Закарпатський "Берегвідейк" - володар Кубку України серед аматорських команд

Сезон 2010 року «Берегвідейк» розпочав із перемоги в зимовому кубку області, за цим трофеєм завойовано й Кубок області, ніхто не наздогнав берегівську команду й у чемпіонаті, а для повного щастя червоно-білі завоювали Кубок України серед аматорських команд.

Закарпатський "Берегвідейк" - володар Кубку України серед аматорських команд

Слов'янськ. Стадіон "Хімік". 2000 глядачів

"Словхліб"  – "Берегвідейк" – 2:2 (0:1) перший матч – 0:2

Арбітр: Бондар Іван (Київ)

Асистенти: Драчов Олексій (Київська область) / Шлончак Семен (Черкаси)

4-тий арбітр: Білокур Олександр (Курахове)

Інспектор: Дігтяр Олександр (Полтава)

"Словхліб": Гордієнко, Шматько (к), Боженков, Годвін, Масловський (Швидкий 46), Соколовський (Фоменко 63), Васютін (Гасимов 87), Забурдайло, Шелехов (Павлюк 59), Дорошенко (Михайлов 59), Мачулін (Фомич 46).

Головний тренер: Олександр Дорош

"Берегвідейк": Крашевський, Гриценко, Корнютяк (Гейці 90), Теплий, Гурка (Куделко 90), Лукашук (к), Сергеєв, Саркіс (Баб'як 85), Чонка, Сливка (Надь 83), Калапач (Вайда 71)

Головний тренер: Робер Нодь.

Голи: 0-1 Сливка 44, 0-2 Саркіс 46, 1-2 Годвін 65, 2-2 Швидкий 82.

Попередження: Мачулін, Васютін – "Словхліб", Сливка, Сергеєв – "Берегвідейк"

Історична перемога для всього закарпатського футболу. За весь час проведення Кубку України серед аматорських команд, ФК із Закарпатської області жодного разу не привозив цей трофей, і ось тепер він у нас! А все починалось у 1996 році, коли берегівська команда "Віжибу" перемогла на кубку області й вийшла у цей турнір, але тоді змогла пройти лише перший раунд змагань. Після берегівської команди прославляти Закарпатський край взялася команда з Перечина, але вона вилетіла в першому раунді. Після одного року перерви для Закарпаття в кубку України серед аматорських команд у 2000 році знову Перечин взявся до діла. Обігравши спочатку золочівський "Сокіл", перечинці поступились ФК "Лужани" по пенальті у другому раунді. А в 2001 році ФК "Перечин" уже дійшов до фіналу, де за підсумками двох зустрічей (6:1) поступився ФК "Південьсталь" із міста Єнакієве. У 2002 році на Кубок виступила команда ФК "Мукачево", але поступилось у першому раунді "Дельті" Гвіздець і випала з розіграшу. 2003 рік став нещасливим для ужгородського "Здоров'я", яке, як і Мукачево, вилетіло в першому раунді. У 2004 році Закарпатську обл. представляла свалявська команда "Авангард", яка дійшла до 1/8 фіналу (другий раунд). А через рік свалявський "Авангард" повторив свій минулорічний результат. У 2006 році ФК "Бадалово" продовжив шлях до Кубка, та в першому ж раунді поступився Добромильській команді ФК "Княжа" 0:1, 1:4. 2007 рік Закарпаття пропускало, а ось через рік уже мало щастити ФК "Мукачеву", але команда знову поступилася (як у 2002) в першому раунді ямницькому "Цементнику" 1:2, 0:3. Минулий рік був для Закарпаття більш успішніший, ніж останні. ФК "Поляна", зібравши всі свої сили, пройшла шлях аж до 1/4 фіналу, де полянці поступилися яремчанським "Карпатам" 1:4, 0:2. Та 2010 рік нарешті довів, що Закарпатська область сильніша за інші, принаймні цього року.

Перший поєдинок у Берегові приніс перемогу нашій команді 2:0. У матчі-відповіді донеччанам ще залишався шанс. Обидві команди заслуговували на почесний приз, але у берегівчан вже були два м'ячі в запасі. Донецькій команді потрібно було забивати три м'ячі, щоб зробити коло пошани з Кубком у руках. Тренерський штаб "Берегвідейка" прийняв рішення приїхати до Донецька трохи раніше, щоб адаптуватися і відпочити після важкої дороги. У суботу підопічні Роберта Надя провели тренування на РСК "Олімпійський".

У неділю о 13 год. киянин Іван Бондар дав свисток про початок другого фінального поєдинку. Господарі "Слов-хліб" відразу пішли вперед великими силами. Захист нашої команди на чолі з Володимиром Корнутяком діяв чітко і злагоджено. Півзахист не поспішав іти в атаку, але в першу чергу теж подбав про захист, хоча для таких півзахисників як Лукашук, Сергеєв, Саркіс, Чонка швидко перейти із захисту в напад потрібні тільки долі секунди. Усі намагання Годвіна, Мачуліна, Дорошенка, Шелехова пробитися по центру нічого господарям не дали. Навіть, якщо м'яч і проходив захисні редути, начеку постійно був Крашевський. Десь із 35 хв. запал слов'янців почав згасати. Берегівчанам вдалися кілька швидких атак. Постійно тримали у напрузі захист господарів Сливка та Колопач. Час спливав, а рахунок на табло не змінювався. Коли до свистка на перерву залишалася якась хвилина і втомлені господарі вже подумки були в роздягальні, берегівчанам вдалася взірцево показова атака, яку точним ударом завершив Андрій Сливка, який був дуже активним у складі "Берегвідейка". Для команди господарів і її уболівальників це стало справжнім шоком. Над стадіоном запанувала тиша. На другий тайм господарі вийшли налаштовані по-бойовому. Та перша ж атака берегівчан закінчилася другим голом у ворота ФК "Словхліб". Для всіх стало зрозумілим, що за 43 хв. "Берегвідейк" 5 голів уже не пропустить. Команда господарів була фактично деморалізована. Територіальна перевага повністю була на боці нашої команди. А героями комбінації, яка привела до другого голу, були Андрій Сливка та Дмитро Саркіс. Перший виділив ідеальний пас врозріз між захисниками, а другий бездоганно виконав технічний прийом, тож Гордієнку вдруге прийшлося виймати м'яч із сітки воріт. Оговталися господарі тільки в середині другого тайму, коли берегівчани вже скинули оберти. Все, на що спромоглися донецькі футболісти, це зрівняти рахунок. На 65 хв. темношкірий легіонер слов'янської команди провів перший м'яч, а Швидкий на 82 хв. рахунок у матчі зрівняв. На фінальний штурм у господарів вже не вистачило сил. Це була перемога – перемога "Берегвідейка" в кубку України серед аматорів, перемога всього закарпатського футболу.

Після завершення матчу відбулося урочисте нагородження фіналістів кубка України. Перший віце-президент Асоціації аматорського футболу ФФУ Олександр Каденко вручив медалі та дипломи фіналістам, а Володимир Лукашук отримав кубок України. У понеділок футболісти "Берегвідейка" від-відали одну з кращих європейських футбольних арен "Донбас Арену".

У вівторок увечері автобус із командою, володарем кубка України серед аматорів ФК "Берегвідейк", під'їхав до берегівського стадіону "Дружба". Не дивлячись на такий пізній час, своїх улюбленців очікувало понад 200 (!!!) уболівальників команди, а також голова Берегівської міської ради Іштван Гайдош та голова Берегівської РДА Ігор Свищо, які наочно продемонстрували, як спільними зусиллями можна вершити великі справи. Своїх улюбленців уболівальники зустріли салютом. Феєрверки освітлювали нічне небо над Береговом. Це дійство було підготовлено для тих, хто прославив Берегово на всю Україну, хто продовжив багаті традиції футболу Берегівщини.

2010 рік – "золотий сезон" для берегівського футболу. До кубка області "Берегвідейк" поклав медалі чемпіонів зимової першості. У кубок України саме сьогодні "Берегвідейк" після матчу у Довгому зможе покласти золоті медалі чемпіонів. "Берегвідейк" здобув чотири перемоги у чотирьох найбільших турнірах.

Прийшов час спробувати свої сили на професійному рівні. Навіть друга ліга – не межа для берегівчан, потенціал у них справді великий. А ще вони спробують себе в кубку України. Берегівчани можуть гордитися своєю командою. Вони сьогодні – найкращі.

Сашко Сільченко, Спорт тайм

05 листопада 2010р.

Теги: Берегвідейк, кубок, футбол

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини