Мукачівці вибороли кубок Закарпаття з футболу серед команд ветеранів

У неділю на берегівському стадіоні «Дружба» відбувся фінальний поєдинок кубка Закарпатської області з футболу серед ветеранських команд. У змаганнях брали участь гравці, яким на день матчу виповнилося 40 років і старші.

Мукачівці вибороли кубок Закарпаття з футболу серед команд ветеранів

У кубку Закарпатської  області взяли участь дванадцять команд міст і районів краю. У фіналі зуст-рілися кращі – "Берегвідейк" Берегово та збірна Мукачівського р-ну. Як ми вже писали в минулих номерах газети, команди Берегова у цьому році дивують усіх, починаючи від дитячого футболу і завершуючи ветеранами. І ось "Берегвідейк" перед черговою висотою. Уже за традицією берегівський стадіон зібрав велику глядацьку аудиторію. Навіть поєдинок ветеранів зібралося подивитися понад 600 глядачів. (Більше, ніж на "Закарпаття"). У складах обох команд на поле вийшли відомі вболівальникам футболісти, які вже по 20-30 років радують своїх шанувальників добротною грою. У складі "Берегвідейка" на полі з'явилися Сергій Феденишинець, Володимир Петрушко, Чобо Кемень, Віктор Феденишинець, Гейза Чирпак, Іштван Гіді, Андрій Тар, Йосип Антал, Іштван Вінце та інші. Склад збірної Мукачівщини був ще більш зірковий. Із перших хвилин на полі грали Олександр Когутич, Юрій Гнепа, Іван Грін, Василь Форкавець, Антон Лендєл, Віктор Басараб, Михайло Ковтун, Мирослав Решко, Михайло Ланьо. У заявку також потрапили Євген Качур, Іван Горват, Віктор Кампов та інші. Арбітраж матчу було доручено молодій бригаді арбітрів у складі Петра Котубея (Виноградово) та ужгородців Юрія Шимона й Вадима Запрутняка.

Ініціативою з перших хвилин гри заволоділи гості. Завдяки мобільності й рухливості півзахисту футболістів Мукачівщини, м'яч подовгу гостював на половині поля берегівчан. Більшість атак гості розпочинали через Лендєла, Ковтуна та Форкавця, які продовжували Ланьо та Гнепа, а завершували – Басараб та Решко.

Не завжди гравці господарів встигали за швидкими і легкими Лендєлом, Решком, Ланьом, Ковтуном. Моменти біля воріт "Берегвідейка" виникали доволі часто, але Сергій Феденишинець на останньому рубежі діяв надійно. У складі господарів слід відмітити хорошу гру Іштвана Гіді, Гейзи Чирпака, Чобо Кеміня, Володимира Петрушко, Сергія Фединишинця. Досить непогано зіграли також Василь Дуб, Віктор Феденишинець, Йосип Антал, Шандор Горшоні, Іштван Вінце. Після 15 хв. матчу стало зрозумілим, що господарям буде важко щось протиставити рухливій, технічній команді гостей. Поки в берегівчан були сили, вони намагалися контратакувати. За перші 20 хв. хороші нагоди відкрити рахунок втратили Лендєл, Решко, Ланьо, Ковтун. Запам'ятався удар Михайла Ланя зі штрафного з 20 метрів. М'яч летів точно у правий верхній від голкіпера кут воріт, але воротар господарів зумів дотягнутися і перевести його на кутовий. На 24 хв. берегівчани невдало виконали штучне положення "поза грою", і Лендєл опинився прямо по центру воріт. Феденишинець не зміг врятувати свою команду. До кінця тайму команда гостей створила ще кілька небезпечних моментів. У господарів активно діяли Гіді та Чирпак, але їх надійно прикривали захисники мукачівців.

Другий тайм розпочався із атак господарів. На 40 хв. Чирпак зробив хороший прохід до штрафної й наніс точний удар у площину воріт. Усе було виконано бездоганно, й голкіперу залишилося вийняти м'яч із сітки воріт. Футболісти гостей різко підвищили швидкості. Гнепа, Грін, Ковтун, Лендєл доволі легко перегравали своїх візаві, але "Берегвідейк" тримався. Та сили були не безмежними. Ось тут головну роль зіграла фізична готовність. Мирослав Решко, який увесь сезон провів в основі новодавидківців, скористався перевагою в швидкості й на 54, 59 та 68 хв. зумів тричі відзначитися у матчі.

Фінальний свисток Петра Котубея зафіксував перемогу збірної Мукачівського району з рахунком 4:1. Срібні медалі футболістам "Берегвідейка" та золоті – гравцям команди Мукачівського р-ну – вручили голова Берегівської міської ради Іштван Гайдош та голова Федерації футболу Закарпаття Михайло Ланьо. Кращим гравцем у складі володарів кубка визнано автора трьох голів Мирослава Решка, у "Берегвідейка" – Володимира Петрушко. Нагороди номінантам вручив перший заступник голови ФФЗ, голова Іршавської районної ради Ярослав Сухан. Для вручення кубка області серед ветеранів запрошено першого заступника голови ФФЗ Ярослава Сухана. Капітан команди переможців Віктор Басараб отримав гарний великий кубок, завойований у фінальному поєдинку в чесній і спортивній боротьбі. Гравці команди-переможниці обережно передавали кубок із рук в руки, цілуючи його. Це перша велика перемога гравців Мукачівського району. Футболісти "Берегвідейка" віддали всі сили для перемоги, але на цей раз мукачівці були сильнішими. Першими гравців Мукачівщини привітали футболісти "Берегвідейка". Потім було спільне фото на згадку та спільна вечеря за участі обох команд.

Турнір був добре організований і пройшов на високому рівні, в чому велика заслуга комітету ветеранського футболу та керівника комітету Василя Козика.

В історії ветеранського футболу вписано ще одну сторінку. На цей час вона присвячена команді Мукачівського району.

Степан Селменський, Спорт тайм

17 листопада 2010р.

Теги: футбол, кубок, команда, ветерани

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини