Традиційний науковий форум педагогів України відбувся в Ужгороді

У жовтні в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася традиційна ІХ Всеукраїнська науково-методична конференція «Проблеми післядипломної освіти педагогів: інноваційна андрагогіка».

Традиційний науковий форум педагогів України відбувся в Ужгороді

Організатори ― Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти та управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації. Науковий форум працює під егідою Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України й Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України. В оргкомітеті – відомі науковці, педагоги, як-от: Б.М. Жебровський – перший заступник міністра освіти і науки України, Л.М. Ващенко – директор Центрального інституту ППО Університету менеджменту освіти НАПН України, В.В. Олійник – ректор Університету менеджменту освіти НАПН України, М.І. Романенко – ректор Дніпропетровського інституту ППО, О.А. Удод – директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України.

До участі в конференції зголосилось понад 150 вчених і педагогів з усіх куточків України. Серед них – відомі в Україні науковці, зокрема Є.П. Голобородько – професор Південноукраїнського регіонального інституту ПОПК, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, В.В. Гуменюк – завідувач кафедри менеджменту та освітніх технологій Хмельницького обласного інституту ППО, А.А. Давиденко – завкафедри Чернігівського обласного інституту ППО, М.І. Томчук – перший проректор з наукової роботи Вінницького обласного інституту ППО, В.Я.Ястребова – проректор з науково-методичної роботи Запорізького обласного інституту ППО, керівники освітніх закладів, у тому числі й директори шкіл, викладачі вузів та аспіранти.

Великий резонанс, як завжди, конференція викликала серед педагогів Закарпаття – в роботі взяли участь науковці провідних ВНЗ, керівники шкіл та вчителі краю.

Від Міністерства освіти і науки України привітав і виступив з доповіддю П.В. Осколов – завідувач сектору координації діяльності інститутів ППО і методичних установ МОН України. Успішної роботи конференції побажали Г.І. Сопкова – заступник начальника управління освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації, М.І. Талапканич – директор Закарпатського інституту ППО, доцент.

Згідно з програмою конференції проведено пленарне та п'ять секційних засідань, на яких розглядалися актуальні проблеми педагогічної освіти, а саме:

― теоретичні та практичні аспекти інноваційної освітньої діяльності на різних рівнях освіти;
― європейські підходи до післядипломної педагогічної освіти та впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу в післядипломній освіті педагогів;
― регіональна модель забезпечення освітніх потреб національних спільнот Закарпаття;
― інноваційні підходи до викладання окремих дисциплін, психолого-педагогічні вимоги до особистості сучасного вчителя, компетентнісний підхід у системі післядипломної педагогічної освіти тощо;
― інновації в змісті освіти, оптимізація навчального процесу.
 
Рішенням конференції рекомендовано до впровадження інновацій в освітній системі, зокрема в післядипломній педагогічній освіті; передових психолого-педагогічних ідей, інноваційних технологій, практичних досягнень педагогів-новаторів. Рекомендовано загальноосвітнім навчальним закладам інтенсивніше використовувати  в педагогічній практиці українську та зарубіжну історико-педагогічну спадщину, здобутки сучасних вчених-педагогів при вивченні історії, мови, народознавчої педагогіки, краєзнавства.

Вирішено звернутися з пропозиціями до Верховної  Ради України, Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України:

- прискорити прийняття закону України "Про освіту дорослих";
- розробити комплекс нормативно-правових документів до закону "Про освіту дорослих";
- внести корективи до діючих нормативно-правових документів Міністерства освіти і науки України, що регулюють діяльність вищих навчальних закладів, доповнивши їх нормативами, які враховують специфіку навчання у системі післядипломної освіти;
- розробити і впровадити механізм фінансування фундаментальних наукових досліджень з проблем післядипломної освіти в наукових підрозділах інститутів ППО.

Інформаційно-видавничий центр Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти

22 жовтня 2010р.

Теги: педагог, післядипломна, освіта

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини