Ужгородські "Карпати" зіграли два "різні" матчі проти гандбольного клубу ЗДІА із Запоріжжя

У першому турі другого етапу “Карпати” приймали гандбольний клуб ЗДІА із Запоріжжя. Запоріжанки приїхали ревеншуватися за поразку в першому етапі. Те, що вони налаштовані серйозно, підтвердили першим ігровим днем, коли обіграли “Карпати” з різницею у вісім м’ячів. Та вже наступного дня картина на полі була зовсім протилежною. “Карпати” не залишили шансів для ЗДІА, здобувши перевагу в 10 м’ячів.

Ужгородські "Карпати" зіграли два "різні" матчі проти гандбольного клубу ЗДІА із Запоріжжя

Тренерський штаб "Карпат" турбували три питання, які могли впливати на долю поєдинків. Перше – це майже тритижнева відсутність ігрової практики в "Карпат". Друге – напередодні матчів перехворіли простудними захворюваннями Семаль, Олексюк, Лебедєва і Гайович, що теж накладало свій відбиток на хід матчів. Третє – у складі гостей відновила форму після травми кращий бомбардир українського чемпіонату минулого року, член збірної України Ірина Глібко. Правда, у глядачів у першому матчі склалося враження, що наші гандболістки десь недооцінили суперника, за що й поплатилися.

Розпочали дівчата досить обережно, тож виділити когось на полі було доволі складно. Перші 15 хв. гра йшла м'яч у м'яч. У середині першого тайму рахунок на табло висвітлював 9:8 на користь ЗДІА. За наступні 15 хв. команда гостей закинула 8 м'ячів (що відповідає рівню перших 15 хв.), а наші гандболістки спромоглися лише на три влучні кидки. На перерву пішли за рахунку 11:17 на користь гостей. Після перерви наші дівчата намагалися ліквідувати відставання. Піймала гру Ірина Проніна, яка в перші три хвилини другого тайму зуміла чотири рази відзначитися. Такий старт подарував надію. Потім до Ірини підключилася Наталія Семаль, чиї три кидки досягли мети. На 47 хв. ужгородки знову чомусь зупинилися. За наступні 13-14 хв. спромоглися на 5 точних кидків, а запоріжанки зусиллями збірників України Яни Баткової, Катерини Чумак, Ірини Глібко, Інни Малюченко закинули 8 голів – 25:33. У "Карпат" 6 голів на рахунку Семаль, 5 – Проніної, по 3 закинули Туркало та Олексюк. Ще по два голи у Коломоєць, Смереки, Трав'ян. Заради справедливості потрібно відзначити доволі слабку гру наших голкіперів Гайович та Яблонської. Натомість у запоріжанок в ударі були Баткова – 8 голів, Чумак, Глібко, Малюченко – по 7. На жаль, ми не змогли прикрити основну ударну силу команди гостей, за що й поплатились. Ужгородки виглядали в'ялими, взагалі не було видно, за рахунок чого ми зможемо підсилити гру.

Наступного дня на спортивному майданчику все змінилося корінним чином. Наші гандболістки вийшли на гру зарядженими та належним чином налаштованими. Уже в повітрі відчувалася наелектризованість самого поєдинку. Як і в минулому матчі, перші хвилини команди йшли нога в ногу. Перелом настав десь на 10 хв. Лідери запоріжанок потрапили під щільну опіку з першої хвилини і вольності на майданчику завершилися, що відразу позначилося на їх грі. Із 10 по 20 хв. наші гандболістки не дозволили гостям закинути жодного м'яча. Цілих десять хвилин Гайович тримала свої ворота в недоторканості. Наші дівчата за цей час закинули 6 м'ячів. У ці хвилини глядачі побачили, що у нас є команда, і що у неї є справжній лідер. Капітан команди Наталія Туркало (до речі, гравець національної збірної команди України), була душею колективу, справжнім лідером. Повівши в рахунку з різницею в 5 м'ячів, до кінця тайму "Карпати" не віддавали ініціативи. В ударі були Семаль і Смерека, які точними кидками не дозволяли суперницям вирівняти становище. Другий тайм на майданчику нічого не змінив. Наші гандболістки жорстко діяли у захисті, не даючи лідерам гостей вільно розігрувати м'яч. Як результат, за 15 хв. другого тайму запоріжанки закинули в наші ворота всього 1 м'яч. За цей час у воротах гостей побувало 8 голів. Стало зрозумілим, що гостям такий розрив ліквідувати вже не вдасться. У запоріжанок гра не йшла. Навіть виходи один на один з Гайович вони реалізувати не змогли. Темп гри трішки спав. Тренер ужгородок Борис Петровський дав пограти найближчому резерву, бо на хід матчу це вже не впливало. Хіба що трохи активізувалася Ірина Глібко, яка після "отриманої свободи" зуміла закинути три м'ячі. Фінальний свисток зафіксував переконливу перемогу нашої команди 26:16. У цій перемозі велика заслуга всієї команди, бо всі зіграли просто відмінно. І все ж на їх фоні виділялися Наталія Туркало, яка була справжнім лідером та Наталія Гайович, яка тримала на замку наші ворота, демонструючи чудеса реакції. На цей раз гольовий доробок наших гандболісток становив 26 голів: 7 – на рахунку Семаль, 5 – Смереки, 4 – Олексюк, 3 – Лебедєвої, по двічі відзначилися Калинич, Коломоєць та Трав'ян. У запоріжанок 5 м'ячів закинула Глібко, 4 – Христенко, по 3 – Малюченко та Баткова. Ще один м'яч на рахунку Чумак. Як засвідчили матчі, ЗДІА – команда 4-5 гравців. Виключивши з гри головну ударну силу, ужгородки легко довели матч до перемоги.

Що ж сталося з "Карпатами" у першому поєдинку? Невже "зіркова" хвороба" з'явилася у наших гандболісток? А, може, тренерський штаб не вгадав із тактичною схемою на гру? У всякому разі в суботньому матчі глядачі побачили зовсім іншу команду. Вона у нас молода, десь не вистачає досвіду, десь – майстерності, але командний дух, самовіддача – це наша основна зброя. Медалі чемпіонату так легко ніхто не віддасть, за них потрібно буде боротися в кожному матчі і до фінальної сирени. Це наочно продемонстрували матчі з запоріжанками, півкоманди якої складають гравці національної збірної. Якщо ми ставимо перед собою більш високі завдання, якщо хочемо входити до еліти вітчизняного гандболу, то повинні демонструвати гру, яку побачили глядачі в суботу, тож зриви, які були в п'ятничному поєдинку, не бажані.

Результати матчів, 1-й тур, 2-й етап:

Перший ігровий день
"Карпати" (Ужгород) - "ЗДІА" (Запоріжжя) 25:33 (11:17)
 Голи у "Карпат": Коломоєць (2), Смерека (2), Проніна (5), Семаль (6), Олексюк (3), Лєбєдєва (1), Травян (2), Туркало (3), Мамуня (1).
Голи у "ЗДІА": Чумак (7), Баткова (8), Глібко (7), Щевельова (1), Малюченко (7), Лозинська (2), Пєрєдєрій (1).
"Дніпрянка-Університет" (Херсон) - "Спарта" (Кривий Ріг) 27:28 (13:14)
"Галичанка" (Львів)  - "Спартак ім. І.Є. Турчина" (Київ) 33:34 (18:20)


Другий ігровий день
"Карпати" (Ужгород) - "ЗДІА" (Запоріжжя) 26:16 (14:10)
Голи у "Карпат": Коломоєць (2), Смерека (5), Семаль (7), Олексюк (4), Лєбєдєва (3), Травян (2), Туркало (1), Калинич (2).
Голи у "ЗДІА": Чумак (1), Баткова (3), Глібко (5), Малюченко (3), Христенко (4).
"Дніпрянка-Університет" (Херсон) - "Спарта" (Кривий Ріг) 26:30 (13:15)
"Галичанка" (Львів)  - "Спартак ім. І.Є. Турчина" (Київ) 34:34 (16:17)

"Карпати" залишаються на другій позиції в турнірній таблиці.
Про причини таких різнополюсних матчів в Ужгороді розповіли тренери команд.

Георгій Воронов, тренер ГК ЗДІА:

"Мы стали свидетелями двух матчей. Если говорить о нашей команде, то играли совершено разные команды. Мне даже трудно пока найти причину такой безобразности игры нашей команды. Нужно время, чтобы проанализировать игру каждого игрока. Такое ощущение, что игроки просто саботировали матч. Простояли всю игру не сделав никаких полезных действий. Ну это то что касается пока на таком эмоциональном уровне. А в общем формула проведения двоих матчей подряд, она кажется легкой, а на самом деле очень тяжелая. Эмоциональный пик вчера был в игре. И естественно очень трудно перестроится на такое рабочее настроение, на рабочий ритм в игре. Все таки остается на уровне подсознание вчерашняя победа и они думают, что так же легко придет следующая. А вышло наоборот. Хотелось бы поздравить победителей, хорошо играли. После вчерашнего поражения с крупным счетом, они нашли в себе силы и доказали сегодня, что они команда и  заслужено на данный момент являются одними из лидеров чемпионата."

Борис Петровський, головний тренер ГК "Карпати":

- Чому два суперники, в тому числі наша команда, провели два різні матчі?

- Ну по-перше наша команда за цей відрізок часу не зіграла нормального спарингу. Команда Запоріжжя зіграла два офіційні єврокубкові матчі в Німеччині. І у них з'явився лідер, минулорічний лідер - це Глібко. Глібко кращий бомбардир чемпіонату України минулого року. Вона відновилася і вже грала з ними в Німеччині. Основними ж проблемами є ігрова підготовка і стан наших гравців.

- На ваш погляд, що було головним у тому, що команда зуміла виграти?

- Дівчата захотіли виграти. Вони хотіли і ви бачили першу гру: не контролювали, не все виходило. І в принципі команда Запоріжжя не така слабенька, четверо гравців представляють національну збірну. Ну і між іншим дуже добре грала Пятікоп і вчора відсоток відбивання був дуже високий.

- Зараз у чемпіонаті буде пауза, як ви плануєти її заповнити?

-Ми б дуже хотіли зіграти декілька зустрічей з іноземними командами, з любими. От проблема у нас, що немає ігрової практики. По комплектації інші команди сильніше нас, але ми за рахунок спарингів, за рахунок самовіддачі їх обіграємо.

За матеріалами Спорт-тайм та сайту ГК "Карпати"

10 листопада 2010р.

Теги: гандбол, Карпати, матч

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини