За рахунок податків, сплачених ужгородцями, місцевий бюджет поповнився на 159,4 млн. грн.

13 жовтня в актовому залі ДПІ в м. Ужгород підбивали підсумки роботи інспекції за 9 місяців поточного року. У прес-конференції взяли участь начальник інспекції Марія Бадида, заступники начальника ДПІ в м.Ужгороді Любов Зюріна та Юрій Сарай, повідомили в ДПІ у м.Ужгород.

За рахунок податків, сплачених ужгородцями,  місцевий бюджет поповнився на 159,4 млн. грн.

Марія Бадида наголосила, що складна економічна ситуація в країні не могла не позначитись на показниках роботи інспекції, проте завдяки проведенню різних дієвих заходів з посилення контролю за дотриманням податкового законодавства за 9 місяців 2010 року до Зведеного бюджету надійшло податків на загальну суму 309,3 млн. грн., до Державного бюджету мобілізовано майже 150 млн. грн., до місцевого бюджету надійшло 159,4млн. грн. З податку з доходів фізичних осіб, який є одним з бюджетоутворюючих податків, що акумулюється в місті, за звітний період надійшло 130,7 млн. грн., що становить 108,9% до відповідного періоду попереднього року. 

Найвищі темпи приросту сплачених до сум у розрізі податків та зборів забезпечено з податку з власників транспортних засобів – 167,6%, збору за забруднення навколишнього природного середовища – 120,1%, плати за землю – 109,3%.

Основними причинами зменшення надходжень в розрізі окремих видів податків, на думку Марії Бадиди, є зменшення прибутків окремих бюджетоутворюючих підприємств, а також нестабільна ситуація на валютному ринку, внаслідок чого багато підприємств, які займаються імпортом, зазнають збитків.

Детальніше Марія Бадида зупинилася на оперативній роботі податкових працівників, зокрема контролі за дотриманням податкового законодавства тими суб'єктами підприємництва, які здійснюють свою діяльність в сфері грального бізнесу. Адже останнім часом громадськість особливо пильно звертає увагу на діяльність окремих ігрових залів, які під вивіскою надання послуг комп'ютерних ігор та Інтернет-кафе тримають підпільні гральні автомати. Робота з викриття таких закладів проводиться спільно з працівниками ДПА в Закарпатській області, і за словами очільниці міської податкової, декілька фактів діяльності підпільних ігрових залів в м.Ужгороді вже викрито. Тому М.Бадида звернулася до усіх свідомих ужгородців через пресу з проханням повідомляти податкову інспекцію в разі наявності інформації про незаконну діяльність в сфері грального бізнесу.

Заступник начальника ДПІ в м.Ужгороді Любов Зюріна детальніше зупинилася на роботі управління оподаткування юридичних осіб. Так, станом на 1 жовтня в обласному центрі було зареєстровано 5219 суб'єктів підприємницької діяльності-юридичних осіб. Пріоритетним напрямком для податківців залишається робота з тими суб'єктами господарювання, які декларують збитковість. Причини виникнення збитків постійно вивчаються, матеріали передаються до управління документальних перевірок та податкової міліції для проведення перевірок. З метою профілактики виникнення збитковості працівниками податкової служби проводяться наради з суб'єктами господарської діяльності, заслуховуються керівники підприємств, які звітують збиткові результати. Внаслідок проведеної роботи кількість збиткових підприємств м.Ужгороді скоротилася з 11 до 9, результатом чого є збільшення надходження податку на прибуток, яке за 9 місяців 2010 р. склало 32,3 млн. грн.

Для кращого наповнення державної скарбниці податкова служба міста продовжує роботу і з тими підприємствами, які мінімізують свої податкові зобов'язання.

Любов Зюріна, аналізуючи стан відшкодування ПДВ, відзначила, що ситуація значно покращилася, в основному, за рахунок оформлення облігацій внутрішньої державної позики з терміном обігу п'ять років.

За словами заступника начальника ДПІ в м.Ужгороді Юрія Сарая, одним з бюджетоутворюючих податків є податок з доходів фізичних осіб. Однак у зв'язку з фінансовою кризою багато підприємств скоротили працівників або ж перевели їх на неповний робочий день, тому і зменшили відрахування цього виду податку. Хоча, на думку Ю.Сарая, окремі приватні підприємці просто прикриваються кризою, щоб не оформляти найманих працівників та виплачувати зарплату „в конвертах". Тому податківці обласного центру продовжуватимуть практику обстеження місць здійснення підприємницької діяльності з метою виявлення незареєстрованої робочої сили.

 

 

 

14 жовтня 2010р.

Теги: Бюджет, податки, Бадида

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини