Незаангажований аналіз передвиборчої ситуації та партійний підтекст виборів

На думку незалежних львівських експертів, лідерами перегонів в Ужгороді стали Приходько, Ратушняк і Погорєлов

Незаангажований аналіз передвиборчої ситуації та партійний підтекст виборів

Завдяки незаангажованому під жодну політичну партію проекту представники Львівської соціологічної групи виявили професійну зацікавленість ходом виборчих перегонів у містах-сусідах. Експерти завітали й до Ужгорода.

Вони здійснили власні соцопитування, проте вирішили не публікувати цифри через наявне засилля у закарпатських ЗМІ значних спекуляції із рейтингами. Щодо висновків, то спеціалісти однозначно стверджують, що основна боротьба в Ужгороді точитиметься між трьома кандидатами: Приходьком, Ратушняком та Погорєловим. Сторонній погляд на ситуацію подаємо до уваги читачів. Аналітик Олег Левацький висловив такі враження про хід ужгородських виборчих перегонів: "Поспілкувавшись із ужгородськими експертами та вивчивши ситуацію, хочеться зауважити наступне про кандидатів на посаду мераю Наприклад, білборди та сіті-лайти Погорєлова з'явилися задовго до офіційного старту кампанії. Питання навіть не в тому, звідки у Погорєлова стільки білбордів та сіті-лайтів. І не в тому, що його слогани досить примітивні (на кшталт "Генеральне прибирання"), а у тому, що всім зрозуміло, що Погорєлов – ставленик мукачівської групи "Барва" (партія "Єдиний Центр") хоча офіційно замаскований в нікому невідому партію "ЕКО". Проте маскування не робить менш очевидним того факту, що він "мукачівський" кандидат. Партійного відтінку тут майже й немає – Єдиний Центр чи Еко – не важливо. Це питання принципу для Віктора Балоги – його чи не його буде мер Ужгорода".

Інша фаворитна партія "Батьківщина" після певної розгубленості та політичної й медійної паузи, здається, визначилася – їх кандидат -- гуморист-фольклорист, голова Баранинської сільської ради Павло Чучка. Війна "губернатора" Ледиди проти Чучки (відомі судові справи) та особиста помста за поразку у поділі "баранинських інтересів" загальмували висунення Чучки кандидатом на посаду міського голови і цим урізали шанси представника від "Батьківщини" на перемогу. Проте для партії, яка прозоро визначила свого кандидата, якщо не в нинішній ситуації, то для майбутнього - це перспективний крок, -- вважають аналітики.

"Сильна Україна" та "Фронт змін" не висунули своєї кандидатури, наразі вони несміло симпатизують кандидатурі Володимира Приходька.

А що ж партія влади? Невизначеність навколо свого кандидата на посаду Ужгородського міського голови продовжується. Спочатку регіонали висунули Приходька, який має колосальний авторитет в Києві і під нього центр готовий фінансувати розвиток Ужгорода. Тому, як здається, для Києва його й висунули. А фактично – в роботі – як ОДА, так і штат Партії регіонів працюють на одіозного Ратушняка, якого столиця ніколи не підтримає, і не дасть коштів для розвитку обласного центру.

В кулуарах голова Закарпатської ОДА, очільник обласного осередку Партії регіонів О. Ледида говорив, що має двох кандидатів – Ратушняка і Приходька, публічно ж не підтримав жодного. Відсутність чіткої позиції безумовно шкодить партії та її перспективам в регіоні.

Невеликі, молоді, амбіційні партії, які дивляться в перед, своїх кандидатів висунули і їх підтримують однозначно. На очах ужгородців проходить становлення партії "Молода Україна" та її голови – Миколи Жолтані. І хай шансів на перемогу у них практично не має, партія та її кандидат добре попрацювали для свого майбутнього.
 
Активно працює й "Народна самооборона", йде розкрутка як партії, так і її кандидата А. Синишина. Синишин має великий досвід в політичній боротьбі і теж розуміє, що з лідерами перегонів позмагатися за перемогу не зможе, але визначеність та цілеспрямованість партії викликає симпатію.

Врешті, досить заплутаною й неоптимістичною виглядає ситуація серед лідерів виборчої кампанії. Між ким вибирати – мукачівським ставлеником Погорєловим чи "таємним агентом" Партії регіонів Ратушняком, чи ж "чужим серед своїх" Приходьком?

"Якщо виграє Погорєлов – виграє Мукачево. Якщо виграє Ратушняк – програє Партія регіонів, але виграє Ледида і Феєр. Якщо виграє Приходько – програють лідери Партії регіонів, але, можливо, виграє Ужгород", -- вважає експерт.

До слова, у контексті цього матеріалу цікавою є інформація, яку опублікував журнал "Фокус" -- про доходи кандидатів у мери українських міст. У результаті очевидно, хто декларує офіційні доходи, а хто наразі не вважає за потрібне це робити.
 
До рейтингу увійшли троє ужгородців. "Найбагатшим" є Володимир Приходько, який задекларував за 2009 рік 230 180 грн. доходів, які отримав у вигляді зарплати на "Єврокарі" та інших місцях роботи (є членом Наглядової Ради ЗАТ "Єврокар").Чинний мер Сергій Ратушняк задекларував лише 94 791 грн. Наступний у списку мерів ужгородець – Микола Жолтані із 61 581 грн.
 
Із цього рейтингу чітко видно – хто йде в мерію покращувати власне фінансове становище, а хто прямує до влади працювати, але не для того, що заробляти.

 

Закарпаття онлайн:

*Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. Редакція може не поділяти думку авторів.

20 жовтня 2010р.

Теги: вибори, Приходько, Ратушняк, Погорєлов

Коментарі

Беня 2010-10-27 / 18:24:00
Ух, класно! Чудовий, інтелектуальний комент ви видали, анонімусе! Головне частіше тиснути на CapsLock, і тоді буде вам щастя!

2010-10-27 / 15:44:00
Ты Беня просто ЛОШАРА и не знаешь реальных рейтингов. сидишь как папугай повторяешь свои мантры. От тебя вообще ничего не зависит так что гавкай как тебе велели дальше и поднимай рейтинг Приходько

Беня 2010-10-26 / 08:27:00
Мозок заклинило штабістам Приходька, в тому числі нешановному аноніму. Повтороюють як мантру "Приходько переможе!", "Приходько переможе!", не помічаючи реальності. Просвітлення скоро прийде до вас. Щоправда, воно для вас буде тяжким, як ранковий бодун. Адже виявиться, що ваш кумір займає лише 4-те місце. Яке розчарування!

2010-10-25 / 17:30:00
у бени заглючил мозг это радует, скоро придет просветление

Рататуй 2010-10-25 / 16:40:00
Максимум на что может рассчитывать Приходько, это на должность заместителя №48 в мэрии, где мэром будет Ратушняк. Выделим для него отдельное направление работы - строительство собачьих будек.

Беня 2010-10-25 / 14:06:00
І вкотре питаю:
Чи існує в природі галицький експерт Олег Левацький?

Беня 2010-10-25 / 14:05:00
Ви мене цілим штабом намагалися образити - казали, що я бігборди обливаю (як завжди, не маючи для того ніяких підстав), казали, що я кіпішую і т. п. Я вже не кажу про те, що ви постійно перекручуєте мої слова. А те що я називаю вас тупенькими і вбогими, є просто констатацією факту вашої політичної неспроможності та творчої імпотенції.

to єдиний погореловський писака 2010-10-25 / 12:01:00
Беня, все ж таки ти зняв маску і показав свій рівень спілкування (низенький). Тебе хтось ображав? І вже так не старайся, ти сам визнав, що ваші рейтинги (там де Погорелов перемагає) куплені, а в цій статті жодних рейтингів і маніпуляцій зі свідомістю виборців немає.

Вахтанг 2010-10-25 / 09:57:00
Ці три гомо..ка:Панов+Панов(метр з кепкою)+Пригодько дурять всіх своїх знайомих. Всім обіцяють різні посади і цікаво, що одну й туж саму посаду обіцяють що найменьше десятьом. Це, що угорський політичний прийом?

Беня 2010-10-25 / 09:31:00
Поки ви видаєте такі матеріали від імені неіснуючих експертів, ніхто вам не повірить, будь ваш матеріал хоч тисячу разів правдою.

Беня 2010-10-25 / 09:30:00
Чи існує в природі експерт Олег Левацький?

Беня 2010-10-25 / 09:29:00
Чи існує в природі експерт Олега Левацький?

Беня 2010-10-25 / 09:28:00
Нещасний, аноніме!
Це я кіпішую? Ти зовсім тупеньке. Я з вас ржав, недолугих і вбогих.
Ще раз питаю: чи існує в природі експерт Олег Левацький?

Правда 2010-10-24 / 17:29:00
Приходько будет Мером точно говорю Сон видел

Анонс 2010-10-23 / 10:26:00
Слідкуйте за анонсами на "Тисі-1"!!!!

Незабаром ви станете свідками грандіозної події : битва - ТЕЛЕДЕБАТИ між "титаном" Жолтані та "ліліпутом" Кучмою Леонідом!!!!

Пановы вот вы и будьте за приходька, будет у него два голоса :))) 2010-10-22 / 19:55:00
.

2010-10-22 / 18:14:00
А мы всё равно за Приходько, можешь треснуть от зависти

Біжу проголосую за Пригодька :)))))))))) 2010-10-22 / 18:02:00
Аааа... я під столом...уссикаюсь від сміхууу!!!
Ауу... Панови!!! Ви за кого маєте читачів "Закарпаття онлайн"???
Та тут немає жодного читача який повірить у таку відверту і цинічну брехню! Починаючи з того що якраз Погорелов зробив недоношеного 16 кілограмового у метр з кепкою зросту Алена заступника мера, і закінчуючи що: ""Сильна Україна" та "Фронт змін" несміло симпатизують кандидатурі Володимира Приходька.
В черговий раз показали всьому Закарпаттю які недолугі і брехливі ці Панови....

Сергій 2010-10-22 / 16:31:00
Мені якось байдуже чи стаття замовна, прочитав - ніякої брехні в ній не бачу. Все в точку, але зрозуміло, що знайдуться ті, кому вона аж дуже не подобається. На це не потрібно звертати увагу. А то тут переливаєте з пустого в порожнє.

2010-10-22 / 15:53:00
Ну что Беня заглючило мозг?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини