкол і Мирослава Томенюк, а також учасники танцювального гуртка) підготували для присутніх чудову концертну програму з пісень, танців, акробатичних номерів тощо. Постаралася, аби надати торжеству колоритності, його ведуча – методист РБДЮТ Наталія Назарик.

Учасників дійства привітали директор районної дитячо-юнацької спортивної школи майстер спорту Віталій Урбан, заступник голови райдержадміністрації Олександр Томащук, заступник начальника відділу освіти РДА Володимир Катеринюк, головний спеціаліст відділу сім'ї, молоді та спорту Василь Головчук, директор Ясінянської школи олімпійського резерву із зимових видів спорту Йосип Гейніш. І всі, хто виступили, відзначали славний шлях, який пройшла ДЮСШ за сорок років, її вагомі досягнення в  розвитку як масового спорту, так і вихованні спортсменів-розрядників, кандидатів і майстрів спорту з різних видів, які прославили школу, Рахівщину, Закарпаття та Україну.

Особливо багато теплих слів було сказано на адресу першопрохідців, які стояли біля  джерел заснування закладу. Це, зокрема, умілий організатор і ентузіаст, багаторічний керівник Великобичківської районної ДЮСШ (так називалася школа до 1987 року), тренер Дмитро Гайналь. Потім директорами були Микола Мандзюк, Євген Малик. У різні роки вже Рахівську ДЮСШ очолювали Сергій Приходько, Михайло Тулик, Василь Мойш, зараз – Віталій Урбан. За ці роки в школі виросла й змужніла когорта тренерів, серед яких  Микола Дряшкаба, Іван Фабіан, Степан Руснак, Василь та Микола Волощуки, Олексій Сойма, Іван Староста, Юрій Малишев, Сергій Штадлер, Леонід Овод, Дмитро Гайналь, Тамара Дряшкаба, Петро Лендєл, Іван Сегеда, батько і син Швайгери, Петро Білосюк, Віктор Осієвський, Віталій Вішован, Світлана Шабашова, Василина Андрусяк, Василь Мойш та інші. Декого вже немає в живих, а окремі й нині плідно працюють, виховуючи добру зміну й чудових спортсменів.

Підраховано, що за сорок років відбулося шість випусків вихованців дитячо-юнацької спортивної школи. А це – тисячі спортсменів масових, юнацьких та дорослих розрядів, сотні кандидатів та майстрів спорту. Називалися такі з них, як Іван Яремчук, Таймас Гумеров, Ярослав Лендєл, Едуард Данилаш, Сергій Петенко, Іван Дошкар, Андрій Даскалюк, Іван Маріонда, Іван та Мирослав Білосюки, Йосип Гарапко, Іван Ільчук, Віталій Фурсов, Андріана Каптола, Юрій Томашук, Михайло Ількович та інші.

Спливали роки. Зі зміною в суспільстві підходів до розвитку фізкультури й спорту, відносин і навіть політичних віянь, мінялася структура, кількість видів спорту, за якими районна ДЮСШ спеціалізувалася. Зараз, наприклад, таких п'ять. До вже традиційних футболу, волейболу, легкої атлетики, лижних гонок три роки тому додався й бокс. Крім вагових досягнень, які мають юні спортсмени у всіх згаданих видах і про які регулярно повідомляє районна газета, молоді боксери під керівництвом умілого тренера, директора ДЮСШ Віталія Урбана та деяких інших, впевнено торують собі дорогу до визнання. Нині це більше 200 вихованців секцій відділення, які працюють у Рахові, Ясінях, Великому Бичкові, Водиці, Богдані, Лазещині та Білій Церкві. А всього в школі спортивний гарт за різними видами спорту проходять 822 юнаки і дівчата. Навчають їх 24 тренери. Упевнений, і це звучало на урочистостях, що ще не менш вагомі й великі спортивні звитяги чекають на цей колектив попереду.

А, як годиться, за сумлінну працю тим, хто має вагомі здобутки, у нас – шана. На урочистому зібранні почесні грамоти, подяки та інші винагороди отримали як колектив ДЮСШ в цілому (пам'ятну відзнаку комітету з фізичного виховання і спорту МОН України), так і її керівник Віталій Урбан, колишні й нинішні тренери Микола Мандзюк, Петро Білосюк, Степан Швайгер, Сергій Штадлер, Віктор Осієвський, Микола Дряшкаба, Ірина Дячук, Василина Андрусяк, Микола Волощук, Віталій Вішован, Василь Мойш (усього нагороджених – 25 осіб).

 

 
 

Василь Бойчук, Спорт тайм

02 грудня 2010р.

Теги: ДЮСШ, Рахів, спорт, ювілей

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини