Мешканці Нижнього Солотвина хочуть господарювати самі!

Як уже повідомляло "Закарпаття online", 15 квітня цього року на території Руськокомарівської сільради Ужгородського району відбудеться референдум про відокремлення села Нижнє Солотвино в окрему сільську раду. Сьогодні про його передісторію розповідає голова ініціативної групи по проведенню референдуму про відокремлення села Н.Солотвино в окрему сільську раду Василь ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ:

— Ідея про відділення села Нижнє Солотвино в окрему сільську раду виникла вже давно. Люди хочуть господарювати у себе в селі самі, так як кожна людина мріє про свій власний будинок, так село Нижнє Солотвино хоче мати свою власну сільську раду.

На даний час для цього уже маємо всі перспективи. У жовтні були проведені збори, була створена ініціативна група по проведенню референдуму і зібрані підписи для цього заходу.

На зборах був присутній сільський голова Віталій Білак, який бачив реакцію жителів села Нижнє Солотвино.

Сільська рада доего не призначала дату проведення референдуму, мотивуючи відсутністю коштів. Нарешті рішенням сесії сільської ради референдум призначили на 15 квітня цього року. Він повинен відбутися у всіх селах Руськокомарівської сільської ради.

У законі про Всеукраїнський та місцевий референдум вказано, що повинна голосувати лише та територіальна громада, яка хоче від'єднатися. Підписи були зібрані в Нижньому Солотвині і ініціативна група була також створена лише у Нижньому Солотвині. До цього часу уже було відокремлення сіл в окрему сільську раду і робила вибір лише та громада, яка хотіла відділитися.
У с.Н.Солотвино, як жителі так і всі керівники підприємств, підтримують створення сільської ради у селі. Поштовхом для відокремлення стала сама Р.Комарівська сільська рада, яка своїм ставленням уже декілька років практично не звертала уваги на проблеми нашого села.

Ми закликаємо жителів с.Р.Комарівці і села Глибоке підтримати вибір волевиявлення жителів Н.Солотвино про відокремлення в окрему сільську раду. Ми думаємо, що Глибоке повинно приєднатися до Нижньосолотвинської сільської ради, так як село межує із с.Н.Солотвино і буде легше і простіше вирішувати свої невідкладні проблеми.

Звертаємось до сільського голови Віталія Білака, голови Ужгородської районної ради Михайла Фединця, голови Ужгородської райдержадміністрації Анатолія Колібаби з проханням підтримати волевиявлення жителів с.Н.Солотвино.

Жителі с.Н.Солотвина вірять і надіються, що мешканці інших сіл, що входять до Руськокомарівської сільської ради зрозуміють бажання нижньосолотвинців мати свою сільську раду.

Чому ми прагнемо від'єднання? Тому, що саме власний орган сільського самоврядування знає, які в першу чергу вирішувати проблеми мешканцям села і в змозі їх вирішити, а не розпорошувати кошти на інші потреби. І твердження руськокомарівського сільського голови, що майбутня наша сільська рада буде дотаційною є хибним. На території с. Н. Солотвино діють ряд потужних підприємств та підприємців, які будуть стабільно поповнювати сільський бюджет.

Роз'єднання принесе особливу користь Руським Комарівцям, тому що жителі примусять задуматися сільського голову про залучення інвесторів у село. Адже там є залишки вільної землі, є свердловина термальної води, є у селі багато підприємливих людей, які б принесли користь і наповнення бюджету с.Р.Комарівці.

Сільський голова в своєму інтерв'ю сказав, що за 175 тисяч гривень продали «Деренівську купіль». Але це не так. Ці гроші залишились ще від старого скликання сільської ради. І це було від продажу землі ТОВ «Санаторний комплекс «Деренівська купіль», яка обраховувалася мільйонами, а Нижнє Солотвино отримало з цього мізер..

Користуючись нагодою, вітаємо всіх з наступаючим Великоднем, бажаємо всім здоров'я, розсудливості, мирного неба над головою, хай допомагає Бог у ваших добрих діях.
02 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини