Міжгірська спеціалізована ЗОШ відсвяткувала 5-річчя

Це перший скромний ювілей навчального закладу і визначний тим, що за невеликий період його колектив — вчителі та учні — добився вагомих успіхів і визнання не тільки на районному рівні.

Міжгірська спеціалізована ЗОШ відсвяткувала 5-річчя

 Іменини школи педагогічний та учнівський колективи святкували протягом трьох днів. Розпочали з "Осіннього вернісажу", який приваблював людське око різнобарвними кольорами осені та плодами нашої верховинської землі. В оформленні експозицій, представлених на конкурс, найбільшу фантазію проявили учні 6-А кл., 7-А кл. та 8-Б кл. (кл. кер. Тетяна Дурунда, Марія Шебедяк, Галина Бабич), роботи яких визнано найкращими.


Наступного дня на святковій лінійці за присутності учнів та вчителів школи в шкільну організацію "Кришталеві джерела" урочисто приймали учнів 5-х класів, які в цей день разом з класними керівниками Ганною Сівак та Тетяною Бундзяк проявляли спритність у змаганнях "Веселі старти".

Найбільш насиченим на урочистості та святковим був день третій. На іменини прийшло багато гостей з подарунками. Передувала торжеству, яке проходило в затишній, святково прибраній актовій залі, демонстрація відеофільму про будні і свята колективу навчального закладу протягом п'яти років. Традиційно свято розпочалося гімном школи, який вперше прозвучав на її річницю і авторами якого є випускниця Мирослава Цар та нинішній директор Міжгірської ДМШ Юрій Біланинець.

 Про іменинницю-школу, її родинні зв'язки безпосередньо з відділом освіти РДА, райдержадміністрацією та райрадою, яких назвали близькими родичами, на гумористичній ноті говорили ведучі — вчителі Світлана Іванина та Віктор Коцуренко, учні Роман Белегай (9 клас) та семикласниця Інна Піхун. Як і годиться, першим до слова запросили директора Володимира Залезинського. З піднесенням водночас і гордістю за очолюваний ним колектив Володимир Тимофійович звернувся до всіх присутніх. В його пам'яті спливли перші нелегкі дні роботи, коли у класах-кабінетах бракувало меблів, іншого обладнання. А згодом і перший день народження у рідних стінах уже із певними здобутками в навчанні та матеріальному стані.

— Особливими відзнаками ознаменувала школу 5-та річниця, — продовжив Володимир Тимофійович, — впродовж якої навчальний заклад встиг тричі поміняти статус. Із загальноосвітньої ЗОШ на спеціалізовану з поглибленим вивченням окремих предметів, а згодом і присвоєння почесного звання ім. Августина Волошина.

З гордістю називав імена тих учнів, які захищають честь школи на рівні області, дякував своєму заступнику Маргариті Бундзяк за сприяння у формуванні міцного колективу і обіцяв за їх підтримки не зупинятися на досягнутому.

Професійно визнала успіхи випускників спеціалізованої ЗОШ, у тому числі і цьогорічних, які, до речі, всі стали студентами вузів, начальник відділу освіти РДА Надія Олексієнко. Гордістю не тільки школи, а й району в цілому назвала цьогорічних єдиних у районі 200-бальників-випускників Андрія Живчина та Івана Цендру, побажала колективу нових перемог і злетів, за доброю традицією дарувати іменинникам подарунки презентувала від райдержадміністрації та відділу освіти навчальні меблі на суму 15 тис. грн. та баян.

За дорученням голови райдержадміністрації Івана Романа щирі привітання і побажання колективу передав його заступник Микола Тимощук, відзначивши його високі результати не лише в навчанні, а й патріотичному вихованні та спорті. Під оплески залу Микола Терентійович передав директору школи цінну книгу — наукову працю, тираж якої 5 тис. примірників загалом, і лише кілька в області — Національний атлас України. Від органу місцевого самоврядування вітав іменинників селищний голова Василь Щур і подарував учнівському колективу футбольну форму із символікою Міжгір'я.

У всіх педагогів спливли у пам'яті спогади п'ятирічної давності за виступу директора будівельно-деревообробного підприємства Михайла Рущака. Як справедливо визнав Михайло Григорович, нестача коштів гальмувала процес будівництва, а потреба у новій школі була велика. Виходячи із цього, за Божої помочі та сприяння керівників району навчальний заклад прийняв своїх учнів вчасно. За п'ять років спеціалізована ЗОШ змужніла матеріально, має хороші успіхи в навчально-виховному процесі. Михайло Григорович висловив сподівання, що спільно з директором Володимиром Залезинським робитимуть все для того, аби запустити в дію і третю чергу освітянського закладу.

На "відмінно" оцінив п'ятирічну роботу педагогічного та учнівського колективів Петро Бойко, головний лісничий ДП "Міжгірське лісове господарство", дав аналіз спільній роботі лісівників і школярів у збереженні та примноженні багатств флори та фауни нашого верховинського краю. Для більш продуктивної і якісної роботи в подальшому подарував їм кольоровий принтер. Окрасою району назвала колектив голова РК профспілки працівників освіти і науки Олена Бута. Успіхів вони добиваються не тільки в навчанні та вихованні підростаючого покоління, а й громадській роботі — профспілковий комітет став лауреатом обласного конкурсу.

Голова батьківського комітету Олена Бундзяк від батьків, діти яких навчаються у спеціалізованій ЗОШ, подякувала педколективу за нелегку і плідну працю, побажала і надалі вдосконалювати професійний рівень і радувати їх успіхами в навчанні підростаючого покоління.

Від колег райцентрівської ЗОШ №1 з найкращими побажання звернувся до винуватців торжества її директор Михайло Коваль, а провідний спеціаліст РЦЗ Віталія Бундзяк успіхи колективу визнала в тому, що всі цьогорічні випускники спеціалізованої ЗОШ стали студентами вузів.

Лілія Мізун, випускниця школи дякувала педагогічному колективу за добру науку, взаєморозуміння і за дорученням ровесників бажала їм довгих років життя і хороших учнів.

Пісенним дарунком привітала колектив школи учениця Майданської ЗОШ, лауреат Всеукраїнського та Міжнародного конкурсів Аліна Гимба.

Кожен виступ-привітання доповнювали юні таланти — виконавці пісень та танців, які вже мають визнання не тільки на шкільній сцені. Це — вокальний ансамбль учнів 3-4 класів "Джерельце" (кер. Світлана Іванина), солістка Іванна Дурунда (7 кл.) та танцювальна група "Веселка", другокласниці Лілія Бруско та Ірина Кедьо, учениця 10 класу Аліна Пуйо, Марина Брошняк (11 кл.). Ну й, звичайно, ведуча свята, вчителька початкових класів Світлана Іванина, яка була неперевершеною і на сцені. У сольному виконанні в дуеті з Ігором Пижиком, викладачем ДМШ на завершення урочистої частини під оплески залу бажали всім щастя, добра і любові.

В цей день за чашкою кави ще багато згадували про перші нелегкі роки становлення нині вже такої відомої школи заступник директора Маргарита Бундзяк, педагог-організатор Марія Щербанюк, працівники відділу освіти РДА Ганна Вощепинець та Марія Дірей, директор Міжгірської ЗОШ І-ІІ ст. Михайло Шагур та багато інших запрошених гостей.

Марія Рубець, "Верховина" для mizgir.com.ua. Фото Тетяни Костюк

05 листопада 2010р.

Теги: ЗОШ, ювілей, школа

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини