У Худльові нарешті відновили святкування Дня села

У неділю худлівчани таки дочекалися святкування Дня села. Чому дочекалися? Річ у тім, що в редакцію неодноразово телефонували жителі, яких турбувало єдине питання: невже вони не заслужили свята, адже щонеділі якесь село на Ужгородщині скликало друзів на День народження свого села? А худлівчани, що – гірші?

У Худльові нарешті відновили святкування Дня села

Ми переадресували їх (питання) Худлівському сільському голові Владиславу Трембецькому. На що отримали відповідь, що до нього ніхто з цього приводу не підходив і не звертався.

Але не варто про це. А ось про свято сказати потрібно, як, власне, про його ідейних натхненників, організаторів, а відтак і втілювачів. Нехай село знає своїх героїв. Ось вони – Ольга Ніколенко, Віталій Шляхта та Іван Глюдзик. Саме їм потрібно низько вклонитися та щиро подякувати, як особисто сільському голові, так і односельчанам, які провели той недільний день у колі щирих друзів, спостерігаючи за виступами аматорських та професійних колективів.

А свято вийшло на славу. На місцевому стадіоні після обіду почали збиратися худлівчани.         І о п'ятій понеслося... Свято відкрили вихованці дитсадка, наймолодші худлівчани на 12 балів впоралися з поставленим завданням, за що й отримали заслужену порцію оплесків та подарунки від спонсорів. За майбутнім села ведучі Іван Федаш, Леся Глюдзик та Ольга Ніколенко надали слово старожилам – Михайлу Глюдзику та Регіні Манцулич, які незважаючи на сивину у скронях та поважні роки, й нині ще беруть активну  участь у житті рідної громади. Саме від них глядачі дізналися про історію місцевої школи та послухали старовинні співанки.

На сцені народний ансамбль "Джерело" Худлівського БК із улюбленими піснями. Шквал оплесків та емоцій немов захлиснув глядачів та артистів. А ведучі, під загальне піднесення, запрошують на сцену гостей: голову Ужгородської райдержадміністрації Степана Бордаша, радника голови районної ради Андрія Німця, заступника ректора Закарпатської філії Київського славістичного університету Наталію Селменську, головного редактора газети "Спорт тайм", одного з ведучих телепрограми "Час футболу" Степана Селменського та газду п'ятьох сіл – Владислава Трембецького. Вітання, щирі слова побажань, подарунки, грамоти, подяки активістам. Кожен із поважних гостей згадав часи своєї юності. Зокрема, Степан Йосипович розповів худлівчанам, як разом із хлопцями з   Середнього частенько навіду-валися до села на танці чи пограти з місцевими хлопцями в футбол. А в кінці свого виступу передав юним спортсменам Худльова подарунок від голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди – футбольні м'ячі.

На сцені один одного змінюють самодіяльні артисти села – Анастасія Русин, дует "Дитинство" у складі Олександра Ференцика та Кароліни Буглини, танцювальний ансамбль "Веселка", вокальний ансамбль "Віолочка" та гості  – учні Великолазівської школи, учасники хореографічної студії РЦДТ "Мрія", солістка клубу с.Лінці Яна Яцкулинець.

У паузи між номерами ведучі вправно вплітали вітання молодим парам, які цього року стали на рушничок щастя. Сім пар було названо й кожній організатори подарували образчик Діви Марії з Ісусиком та шоколадні медалі. Не забули й про новонароджених. Їх цього року в Худльові дванадцятеро. До речі, за день до свята у сім'ї Головко народилася донечка Даринка. Прикметно, що батьків наймолодших вітав та вручав подарунки найстарший житель села Василь Симчище.

Допоки на сцені смакували духовним, за лаштунками худлів-ські газдині Гелена Матейко, Марта Коштура, Мар'яна і Марина Личко, Олена Русин, Віра Манцулич та Наталка Волошин готували наїдки більш приземлені. Над 70-літровим казаном із бограч-гуляшем чаклували Марія Глюдзик, Федір Лоя та Віктор Шляхта. Кухарі напекли п'ять підносів різноманітних тістечок, у ватрі підсмажувалися два мішки картоплі, у пательнях шкварчало чотири кілограми сала. Легкий осінній вітерець підхоплював ці запахи й вмить розносив їх над глядачами.

Справжнім сюрпризом концерту став виступ Михайла Манцулича. Усі його добре знають і пам'ятають, як успішного колишнього сільського голову. На святі Михайло Михайлович виступив, як гітарист і соліст. Він виконав "Пісню про рушник", яка сподобалася усім без виключення, як і майстерна гра на електрогітарі. Далі на сцені з'явилися "цигани". Запальні танці, гадання, розповіді, побрехеньки, але найбільше худлівчанам сподобалися, звичайно ж, пісні. З гумором та притаманною настирливістю вони пригощали присутніх бутербродами, тістечками, кавою, вином та більш міцнішим. До того ж продавали нехитрий крам. Майже кожен із глядачів мусив купити собі щось.

За гумористичним номером йшов ліричний, за танцем – пісня. За дуетом "Мрія" у складі Лілії Ніколенко та Каміли Макухан – сольний виступ Віри Сентипал чи Юрія Савка. І так до восьмої вечора.

Зрозуміло, що таке свято без спонсорів організувати нині не- можливо. Саме Івану Глюдзику, Віктору Шляхті, Валерію Петруню, Володимиру Ніколенку, Володимиру Дзьофу, Марії Остич, Михайлу Манцуличу, Євгену Малиничу, Марії Чиріпці, Наталії Пономаренко, Юрію Баркасію, Мар'яні Стерчо, Володимиру Булині, Івану Чабруну, Юрію Конкусу, Федору Лої, Наталії Манзулич (голові правління Худлівського споживчого товариства), сільським депутатам: Мар'яні Михалко, Миколі Сентипалу, Юрію Миковичу, Людмилі Малинич та Михайлу Решетарю дякували всі, як артисти, так і орга-нізатори цього свята. Насам-кінець у виконанні тріо "Голоси" для гостей, глядачів, учасників прозвучало "Многая літ".

Концерт скінчився, а для молоді диско-клуб "Галактика", точніше Степан і Віталій Манцуличі, влаштували святкову дискотеку.


 

Тетяна Фаліс, "Вісті Ужгородщини"

15 жовтня 2010р.

Теги: День села, Худльово

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини